www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-23-2007, 10:20 PM   #1
KoJiRo
Aşmış Üye
 
KoJiRo Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: KoCaELi
Yaş: 40
Mesajlar: 34,356
Teşekkür Etme: 21
Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8776
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi : KoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Havuçlu Karides yani Sorunsuz Evlilik

MALZEMESİ
10-12 adet kabuklu karides veya kabuğu soyulmuş karides (tabii çiğ olacak)
2 diş dövülmüş sarmısak
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet kuru defne yaprağı (karidese çok yakışan bir aroması vardır)
Varsa:1 çay bardağı beyaz şarap (herhangi bir marka olabilir) veya
3 yemek kaşığı sirke
Varsa: 7-8 adet kiraz domates veya 1 adet orta boy domates (tavla zarı şeklinde doğranmış)
2 adet orta boy rendelenmiş havuç
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber

TARİF
Genişçe ve derin bir tavaya sızma zeytinyağını koyup, hemen dövülmüş sarmısağı ekleyelim. Bir dakika kadar sarmısağın kokusunun yağa iyice çıkması için karıştıralım ve hemen karideslerimizi ilave edelim. Defne yaprağımızı da koyarak yine kaşıkla 2-3 dakika kadar kavuralım. Şimdi artık şarabı veya sirkeyi ekleyebiliriz. Şarabın alkolü uçuncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika daha hızlı (harlı) ateşte karıştırarak kavuralım. Tuz ve biberini ekleyelim. varsa kiraz domatesleri yoksa küp doğranmış domatesleri de ekleyelim. Bu arada rendelenmiş havucumuzu tavanın bir kenarında yer açarak küçük bir tepecik şeklinde yerleştirelim. Böyle bir pişirme şeklindeki amacımız; havucun karidesin sosundan faydalanıp, aromasını alarak daha lezzetli pişmesini sağlamak.
Ama havucu koyunca hemen tavaya bir kapak kapatalım ki kendi buharıyla çok daha çabuk pişsin. Yaklaşık 7-8 dakika sonra yemeğin altını söndüren ve 7-8 dakika daha kapağını açmadan kendi sıcaklığıyla bekletin. Servise sunmadan önce karideslerin çıkan kabukları varsa onları alın atın. Birde defne yaprağını yemeğin içinden çıkarıp böylece servise sunun.
Yanına makarna, sade pilav ya da salata uygundur.
__________________
KoJiRo çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:32 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.