![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8775
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ![]() İran'da doğan ve 29 yıldır ülkesinden uzak kalan ünlü oyuncu Shohreh Angdashloo, 44. Altın Portakal Film Festivali için geldiği Antalya'da tanıştığı Mevlana felsefesinde kendini bulduğunu söyledi. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenen 3. Uluslararası Avrasya Film Festivali'nin uluslararası uzun metraj film yarışmasında jüri üyesi olarak görev alan Aghdashloo, kente geldiğinden bu yana sıcakkanlı ve sempatik hareketleriyle dikkati çekiyor. ABD'de yaşayan Müslüman bir kadın olarak giderek Batı’ya yöneldiğini ifade eden Aghdashloo, İran'da “kız kardeşlerim” diye nitelendirdiği kadınlar için de neler yapabileceğinin çalışması içinde olduğunu söyledi. Aghdashloo, “Biz kadınlar olarak Batı dünyasına şunu göstermek istiyoruz: Batı'daki kadınlarla omuz omuza çalışıyoruz. Onlarla bir farkımız olmadığını göstermenin çabasındayız. Ben, sen, batılı kadın arasında bir fark yok” diye konuştu. MEVLANA İLE KENDİMİ BULDUM Ne Batılı ne de Doğulu olduğunu ifade eden Aghdashloo, Antalya'da bulunduğu süre içinde tanıştığı Mevlana felsefesinde kendini bulduğunu ifade etti. Aghdashloo, şunları söyledi: “Beni yetiştiren bütün kültürlere saygı duyuyorum. Bu kültürlerin bazılarının izlerini hala taşıyorum. Ama her geçen yıl kendimi daha çok Batı’ya dönmüş hissediyorum. Kızıma ve kendime zaman zaman kim olduğumu ve İran'dan geldiğimi hatırlatıyorum. Kızım, Los Angles'te bir hastanede doğdu, yani Amerikalı. Düşünüyorum da aslında ben ne İranlıyım, ne de Amerikalı ne Doğulu ne de Batılı. Uluslararası bir insanım. Hep böyle düşündüm ve şans eseri buraya geldiğimde Mevlana'nın 800. doğum yılı nedeniyle hazırlanmış bir gösteriyi izledim. Bu gösteride uluslararası bir insan olduğum düşüncesi daha da anlam buldu ve 'işte bu' dedim. Onun 'Ben ne Doğu’dan ne Batı’dan, ne karadan ne denizdenim.... İkiliği bir kenara koydum ve iki dünyanın bir olduğunu gördüm. Bir'i arıyor, Bir'i biliyor, Bir'i görüyor, Bir'i anıyorum' sözleriyle düşündüm ki 'Aslında ben Rumi'yim. Onun geldiği noktada kendimi buldum. Mevlana, 12. yüzyılda kainatın sırrını çözmüş, neler olup bittiğini anlamıştı. Şimdi bana kim olduğumu hatırlattı. Ben ne Doğu'dan ne Batı'danım ne Adem'den, ne Havva'danım. Ne de herhangi bir kökten geliyorum. Onun dizelerinde bir şeyin farkına vardım, nefes alıyorum ve seviyorum.” SADDAM’IN EŞİNİ CANLANDIRDI Meryem Ana: Hz. İsa'nın Doğuşu filminde Yahya Peygamber’in annesi Eliza rolünü de üstlenen Aghdashloo, kendisi için en ilginç deneyimin Saddam Hüseyin'in eşi Sacide'yi canlandırdığı yapıt olduğunu ifade etti. Yakın zamanda çekimleri tamamlanan ve BBC-HGO ortak yapımı “Between Two Rivers” dizisinde zorlu bir görev olan Sacide rolünü üstlenen Aghdashloo, role hazırlanırken biri Arap, diğeri İngiliz yazar tarafından hazırlanmış iki kitap okuduğunu söyledi. Aghdashloo, “Daha sonra bunların arasındaki farklılıkları anlamaya çalıştım. Kimin neyi sakladığını, neyi açıkladığını görmeye çalıştım” diye konuştu. OSCAR’A ADAY GÖSTERİLDİ Tahran'da 1952 yılında doğan ve küçük yaşta tiyatroyla tanışan Shohreh Aghdashloo, ünlü İranlı yönetmen Ali Hatemi'nin birçok filminde başrol oynadı. Ben Kingsley ile oynadığı “Sisler Evi” filmindeki rolüyle “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” dalında Oscar'a aday gösterilen Aghdashloo, geçen yıl Türk seyircilerinin de ilgiyle takip ettiği “24”, “Er” ve 'Will&Grace” dizilerinde oynadı. Sandra Bullock ve Keanu Reeves ile 'Göl Evi' adlı filmde rol alan Aghdashloo, halen Türkiye'de de gösterimde olan “Meryem Ana: Hz. İsa'nın Doğuşu” filmiyle beyazperde de boy gösteriyor. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|