![]() |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2007
Konum: ||-Gabar-||
Mesajlar: 9,873
Teşekkür Etme: 57 Thanked 136 Times in 98 Posts
Üye No: 44597
İtibar Gücü: 3341
Rep Puanı : 6831
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ![]() Tavuk sevenlerin vazgeçemeyeceği mükemmel bir çorba. Malzemeler: 125 gr arpa 1,5 lt tavuk suyu 2 kırmızı dolmalık biber 1 büyük soğan 3 çarliston biber 1 demet dereotu Tuz 2 çorba kaşığı margarin 1 büyük patates 1 demet maydanoz Karabiber Uygulama Kolaylığı Hazırlama Süresi 20 dakika Pişirme Süresi 40 dakika 1 Porsiyon 340 kalori 4 kişilik Nasıl Hazırlanır: 1. Kırmızı dolmalık biberleri ikiye bölüp çekirdeklerini ayıklayıp yıkayın. Ardından küçük küpler halinde doğrayın. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Dereotunu ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Çarliston biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp yıkayın. Küp küp doğrayın. 2. Margarini büyük bir tencerede eritin. Soğan,kırmızı ve çarliston biber, dereotu ve arpayı margarinde hafifçe kavurup tavuk suyunu ekleyin. Çorbayı kaynatıp tuzlayın. 3. Patatesi kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. Çorba 10 dakika piştikten sonra patatesleri ekleyin. Patates pişene dek çorbayı 15 - 20 dakika daha pişirin. 4. Maydanozu ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Pişen çorbayı servis kaselerine alıp üzerine maydanoz serpin AFİYET OLSUN... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|