![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Bağımlı Üye
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2006
Teşekkür Etme: 15 Thanked 3 Times in 3 Posts
Üye No: 18755
İtibar Gücü: 1999
Rep Puanı : 2278
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Adalet Bakanı Şahin: Avuçlarını yalayacaklar
Yargıtay Başsavcısı’nın AK Parti’nin kapatılması için açtığı davada süreç pazartesi günü başlıyor. Kapatma ve siyasi yasak davasına AK Parti içinden sert tepkiler geldi. Adalet Bakanı Şahin, “Avuç ovuşturanlar, avuçlarını yalayacaklar” dedi.NTV Güncelleme: 17:51 TSİ 15 Mart 2008 Cumartesi ANKARA - Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, AK Parti hakkındaki kapatma davasının Türkiye’de yeni bir dönem başlatacağını söyledi. Bakan Şahin, partisi hakkında açılan kapatma davasına Türkiye açısından, üzüldüklerini belirtti. Şahin, “Bu süreç Türkiye’yi özellikle siyasi partiler açısından antidemokratik uygulamaların odağından kurtaracak. Bu süreç Türkiye’yi partiler mezarlığı olmaktan kurtaracak” dedi. Mehmet Ali Şahin, “Bıyık altından gülüp avuç ovuşturanlara şunu söylemek istiyorum, avuçlarını yalayacaklar” diye konuştu.Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, “Kapatma davasında, milletvekillikleri düşeceklerin listesinde olamadığım için üzülüyorum. Liste kendi ismimi göremedim, çok üzüldüm” dedi. ![]() Başsavcı, AK Parti’ye kapatma davası açtı ![]() ![]() Başkan Kılıç: 71 kişiye yasak isteniyor ![]() “Kimse öküzün altında buzağı aramaya kalkışmasın” diyen Şahin, “Dün akşam otaya çıkan durum bize değil, millet iradesine karşıdır. 16 milyon insanın iradesine karşıdır. Yeter ki o insanlar bizlere kalplerini kapatmasınlar. O insanlar oldukça AK Parti bu ülkede hep var olacaktır’ diye konuştu. Kapatma davasının açılması dolayısıyla kendisini üzen iki şey olduğunu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış’ın toplantı sırasında kendisine bir liste gösterdiğini söyleyen Şahin, şöyle devam etti: “Hayır hayır... Partimiz hakkında açılan davaya üzülmedim. Bu ülkede hala dünyanın düz olduğuna inananların varlığı beni üzüyor. Dünyanın yuvarlak olduğunu ve kendi ekseni etrafında döndüğünü söyleyenlerin yaşama hakkı olmadığını söyleyenlerin varlığı beni üzüyor. Bir şey daha üzüyor: Kapatma davasında milletvekillikleri düşeceklerin listesinde olamadığım için üzülüyorum. Listede kendi ismimi göremedim, çok üzüldüm. Demokrasi, temel hak ve özgürlükler ile hizmet mücadelesinde o arkadaşlarımız üzerlerine düşeni yapmışlardır. Milletin gönlünde taht kurmuşlardır. AK Parti her badireden daha da güçlenerek çıktı, yine çıkacak.” AK Parti hakkında kapatılma davası açılması nedeniyle ellerini ovuşturanlar ve bıyık altından gülenler olduğunu vurgulayan Şahin, “Boşuna sevinmeyin, avucunuzu yalayacaksınız” dedi. AKDAĞ: SEÇİMLE İKTİDARA GELDİK Sağlık Bakanı Recep Akdağ partisinin kapatma davası ile ilgili olarak “Biz demokratik bir ülkede seçimle iktidara geldik. İşlerimizi yapmaya devam edeceğiz” dedi. Akdağ, kapatma davasının heyecanlarından hiç bir şey kaybettirmeyeceğini vurguladı; “Türkiye’de yapılacak çok işimiz var. Kaybedecek zamanımız yok. İşlerimizi büyük bir dikkat ve özenle yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu. TÜZMEN: 10 BİN DOLARIN ALTINDA BÖYLE SANCILAR OLUR Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, demokrasinin zorlu bir maraton olduğunu belirterek, “Kişi başına geliri 10 bin doların altındaki demokrasilerde bu tip sancılar yaşanır. Biz 15 bin dolarlar seviyesine getirdiğimiz zaman o sancıları yaşamayacağız” dedi. Bakan Tüzmen, yasama, yürütme ve yargı erklerinin uyumlu bir şekilde çalışabilmesi için ülkenin belli bir gelir seviyesine ve belli bir bilgi birikimine ihtiyacı olduğunu söyledi. Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ise “Biz milletin ne dediğine bakalım” diye konuştu. Çevre Bakanı Veysel Eroğlu da, hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir sözünü hatırlatarak, “Dolayısıyla millet herşeyin çözümüdür” diye konuştu.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|