![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57907
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acılar
Küçük bir çocuktum yaylalarda, Azda olsa yatamadım kayrolada. Yorgansız yatılır mı ıslak çadırlarda, Kulaklarımda hep koyun kuzu sesleri. Tırnak kestim topladım saç telini, İçimde durduramıyorum korku selini. Doyasıya sarıldım öptüm annem elini, Elvada sisli dumanlı kara çadırlar. Aydınca dan Turhal'a virajlı yollar, Babamı sorgulayan karakollar. Karanlıklarda yüreğime oturan korkular, Hep korkuttular,ağlattılar unutamıyorum. Bilemiyorum,bu yalnızlığım kaçıncı. Hissettiğim tattığım ilk derin acı. Bu feryatlar,vefasız hayatımın başlangıcı. Oralarda kalan tek hatıra,korkular,fırtınalar. 1974 / Tokat Ali Kılıç Kakiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acımasız
Bırakılır mı tek başına bir çocuk vicdansız acımasız, Umrunda mı ite kuşa yem olsun,beklesin bir tarla karpuz. Ürperten korkular,karanlık *******, yatamadım yalınız, Kamışdan kulübe,ağlayarak yalnız kaldım orada. Akşam gitmek istedim çal yaylasında obana, Korkulu bir yol,ne raslarsın insana,nede kervana. Bir karartı,kedi mi desem, köpek mi, yaklaşıyor bana, Mezarlık yolun da, ağzım dilim tutuldu,yalnız kaldım orada. Her ata at demezdi babam,o gün kaybolanda o oldu, Kaybettin demek onu, hırsından saçını başını yoldu. Gece ararken, bir kaç kurt sesi korkudan benzim soldu, Attım kendimi hendeğe, sessiz sedasız kaldım orada. Aha gidem aha gelem yaklaştım sınıra, gece yarısı Gidemezsin dediler, hani toprak bastı parası. Yakın bir yer değil ki geri dönesin, hepsi baş belası, Başa gelen çekilirmiş,tiren gitti yalnız kaldım orada. Tokat / Turhal / 1975 Ali Kılıç Kakiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ah Şu Sigara
Her varlığa düşmansın yayıldın ne çabuk.. Açtığın yaralar kanıyor tutmuyor kabuk. Sakın derman bekleme, bu zehir yüklü ottan. Sancılar bırakırsın, saymakla bitmez zararın. Beyinler is, öldürmekten başka var mı yararın. Seni harap eden tütünü küçük bir bela sanma. Nice fidanlar büktün dibinden, çoğu yatakta inliyor. Çıkmazsın çıkarmadan canı, öğüt versem kim dinliyor. Hem vallahi hem billahi, ana sütü değilsin ki emem seni. Brüksel/2005 Ali Kılıç Kakiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ah! O Melekler
Görüp gözeten ah! o melekler, İnsan oturduğu zaman onlar gelirler, Biri sağına,diğeri soluna oturur. O kimse yürüdüğü vakit, Biri önünde,diğeri arkasında gider. Kul yattığı vakit, Biri baş tarafında,biri ayak uçunda otururlar. O melekler asla insandan ayrılmazlar, Bizi görüp gözeten 'Kiramen Katibin' melekler. Her kişinin işlemiş olduğu,sevap ve günahı yazarlar. Ecel gelene kadar bizden ayrılmazlar. Kişi ölüp ruhu çıkınca, o melekler: Ya Rab! Bize izin ver semaya çıkalım derler. Hak Teâla: Gökler doludur, siz yerde tesbih ediniz, Hasıl olan sevabı o kulumun defderine yazınız.. Hakka boyun eğen bizi gözeten ah! o melekler. İnsan başı boş mu yaratıldı zannediyor? vah bana! Biz sorumsuz değiliz. Görüp gözeten elçiler var ya. Şahsi mesuliyet var! Ne büyüklenenlere, Ne de şeytana, Sorumsuzluğumuzu yıkamayız. Brüksel / 2001 Ali Kılıç Kakiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ahırı Var mı?
Adam biri ahım şahım bir köpek aramanın peşine düşer, ama hayvanları pek iyi seçemiyormuş yani erbabı değilmiş. Aklına arkadaşı gelir yanına varır: - Hemşerim merhaba nasılsın … - Ulan Sende buralara gelirmiydin? - Para babası, hoş geldin, şu mübarek elini ver sıkalım bakalım. - Ne haber? - Ulan seni arıyom. - Hayrola ne oldu.? Telefon aç yok, para babası biziz ama, bulunmayan yine sensin. Yahu bana bir köpek lazım. - Ne köpek mi? Nasıl Sivas kangalı mı? - Yok başka. - Kurt köpeğimi? - Oda değil yahu. Yoksa habu sokak köpeklerinden mi? - Benim gibi adama sokak köpekleri hemi! - Ulân ne tür köpektir desene? - Ulân ha böyle varya! püsküllü püsküllü süs köpekleri, yahu süs köpekleri. - Haa… O süs köpekleri evet. Ne yapacaksın onları? - Yâhu biliyorsun sonradanda parayı bulduk ama, bizim karı sosyeteye erken karıştı. - Hee… - Hepsinin elinde bir tane varmış gezdiriyorlarmış, karı tuttu bende isterim. Dedum bu işi sen anlarsın köpeklerden iyi anlarsın. Köpek işini. Sen yaparsın.. - Eee... kaç paradır o köpekler? - Yahu aslında varya parada değil, 80 veya 100 milyon civarında bişedir yani, o kadarla da kalsa. - KDV ‘ si de var mı? - KDV’ si MDV ‘si bişemidir, - Nesi var başka ulân? - O köpeklerin, bizim karının anlattığına bakılırsa, - Hee… - Gerçi bişe değil karı yeter ki istesun. Doktora moktora gidilirmiş, bakımı var onun.30 veya 40 milyon muayene parası var. - Kuâferide var mı? - Var var… bazen onu kuaföre götürüyorlar, onun bacaklarının kenarlarını temizlerler. 25 veya 30 milyonda onlar tutuyor, bunlar aylıklı yani. - Başka? - Her şeyi de yemez, sucuk salam nazlı yerde, o daha çok tavşan etinden iştahla yer 15 milyon mu neymiş. - Evde çocuklar ne yiyor? - Çocuklar ne bulursa yiyorlar. - Duyduğuma göre sen evi de değiştirmişsin? - Ooo evi değiştirdim, - Kaç katlıdur? - Ev üsten yukarı çıkmalı oluyorya, çift katlı dubleks, villa, onlardan dur.. - Hee … - Ahırı da var mı? - Yani sen şimdi o köpeği ahırda mı yatacak diye düşünüyorsun, karı onu yanına alacak o köpek oralarda yatar mı? Ahıra ne lazım. - Ben onu köpek için demedum. - Ne için dedun? - Bu kadar masrafı yapan öküz nere yatacak? İstanbul / 1989 Ali Kılıç Kakiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aklın Önünde ki Gerçekler (Düz Yazı)
Bir insan akıl ve zekası önünde ki gerçekleri nefis perdesi altında göremez. Nefis perdesi kabin önünde ne kadar kalınsa, gerçek bizden o kadar uzaktır. Bu kalın perde gururdur. Gurura bağlı hırs ve emel, insanı yakıp yok edici bir enerji fırtınasıdır. Çağımızda inkarcı çok rahatsızdır. Gerçekler kalbine diken gibi batmaktadır. Düşünün öyle bir hayvan ki, tehlikeli her eylem de, tedbir düşünmez kaçar durur. O hayvanların en akılsızı yaban eşeğidir. Müddesir suresinde: ayet 50,Allah şöyle buyuruyor: ‘Sanki ürkmüş yaban eşekleri.’ İnsanın tabiatında bütün hayvanların karakterleri vardır. Kaplanda cesaret, panterde teyakkuz, devede sabır. İnkarcının hareketi amaçsız yaban eşeğini taklit etmektir. Onların kalpleri kapalı mânâ kulakları tıkalı cereyanları kesiktir. Hayvansal hayata mahkum, sanki işitme duyuları ameliyatla çıkarılmış robot adam. Gerçekleri işitmezler. Kâinatın ilâhi bir gücün denetiminde olduğuna da inanmazlar. Kaybolmayan tek bir gerçek var: Gözler, kulaklar ve deri. Üç organa dikkat ederseniz, onlar dünyada iken nefsin gururun en çok iş birliği yaptığı sistemlerdir. Önemli bir sır ise, bu organların hafıza kabiliyetleri vardır. Fussilet suresi:ayet, 20 ‘.......onlar aleyhinize şahadet edecekler.’ Kulakların, derin, gözlerin haşır günü, mahşerde bir araya ışınlanacaklar. Allah ‘ın kitabı açık, Allah sözün doğrusunu söyler sen anlamaya çalışırsın, sana yakışanda budur. Kur’an-ın belâgatı ahengi apayrı bir mucizedir. Aklı inkar etmeden ona karşı çıkmak mümkün değildir. Fussilet suresi: ayet, 42 ‘.. Ona ne önünden nede ardından bâtıl yaklaşamaz.’ Bir tek ayetinde bir eksik ilmi tenakûz bulunamamıştır. Batıl nasıl yaklaşsın ki? Ona çağlar boyu dünyanın beşte dördü karşı çıkmış, zamanın Nemrutları,Firavunları iktidar ve sulta sahipleri, Onun tebligatına engel olmuşlar ama, Allah’ın nurunu asla söndürememişler. Şeytanın en korktuğu, müminin sabırla gönül hazzına ulaşmasıdır. Bir yerde düşmanlık kürekleniyorsa, orda şeytan tam fitne halindedir. Zaten hayır ve şer kavramı, Allah’ın ipine sımsıkı sarılmada alınan bir tavır meselesidir. İnanıyoruz ki Allah’a misafir olmanın ikramı sonsuzdur. Aklın ve hayallerin ötesinde bir lütuf deryasıdır. Evet Kur’an, sırrını ancak dört başı mamur ihlas sahiplerine verir. En ufak baştan savma tavır bu hikmeti bozar. Mümine esenlik sağlayan bu yücelme, çetin gurur ve kin duvarını yıkar. Halbuki, Allah gerçeği âhiret aklın içindedir. O inkar edilemez. Dünyada yaşarken, kendilerine kuvvet vehmedenler, mahşer günü demir tozların mıknatısa koşmaları gibi, gidip azaba yapışacaklar. İlâhi azap fırtınası estiği vakit her şey dona kalmış görürsün, sonra dağılan kristal vazo gibi paramparça oluverirler. Bir baksanıza onlar hem bu dünyada hüsrana yuvarlandılar hem de âhiret de. Hiç bir inkarcı, duygusunda kesin değildir. Hak ve hakikatten uzaklığı uranında içinde şiddetli bir şüphe vardır. Allah, bu duygudan yakalayıp soruyor: ‘Eğer Kur’an ve Allah gerçeği hakikat olmasa, bu şüphe, sizin içinizde dolaşır durur mu idi? O takdirde haktan iyice uzaklaşmış sizlerden daha sapık kim olabilir? ‘ Fussilet sur: ayet,52 Brüksel / 2004 Ali Kılıç Kakiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Alda Gel
Hazırlarız öğleye yaprak döner, Terle dur bunun neresi hüner Yanar mı gazyasız fitilsiz fener, Terini silmek için peşkiri alda gel. İçtikleri sprait,fanta,Turka cola, Sanki ne kazanıyoruz ver dur mola, *******i dönersin rengin sola sola Yorgunum, yatağı yorganı sırtlanda gel. Şatışımız kâh eksilir kâh artar, İkisi de acemi hepsini karışık satar, Böyle giderse bu dükkân batar Gel kardaş bu işi bir bilene soralım. Gel görki günü güne ekliyoruz, Sabah akşam müşteri bekliyoruz, Takatımız yok, vergisini ödeyemiyoruz, Ya muallim,rehberi kılavuzu alda gel, Yokmu babandan kalan bir servet Sıkma canını,etme kendine dert, İnsan, bazen yumuşak bazen sert Bildiğin sureleri, duâları oku da gel. Dilbeek / Brüksel 2004 Ali Kılıç Kakiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aldığıma Verdim (Düz Yazı)
Adamın birisi at çalmış, atı eve getirmiş, Hanımı: - Herif atı nerden aldın der? - Ses yok, cevap bile vermemiş... Ertesi gün atı alıp mal pazarına satmaya götürür. Pazar yerine yaklaştığı bir yerde, sigara almak için büfeye uğramak ister. Atı telgraf direğine bağlar, bir tabaka tütün alır çıkar çıkmasına ama, Gel görki atı bağladığı direkte bulamaz, atın yerinde yeller esiyor. Çevreyi iyice arar durur, atın izine raslayamaz.. - Adam fena kızmış,nihayet evine döner suratı bir karış.. - Karısı: - Bey atı kaça sattın der? Ulan ne meraklı karıymışsın, aldığıma verdim. Tokat / Turhal 1989 Ali Kılıç Kakiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Alemlerin Övüncü Peygamberim
Yürek genişliği tükenmez kutsal bir duygudur, Anne şevkâtinden gelişen sırlarla dopdoludur. Vicdan ve gönül ahengi insanın mutluluğudur. Muhteşem sanatın yüceliği, güzelliği ilâhi sır, Mağfiret lutûf,ruh kanalıyla aziz insana yansır. Resûlullah'ı doyasıya sevdikleri o asır, tek asır. O,ötelerin ötesinde bir yaratılışın,nurlu temsilcisi. O,bitmeyen merhametin,sevginin parlayan meşâlesi. Alemlerin övüncü,Allah'ın habibi, resûllerin efendisi. Brüksel / 1985 Ali Kılıç Kakiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Alevli Ateşin Kapıları
Allah zalimlere mühlet verir,hemen azap etmez. Bir kez yakaladımı,artık onu ebediyen salıvermez. Cehennem halis bir alevdir,uzuvları söküp koparır. Geri döneni,yüz çevireni,içinde sır tutanı çağırır. Bu va'd olunmuş bir azapdır,yüreklere ulaşaçak. Alevler yakacak,dişler sırtacak,dudaklar sarkacak. Aman Allah'ım o ne kötü döşektir,pay pay ayrılmış. Onların üzerine, artık ateşin kapıları kapatılmış. Zerre ağırlığı hiç bir şey Rabbimden uzak kalmaz İnsana verilen sorumluluk, hafife alınmaz. Duyduğun korkulardan,uzaklaş gerçeğe gel. Olma fikir düşmanı,ahlak katili, kirli ve kanlı el. Tokat / 1974 Ali Kılıç Kakiz |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|