![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 125 Thanked 197 Times in 120 Posts
Üye No: 44060
İtibar Gücü: 4223
Rep Puanı : 10060
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Erdoğan'dan kadınlara çağrı: Yerel seçimlerde daha çok aday istiyoruz
AK Parti Kadın Kolları'nca düzenlenen 4. Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Şûrası toplandı. AK Parti Genel Merkezi'ndeki 'Siyaset yerelde başlar' konulu şûraya Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni'nin yanı sıra 12 ülkeden ve Türkiye'den kadın belediye başkanları katıldı. Toplantıda konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, siyasette kadının rolünü anlattı. Başbakan, Türkiye'nin kadınlara siyasi haklarını veren ülkelerin başında geldiğini; ancak bu hakkın kullanımının istenilen düzeyde gerçekleşmediğini söyledi. Kadın milletvekili sayısını son seçimlerde 11'den 30'a yükselttiklerini belirten Erdoğan, belediye başkanlığı için kadınlara çağrıda bulundu: "Mart 2009'da yapılacak yerel yönetimler seçimlerinde, belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve il genel meclisi üyesi kadınlarımızın sayısını daha ileri düzeye taşımak istiyoruz. Onun için istiyorum ki; bayan arkadaşlarım bu rekabetin içerisindeki yerini alsın ve çok daha ileri düzeyde bu temsil yetkisini de ülkemizde sağlamış olsun." Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle düzenlenen etkinlikte konuşan Başbakan, toplumun en üretken kesimini oluşturan kadınların karar alma ve yönetim mekanizmalarına katılma konusunda dışlanmasına, ayrımcılığa maruz bırakılmasına asla izin vermeyeceklerini söyledi. Bunun için öncelikle kadınların zaten sahip oldukları haklarını kullanmalarına engel olan zihni engelleri aşmak gerektiğini vurguladı. Erdoğan, "Asıl aşmamız gereken kadına karşı önyargıyı besleyen, ayrımcılığı üreten zihni engellerdir. Hiçbir töre, gelenek cinsiyet ayrımcılığını meşru kılamaz. Müslümanlık ve Hıristiyanlıkta da... Ben dinimizle ilgili söyleyeyim. Bakınız, 'Cennet babaların ayağı altındadır' demiyor. 'Cennet anaların ayakları altındadır' diyor. Bu çok önemli bir tespittir.'' dedi. Kadınsız demokrasiyi eksik gördüğünü kaydeden Erdoğan, kadınların sorunlarıyla ilgili meselelerde erkeklerin konuşmasından yakındı. Parti yönetimine kadınlarla ilgili yasalarda erkek milletvekillerinin geri planda tutulması talimatını verdiğini aktaran Erdoğan, başörtüsü konusundaki anayasa değişikliğinde bunu uyguladıklarını bildirdi. Erdoğan, "2 erkek, 6 bayan milletvekilimiz konuştu. Enteresan, anamuhalefet partisi çıktı; kalktı, 'Sizi kullanıyorlar' dedi. İşte, az önce ifade ettiğim zihniyet değişimi bu. Bu zihniyet, bulanık bir zihniyettir.'' ifadelerini kullandı. Başbakan, 'kadına siyasette kota' uygulamasına ise karşı çıktı. Bu konuda da rekabetten yana olduğunu belirten Erdoğan, şu görüşü dile getirdi: "Dünya bir rekabettir. Bakın bize ekonomide rekabeti öğretmişlerdir. Riski öğretmişlerdir. Siyaset de aynı zamanda risktir ve rekabet içerir. Kadınlarımızı erkeklerin iradesine muhtaç bırakılmasını, ona mahkum edilmesini, ben hanımlara, kadınlara bir saygısızlık olarak görüyorum. Bu yanlıştır. Kopara kopara gelmelidirler. Bu bakımdan bunu çok önemsiyoruz. Ama tabii önlerine de hiçbir engel koymayacaksınız." İsrail Herzliya Bel. Başk. German: Adaylığıma şaşırdılar - Belediye başkanı olmak istediğinde pek çok kimse bunu şaşkınlıkla karşıladı. Seçim kampanyası sürecinde özellikle kadınlardan büyük destek aldım. Kadınların sosyal konulara hassasiyetleri nedeniyle belediye başkanı olarak önemli çalışmalara imza attım. Belediye başkanı olarak önceliği eğitim ve kültürel faaliyetlere verdim. Avrupa Konseyi eski Üyesi Faldt: Aile içi şiddet bitmeli - Kadınların politika ve karar alma mekanizmalarına katılımları desteklenmeli. Aile içi şiddetin önlenmesine yönelik çalışmalar önemli. Bu konuda kısa, orta ve uzun vadeli stratejilere ihtiyaç bulunuyor. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|