![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Apr 2008
Konum: İstanbul
Mesajlar: 580
Teşekkür Etme: 17 Thanked 16 Times in 16 Posts
Üye No: 46334
İtibar Gücü: 1381
Rep Puanı : 810
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Konyalı Restoran’ın sahibi Mehmet Eren Doğanbey, Türkiye’nin doğu ve batı mutfaklarının istilasına uğradığını belirterek, "Bizim de Osmanlı mutfağından 600 reçetemiz var" dedi.
Doğanbey, Serdar Bilgili’nin restore ettiği Akaretler’de Türklerin göçerlik dönemlerine uzanan ’hızlı yemek’ kültürünü ’Piruhi Kafe’yle gündeme getirecek. ’Piruhi’ adı Selçuklu dönemi mantısından geliyor. TÜRK kültürünün binlerce yıllık mutfak geleneğini 111 yıldır yaşatan ve Topkapı Sarayı’ndaki lokantasıyla da Osmanlı mutfağını özel konumda temsil eden Konyalı Lokantası, Serdar Bilgili’nin restorasyonu ile canlanan Akaretler’de ’Piruhi Kafe’ açıyor. Konyalı’nın son kuşak patronu Mehmet Eren Doğanbey, 2000’li yılların başlangıcından beri İstanbul’un ve Türkiye’nin batı ve doğu mutfaklarının istilasına uğradığını belirterek, "Ama bizim de Osmanlı mutfağından 600 reçetemiz (yemek tarifi) var. Onların çok büyük sermayelerle yaptıklarından çok daha iyisini yapabileceğimize inanıyoruz. Selçuklu’nun Piruhi’siyle yepyeni bir konseptle yola çıkıyoruz" dedi. NEDEN PİRUHİ: Mehmet Eren Doğanbey, 1870’lerin tarihi beldesi Akaretler’de açacakları Piruhi Cafe için şunları anlattı: "Bizim firma olarak doğum tarihimiz 1897. Akaretler’in tarihi dokusuyla bizim tarihiliğimiz çok uyuyor. Orada sabahtan gece yarısına kadar hizmet verecek Piruhi isimli cafe projesi yaptık. Piruhi’de, özümüzden sapmadan çağdaş, hızlı yemek sektöründe olacağız. Geleneksel reçetelerimize sadık kalarak, salata, sandviç çeşitleri, hamur işleri, zeytinyağlılar ve ananevi içeceklerimiz; şerbet, limonata, ayran, çay, kahve kültürümüzü en iyi şekilde takdim edeceğiz. Pruhi Selçuklulardan, göçerlikten kalma pratik bir tür mantı. O yüzden hızlı yemek konseptimize ’Piruhi’ dedik. Projemizin mimarlığını Sinan Erül yaptı. 450 metrekare bahçe 350 metrekare kapalı alanımız olacak. Personel kostümlerini de Bahar Korçan tasarladı." |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|