![]() |
|
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Nov 2005
Teşekkür Etme: 216 Thanked 223 Times in 126 Posts
Üye No: 3361
İtibar Gücü: 1748
Rep Puanı : 11059
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() ![]() Komedyen Bekir Develi argo ve cinsellik içermeyen "Muhafazakar Stand-Up" gösterileriyle kısa sürede İslami kesimin gözdesi haline geldi. Bekir Develi, Din'li-Yorum adlı Stand-Up gösterisiyle bir anda muhafazakar kesimin Cem Yılmaz'ı haline geldi. Malzemesini muhafazakar kesimden alan Develi'nin gösterilerinde biletler haftalar önceden tükeniyor. Camide çalan cep telefonlarından, cami çıkışı para toplayan dedelere; müezzinin 'ilerleyelim' uyarılarını dikkate almayan arka saf müdavimlerinden, AB'ye girince Eyfel kulesinin altında tezgah açmayı planlayan girişimci yurdum insanına hemen tür olay ve insan onun 'ilgi alanı'na giriyor. Develi, gösterisine Kurtlar Vadisi ile ilgili esprisiyle başlıyor. Başında takkesi, gözünde güneş gözlüğüyle sert imam rolünde sahneye çıkan Develi, seyircilere dönüp, "Bundan böyle burası Merkez Camii değil, Kurtlar Camii'dir. Bana İmam Alemdar diyeceksiniz. Bu imam racon kesiyor diyenlere gidin söyleyin, biz racon kesmeyiz, kurban keseriz" diyor. Sonra müezzine dönüp, "Kamet getir Memati" diyerek bitiriyor esprisini. * Nasıl başladınız? Yaradılıştan kaynaklanan bir yetenek, bir bakış açısı söz konusu. Komedinin iyi bir iletişim yöntemi olduğunu fark etmem başlattı her şeyi. * Muhafazakar kesimden besleniyorsunuz. Bir stand-Up'çı için verimli bir saha mı muhafazakar kesim? Ortalama bir Stand-Up'çı için verimli midir bilmiyorum ancak ben hayatını belli çizgilerde devam ettirmeye çalışan biri olduğum için kanaatim bu sahanın çok verimli olduğu doğrultusunda. Zaten sanatçı yaşadığını anlatabilir. * Argo ya da cinsellik olmadan espri yapılabiliyor mu? Elbetteki yapılabiliyor. Bunun kanıtı yaptığım gösteriler. Sadece argo ve cinsellik değil, insanların şişmanlık, kellik, şaşılık v.b gibi anatomik durumları ile ilgili de espri yapmayı uygun bulmuyorum. 'Cin'sellik asla kullanmayı düşünmüyorum çünkü cinlerden çok korkuyorum. * İzleyici kitleniz kimlerden oluşuyor? Genelde muhafazakarlar mı sizi takip ediyor? Genellikle 'muhafazakar' diye adlandırabileceğimiz insanlardan oluşuyor. Ancak bu esprilerime sadece onların güldüğü anlamına gelmiyor. Farklı dünya görüşleri olan insanlardan da çok olumlu mesajlar alıyorum. * İzleyenlerin tepkileri nasıl? İnsanlar bir açığı kapattığımı söyleyerek teşekkür ediyorlar. Camilerde çalan cep telefonlarını eleştirdiğim bir bölümde bir imam sahneye bana sarılmıştı. Çok sevinmiştim. * Muhafazakar siyasetçilerden size 'malzeme' veren politikacılar var mı? Malzeme veren politikacı elbette çok ancak ben bunların hiçbirini gösterilerimde kullanmıyorum. Siyasetçiler üzerine çok espriler yapıldığı ve özellikle de komedyenler bu alandan çok istifade ettikleri için ben bu alana hiç girmemeyi tercih ettim. Yıpratılmış bir alan gibi geliyor bana. Anadilde namaz müşteri hizmetleri servisi Anadilde namaz müşteri hizmetleri servisine hoşgeldiniz. Dahili numarayı biliyorsanız lütfen tuşlayınız, bilmiyorsanız görevli imama bağlanmak için bekleyiniz. Kaza namazı borcunuzu öğrenmek için üçü tuşlayınız. Şu anda Amel defterinizde toplam 1324 rekat kaza namazınız bulunmaktadır. En kısa zamanda bir cami ya da mescide uğrayarak kaza ödemesi yapmanız önemli rica olunur. İslami pop Buraları yıkılıyo Nur dan yıkılıyo Her gün peşime Şeytan takılıyo İslam'ı seçtim tercihim doğru Yasla başını seccadeye doğru Cennete sızma rehberi a) Baba 5 dakika birine bakıp çıkcaz be... b)İI Sağlık Müdürlüğü'nden geliyoruz, Kevser suyundan örnek alacağız... c) Abi çay boşlarını alacaktım... Develi'nin gözüyle diğer kesimdeki stand-up'çılar Cem Yılmaz: İlk olması nedeniyle tüm Stand-Up'çıların ruhani lideridir. Yılmaz Erdoğan: Onu yaptığı mizahın ötesinde edebi yönüyle takdir ediyorum ve severek okuyorum. Bir mısrasını hiç unutmam: 'Yardan düşmüştüm, yaralarım yardan armağandı' Beyazıt Öztürk: Beyaz'ı çok beyefendi buluyorum. Kendine has bir mizah anlayışı var. Onun pozitif enerjisini ekranın karşısındayken bile hissetmek mümkün. Ata Demirer: Türkiye'deki en iyi mukallitlerden biridir bence. Taklit kabiliyeti takdire şayan. Ayrıca sesi de çok güzel. Kendi görünümünü ti'ye alması beni hem şaşırtmış hem de çok güldürmüştü. VATAN |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Forum Müdavimi
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2006
Teşekkür Etme: 184 Thanked 378 Times in 209 Posts
Üye No: 16754
İtibar Gücü: 2364
Rep Puanı : 53099
Rep Derecesi :
|
![]() çok güzel bişeye benziyor
Arkadaşlar LÜTFEN yorum ve teşekkürlerinizi bize çok :smile: görmeyin :smile: Saygılar "sparki" GS Fan Clup için tıklayın Cakal.Net Upload Film Arşivi için tıklayın Hepsini kendimiz yükledik. Linkler silinmeden doya doya indirin... Şifre sorunlarınız için özel mesaj atabilirsiniz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Müstakbel Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jul 2006
Teşekkür Etme: 65 Thanked 6 Times in 4 Posts
Üye No: 15830
İtibar Gücü: 1443
Rep Puanı : 310
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() bence ısmalamla aly edıyor neresı gusel kardesım yorumusalllama barı yazık bıze beeeeeeeeeeeeeeeee kaldırın sunu burdannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 261 Thanked 168 Times in 83 Posts
Üye No: 7214
İtibar Gücü: 1972
Rep Puanı : 26208
Rep Derecesi :
|
![]() öyle sen istedin diye burdan konu kalkmaz...
çünkü kaldırılmaya deyecek birşey yok off topic bölümüne gayet uygun bi konu ... sence dalga geçiyordur başkasına görede geçmiyordur müdahale etmeye çalışma...
![]() |
#5 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2006
Teşekkür Etme: 98 Thanked 4 Times in 2 Posts
Üye No: 9447
İtibar Gücü: 1617
Rep Puanı : 210
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() bence bu kşinin islamla alayı derhal durdurulmalı
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Türkiye ve İran'ı İslami çizgide birleştirdiler | slipknot | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-30-2008 07:31 PM |
İslami finans trilyon dolar koşuyor | ÇaKıR- | Eskiler (Arşiv) | 0 | 05-07-2008 09:33 PM |
İslâmî kısaltmalar listesi | WhiteMan | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-05-2007 12:41 AM |
Bu da İslami monopol! | sentaur | Eskiler (Arşiv) | 7 | 10-08-2006 03:13 PM |
İslami Düzey Wallpaperler... Çok Güzeller... | CoolTurk | Eskiler (Arşiv) | 2 | 08-20-2006 01:13 AM |