www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 09-13-2006, 02:29 AM   #1
sparki
Forum Müdavimi

sparki Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 184
Üye No: 16754
İtibar Gücü: 2366
Rep Puanı : 53099
Rep Derecesi : sparki has a reputation beyond reputesparki has a reputation beyond reputesparki has a reputation beyond reputesparki has a reputation beyond reputesparki has a reputation beyond reputesparki has a reputation beyond reputesparki has a reputation beyond reputesparki has a reputation beyond reputesparki has a reputation beyond reputesparki has a reputation beyond reputesparki has a reputation beyond repute

Gerets: "Atina'da olmak hayal"

Eric Gerets geldiği günden bu yana hep eleştirilen teknik adam oldu. Oysa 'Aslan' lakaplı Belçikalı, ilk yılında önemli bir başarıya imza atarak takımı şampiyon yaptı. Eleştiriler yine vardı. Çünkü nasıl olurda da G.Saray bir köy takımı Tromsö'ya elenirdi? Şampiyon G.Saray'ın hedefi belliydi: 'Avrupa'da başarı...'

Gerets bunun farkına varmış. ''Lig şampiyonluğu bu saatten sonra beni kesmez'' diyecek kadar da iddialı... G.Saray 'abonesi' olduğu Şampiyonlar Ligi'nde 3 yıl aradan sonra tekrar boy gösterirken; Liverpool, PSV ve Bordeaux gibi Avrupa futbolunda söz sahibi 3 ekiple aynı grupta yer aldı. Kura çekiminden sonra alışık olduğumuz yorumlar vardı. 'G.Saray'a dişine göre kura', 'G.Saray gruptan çıkar', G.Saray kolay kura' vb...
Zorlu maraton bugünkü Bordeaux maçıyla başlıyor. Florya'da Eric Gerets'in konuğu olduk. Biz sorduk, O yanıtladı...

- Öncelikle yeni transferleri değerlendirebilir misiniz? İstediğiniz yapıldı mı?
GERETS: Son dakikaya dek yönetimden bir müjde beklediğimi söylüyordum. Inamoto tecrübeli bir futbolcu. Önemli ekiplerde oynadı. Mehmet Topal konusunda size bir müjde verebilirim. Türkiye önemli bir oyuncu kazanacak. Yeter ki takıma çabuk adepte olabilsin. Her ikisi de çok iyi çalışıyor. Antrenmanlarda büyük bir iştahla çalışıyorlar. Gelmelerinden son derece memnunum. Özellikle Inamoto transferi nedeniyle yönetime teşekkür ediyorum.

- G.Saray 10. kez Şampiyonlar Ligi'nde? İşiniz zor mu?
GERETS: Bu grup kesinlikle kolay değil zor. Grubun kolay olduğunu söyleyenlerin futbol bilgisinden şüphe ediyorum. Tanıdığımız takımlar var. Liverpool herkesin bildiği 2 yıl öncesinin şampiyonu. Yeni bir yapılanmaya gittiler. Ancak takım iskeletini korudu. PSV Eindhoven ise devamlılığı olan bir takım. Onlarla yapacağımız maçlar benim için özel olacak. Eski takımım çünkü. Teknik direktör değişikliğine gittiler ama Koeman önemli çalıştırıcı. Ayrıca yaptıkları 3 transferle daha da güçlendiler. Bordeaux da Fransa Ligi'nin üst sıraları için oynayan bir ekip.

- Gruptan çıkmak için kaç puan yeter?
GERETS: PSV Eindhoven'ı çalıştırırken bir keresinde 9 puanın bize yeteceğini önceden hesapladık. Ama 9 puanın yetmediğini gördük. Bu yüzden puan hesaplarına girmeyeceğiz.

- Başkan Özhan Canaydın ''Hedef Atina'' dedi. Bu biraz iddialı bir açıklama değil mi?
GERETS: Tabii ki her insan böyle hayaller kurar. Özellikle bu insan eski bir sporcu oluyorsa, şampiyonluğu arzu etmesi gayet doğal. Bunu biz de isteriz. Ama biraz gerçekçi olmak gerekiyor. Bu noktaya gitmek öyle kolay değil. Zamanla olacak bir şey. Geçen yıl F.Bahçe'nin şampiyonluğuna kesin gözüyle bakılıyordu. Ama biz bazılarınca imkansız denilen şeyi gerçekleştirdik. Bugün Barcelona, Arsenal ve AC Milan'ın seviyesine gelmek öyle kolay değil. Öncelikle devamlı maçlarınızı oynayabileceğiniz bir stadınız olmalı. Bütçenin önemli boyutlarda olması gerekir. Her yıl istediğin futbolcuları alabilecek ekonomiye sahip olmak gerekir. Bütün bunlar olduktan sonra o takımlarla rekabet edebilecek duruma gelirsiniz. Ama bunları gerçekleştirmeden sadece hayallerle yaşarsınız.

- Bordeaux'dan çekiniyor musunuz?
GERETS: Fransa Ligi'ni yakından takip ediyorum. Bordeaux önemli yıldızları olan kaliteli bir takım. Takım oyununu iyi oynuyorlar ve sert bir oyun anlayışları var. Özellikle orta alanda savaşıyorlar. Maç zor geçecek.

- Gençlere eskisi kadar forma vermiyorsunuz. Geçen yıl Ferhat ve Uğur'a F.Bahçe maçında oynatma cesaretini gösterdiniz. Yine Aydın yok ortalarda... Ne zaman göreceğiz bu gençleri?
GERETS: Tabii ki genç futbolcuların üst seviyede her zaman olması zor. Çünkü inişli - çıkışlı bir performans gösteriyorlar. Bu sezon başında da aynı sorunla karşılaştık. Geçen yıl sezon sonuna doğru oynamaya başlamışlardı.

-En büyük transferiniz Arda mı?
GERETS: Arda konusunda ne kadar doğru karar verdiğimizi görüyorsunuz. Eğer onu V.Manisaspor'a göndermeseydik belki burada sadece antrenmanlara çıkıyor olacaktı. Bu seviyeye gelemeyecekti. Bu yıl da aynı şeyi Uğur için düşündük. Şunu söyleyebilirim ki isteyerek bu kararı vermiyoruz. Sadece onun daha iyi olması ve daha da ilerlemesi için hareket ediyoruz. Uğur daha güçlenip geri gelecek. Arda'nın önemli olan bu seviyede kalması. Şu an iyi bir durumda. Geçen yıla göre kıyaslarsak aradaki fark sabah - akşam gibi...

- Olimpiyat Stadı'yla ilgili tartışmalar var. Siz nasıl karşıladınız burada oynamayı?
GERETS: Sahanın zemini ve şartları çok iyi. Bizim tek hedefimiz seyircinin gelmesi ve stadın dolması. Stat dolduktan sonra oyuncuların oyuna konsantre olması kalıyor. Atmosfer yaratıldıktan sonra gerisi gelir.

- Sizin için öncelik lig mi yoksa Avrupa mı?
GERETS: Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için şampiyon olmak gerekir. Ancak 2 şampiyonluktan biri biri fazlasıyla mennun eder.

- Eski futbolcunuz Kezman, F.Bahçe'ye transfer oldu. Futbolculuğundan çok yaptığı politik simgeyle gündeme geldi. Golcülüğü ve kişiliği hakkında bilgi verebilir misiniz?
GERETS: Çetnik selamını bilmiyorum. Bildiğim tek şey PSV'deyken gol attıktan sonra formasının arkasını göstermesiydi. Türkiye'de hiç gol atmamasını diliyorum. Ancak bunun gerçekleşmeyeceğini de biliyorum.

- Sizin çalıştırdığınız takımlar genelde sezona iyi başlardı. Ama bu yıl tersi bir durum söz konusu...
GERETS: Önemli olan kötü dönemde bile puanlar alabilmek. Biz bu yıl ilk maçlarda yeterince puan hediye ettik.

- Sıkıntı yaşadığınız bölgede sakatlar iyileşti. Ilic'i de golcü sayarsak 5 kişilik bir isim listesi var. 11'i oluştururken zorlanacaksınız galiba?
GERETS: Zor bir seçim olacak. Bazı oyuncuların bana kızacağını biliyorum. Bu da futbolun cilvesi. Ama bugünlerde işim kolay. İdmanlara göre değerlendireceğim.

- Oyuncularınızla diyaloğunuz nasıl? Eskiden gol atıldıktan sonra tüm takım size koşardı. Şimdi bu görüntüler yok
GERETS: Çok gol atamadık (Bunu söyleyen Erdal Keser). Önemli olan çalışmanın ürünlerini sahada almaktır. Futbolcunun bana koşup koşmaması çok önemli bir ayrıntı değil. Takım olarak seviniyoruz zaten.

- Türk futbolcusunun en önemli sorunu nedir?
GERETS: Devamlılık... Milli takım ve Türk takımlarının futbolla ilgili sorunu yok. Ancak ciddiyet ve devamlılık konusunda sıkıntı var.

- Yaşanan puan kayıplarından sonra sizin gönderileceğiniz yönünde haberler basına yansıdı. Bu konu size sorulduğunda ise ''Türkiye macera ülkesi'' dediniz. Gerçekten de Türkiye'yi bir macera olarak mı görüyor sunuz?
GERETS: Aslında Türkiye'ye gelmeden bazı konularda hazırlıklıydım. Benim için bu şekilde basında yer alan ifadeler sürpriz olmadı. Şimdilik G.Saray'da uzun yıllar kalmayı düşünüyorum.

Saygılar

"sparki"

GS Fan Clup için tıklayın

Cakal.Net Upload Film Arşivi için tıklayın

Hepsini kendimiz yükledik. Linkler silinmeden doya doya indirin...

Şifre sorunlarınız için özel mesaj atabilirsiniz
sparki çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 09-13-2006, 05:31 PM   #2
Bostandere
Forum Aşığı

Teşekkür Etme: 111
Üye No: 4863
İtibar Gücü: 3034
Rep Puanı : 65437
Rep Derecesi : Bostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond repute

valla bu geretsle bu takımla bi şey olmaz ne bu ya bugün yarın 5 senedir aynı türkü para yok falan filan bul kardeşim oraya çıkıp bende başkanlık yaparım bende de para yok bu gidişatın sonu belli bir cimbomlu olmaktan bu adamlar yüzünden utanıyorum bunlar galatasaraya ihanet ediyor

Son düzenleyen: sparki; 09-13-2006, 07:26 PM..
Bostandere çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 09-13-2006, 06:12 PM   #3
CaKaLBoT
ÇaKaL Üye

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2549
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi : CaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond repute

böyle olursa hayal olur...

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı