![]() |
|
![]() |
#1 |
Banned
Teşekkür Etme: 31 Thanked 51 Times in 15 Posts
Üye No: 18248
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 2560
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Zamanın birinde birbirlerini deli gibi seven bir çift varmış...Kızın adı Ayşe , erkeğin adı Ali imiş.bi zaman sonra Ali ile Ayşe arasına uçsuz bucaksız bir nehir girmiş...Ayırmış sevenleri birbirinden.Nehir o kadar hızlı ve deli akıyomuş ki cesaret edemiyolarmış karşı tarafa yüzmeye.kavuşmanın hiçbir yolu yokmş.yıllar yıllar geçmiş fakat Ali ile Ayşenin aşkı bitmemiş.Ayşe'nin canına tak demiş bu ayrılık.ne yapıp edip geçmeliymiş karşıya ...
Günün birinde bir kayıkçı yanaşmış kıyıya Ayşe koşmuş yanına ve anlatmış olan biteni.karşıya geçmek istediğini söylemiş fakat kayıkçı para istemiş...Para yoksa götüremem demiş.Ayşe nin hiç parası yokmuş neden böyle yaptığını sormuş, kayıkçı demiş ki bu bnm ekmek teknem...eger ben seni karşıyageçirirsem evime ekmek götüremem.çocuklarım , eşim aç kalırlar.Ayşe çok çaresizmiş.ertesi gün kayıkçı tekrar gelmş bu kez demişki kıyafetlerini ver bari onları karıma götüreyim giyecek bişeyi yok çnkü.Ayşe kabul etmiş... Anadan üryan kalmış...Fakat karşıya da geçmiş...koşmuş Alisine.büyük büyük kayalıklardan , ıssız ormanlardan geçmiş.Ormanda bir dağ adamı ile karşılaşmış ve Ali'sini sormuş.Dağ adamı Ayşeyi öyle görünce niyeti kötüye gitmiş ve tecavüz etmiş Ayşeye .... AYşe çaresiz bi şekilde , her tarafı yara bere içinde devam etmiş yoluna . sonunda bulmuş Ali'sini.Ali Ayşeyi o halde görünce çok üzülmüş ve neler oldugunu anlatmış.Ayşe de anlatmış.durumu duyunca Ali kabul etmemiş Ayşeyi...Ayşe üzüntüden napacagını bilememiş ve onu uzaktan uzaga seven Ahmet'in yanına gitmiş.Ahmet durumu dinlemiş ve demişki - eger dag adamının yaptgından sonra Ali ye gitmeden bana gelseydin kabulümdün fakat önce Ali ye gidip o kabul etmediği için bana geldin.ben seni böyle sevemem demiş...Ayşe ağlayarak gitmş ordan ve yolda bir bilgeylekarşılaşmış. Anlatmış fbilgeye herşeyi.Haklı kim diye sormuş Ayşe.Bilge cvp vermiş "bu hikayede herkes haklı ... " bu küçük hikayede karakterleri aklınızda tutun ve bir süre düşünün. burda 6 karakter var.sizden istediğim şu ; kendinize göre karakterleri haklılık sırasına göre dizin... bu karakterlerin analizini en son verıcem kendi hayatınızda neyin öncelikli oldugunu test etmiş olacaksınız... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2548
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
|
![]() haklılık sırası ;
1 ahmet 2 ali 3 bilge 4 ayşe 5 dağ adamı 6 kayıkcı
![]() |
#3 |
Bağımlı Üye
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2006
Teşekkür Etme: 278 Thanked 713 Times in 478 Posts
Üye No: 8785
İtibar Gücü: 2458
Rep Puanı : 36043
Rep Derecesi :
|
![]() haklılık sırası
1-ayşe 2-ahmet 3-ali 4-kayıkcı 5-bilge 6-dağ adamı
Beşiktaşlı olmak Gözyaşı Değildir akıp Gitsin, Bir Mevsim Değildir Zamanı Gelince Bitsin, Bir Heves Değildir Gelip Geçsin ve "BEŞİKTAŞ" Ömür Değil Ölünce Bitsin.. ![]() BeşiktAşımız ile ilgili son haberler ![]() ![]() Moderator başvurusu için tıklayın |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Müstakbel Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jul 2006
Teşekkür Etme: 152 Thanked 58 Times in 26 Posts
Üye No: 16509
İtibar Gücü: 1483
Rep Puanı : 4262
Rep Derecesi :
|
![]() ahmet
ayşe ali kayıkçı bilge dag adamı
Çağlayan sular gibiydi gözlerin, Ağlattı beni son bakışın, Gittin, dönüşü yok artık bu yolun, Canım acıyor ne fayda, Asla silinmeyecek kalbimden bu sevda, Nerelerdesin bir tanem!.. Çagcan ÖLÜMDE İNSANA İSTEDİĞİN ZAMAN GELMEZ Kİ GİTTİ... GERİYE KALAN ACILARIM VE BEN тαяιнιиι вιℓмєуєиℓєяιи ¢σğяαfуαѕιиι вαşкαℓαяι вєℓιяℓєя |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
![]() off ben cvbı bıldıgım ıcın yazmıyorum ayrıca tesekuru borc bılın ey ınsnalık!
![]() |
#6 |
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hiç birini haklı bulmadım...
Sebepler; Ali'nin haksızlığı : Eğer karşındakini deli gibi seviyorsan sen neden tek bir adım atmadın ve sevdiğin uğruna çaba sarfetmedin.Daha sonra karşına gelince o şekilde kız kabul etmemek mi aşk anlayışın?.. Ayşe'nin haksızlığı : Sonunda sevdiğine kavuşmak olsa bile bir sürü yanlış yaptın ve zarar gördün..Bunları yapmışken sonunda da uğruna neler yaptığın kişiden vazgeçip başkasına yöneldin. Şimdi sıra kimde?.. Ahmet'in hakzılığı : Kıza dağ adamından sonra benim yanıma gelseydin kabul ederdim seni manasına gelen bi söz söyledin..Ayşe o yola senin için mi çıkmıştı hatırla bi..Ne farkı var o zaman aliden karşılık bulamayıpta sana gelmesi durumu ile...Zaten sen baştan hiç bir karede yer almamıştın... Dağ adamının haksızlığı : Aciz bir durumda iken iradesine sahip olamayan ve karşısındaki insana zarar verebilen bir kişisin..azla söze gerek yok... Kayıkçı nın haksızlığı : Kendie karısı için sokaktakini çıplak bırakmak ne kadar ddoğrudur bu bencilliğin kendisidir..Sonuçta oda bir insan..Ayrıca o kız sanadala binmemiş olabilirdi o zaman para kazanabilecekmiydin...Farzetki gelmedi başka kişide yok ailenin karnı o zaman dıyacakmıydı... Bilgenin haksızlığı : Hepsi haklı demiş...Hepsi haklı diyeceğine bi çözüm üretseydin nasıl bir bilgesin sen bizide boşuna uğraştırmaz son noktayı koyardın.... (bu konu hakkında sayfalarca yazarım aslında bu sadece küçük bir bölümü düşüncelerimin...)
![]() |
#7 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() vaay be yoruma baakh:biggrin: neyse daha fazlaa konu sapmadan karakterlerı verıyım...
![]() Ali : vefasızlığın simgesi Ayşe : duyguların ön planda olması biLge : mantığın herşey önce gelmesi Ahmet : gururun simgesi Kayıkçı : sadakat Dağ adamı : cinsellik |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Alıntı:
Alıntı:
tuba kınıyorum seni bu oyun küllen yalan !!! sana hiç yakışmadı hııh :biggrin: :biggrin: :biggrin:
![]() |
![]() |
#9 | |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Alıntı:
ay bi actıgım konumu begenın yaa bu ne bolee....hıc bısı begenılmıoo:frown: :frown: yasayamam ben boleee... ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Alıntı:
![]() bu yarışmadan sonra hepimizin kişiliği değişti bee :confused: :biggrin:
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İşlemcinizi test edin! işlemcisini test etmek isteyenler için Asalsayı 305 Test | jockeя | Program Download ve Tanıtım | 0 | 04-03-2010 02:15 PM |
Hikaye | F.S.Mehmet1453 | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-11-2008 11:39 AM |
Hikaye | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-02-2008 06:19 PM |
bir hikaye | mystical_waynak | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-07-2007 02:33 PM |
Hikaye | вσυя∂¢αη | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-19-2007 06:36 PM |