![]() |
|
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Apr 2006
Teşekkür Etme: 230 Thanked 549 Times in 244 Posts
Üye No: 12537
İtibar Gücü: 1948
Rep Puanı : 27440
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Horozun kafası karışık
Büyük bölümü DP’li olan Denizli, partinin olası baraj sorunundan dolayı kararsız. AKP’yi göndermek isteyen de var, Baykal’ı sevmediği halde CHP’ye oy verecek olan da SEÇİME sayılı günler kalmasına rağmen Denizlili seçmen, 22 Temmuz günü hangi partiye oy vereceği konusunda hala kararsız. Demokrat Parti’ye Adnan Menderes döneminden gelen bağlılık ilde sürüyor. Ancak DP’nin olası baraj sorunu, seçmenleri başka arayışlara sokmuş. Denizli’de ilk kez oy kullanacak gençlerin favorisi ise GP lideri Cem Uzan. Tekstil sektöründe Türkiye’nin gözdesi, kaplıca ve ılıcalarıyla ünlü Denizli’nin nüfusunun çoğunluğu, esnaf ve çiftçi. 850 bin nüfuslu Denizli’nin yarısı köylerde yaşıyor. CHP’nin birinci sıra milletvekili adayı Pamukkale Üniversitesi’nde dekan yardımcılığı yapmış olan eski DSP milletvekili Hasan Erçelebi, halk tarafından sevilen bir aday. AKP de Denizli Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yüksel’i birinci sıraya yerleştirmiş. MHP, Genel Sekreter Yardımcısı Denizlili Emin Haluk Ayhan’ı birinci sıraya koyarken, DP Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hasan Kazdağlı’yı liste başı yaptı. Çiftçilerin büyük bölümü DP seçmeni olmasına karşın, partinin baraj sorunu yaşayabileceği düşüncesiyle kararsız. Partililer, oylarının boşa gitmesini ve AKP’nin işine yaramasını istemiyor. Daha önce oyunu AKP’ye verenler de partiye tepkili olmalarına karşın yine de “Sandık günü AKP’yi tercih edebiliriz” diyor. GENÇLERİN GÖZDESİ UZAN Kent halkı, DP’nin baraj altında kalması durumunda partilerin milletvekili dağılımının, AKP 3, CHP 2 ve MHP 2 şeklinde olacağını düşünüyor. Denizli’de bu seçimde ilk kez oy kullanacak genç seçmenin favorisi, Genç Parti lideri Cem Uzan. Gençler, Cem Uzan’ı genç, yakışıklı ve karizmatik olması nedeniyle sempatik bulduklarını söylüyor. Geniş tabanlı hükümet İşte Denizli halkının görüşleri: # Efkan Çağlar (Tekstil mühendisi): Kayseriliyim ve bu seçimde ampulü söndürmeyi düşünüyorum. Baykal’ı beğenmiyorum ama oyumu CHP’ye vereceğim. # Turan Karipçin (Elektrik mühendisi): Başbakan Erdoğan’ın tavırlarını, halkı azarlamasını beğenmiyorum ama partilerin en mantıklısı AKP gibi geliyor. # Fatih Gazel (İşletmeci): Ben oyumu GP’ye vereceğim. Uzan iyi bir işadamıydı, mağdur edildi. # Mehmet Gökkaya (esnaf): Bu hükümet gitsin de kim gelirse gelsin. Her yeri sattılar, dini istismar ettiler, yolsuzluk, yoksulluk bunlar döneminde arttı. # Mine Aymaz (esnaf): Ben AKP’liyim, AKP istikrar getirdi. Yola devam diyorum. # Rana Gülenoya (ev hanımı): Biz ailece DYP ya da MHP’ye oy vereceğiz. Bahçeli efendi görünüyor. Ağar’ı da seviyoruz. Henüz karar veremedik. # Kemal Özdemir (İşadamı): Terörün bitmesini, geniş tabanlı, birbiriyle uyum sağlayacak bir hükümeti istiyoruz.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Aykut'un kafası karışık | KoJiRo | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-14-2007 11:50 AM |
Horozun zaferi | Spy_MasteR | Eskiler (Arşiv) | 0 | 06-30-2007 01:20 PM |
Cole'un kafası karışık | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-09-2006 02:25 PM |
Düğünde ilginç gelenek, horozun ağzına sigara | sentaur | Eskiler (Arşiv) | 4 | 09-13-2006 05:14 PM |
Appiah'ın kafası karışık | cİHAn | Eskiler (Arşiv) | 2 | 09-11-2006 12:26 AM |