www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 09-24-2005, 10:37 AM   #1
silenter
Geçerken Uğradım

Teşekkür Etme: 32
Üye No: 789
İtibar Gücü: 1547
Rep Puanı : 7562
Rep Derecesi : silenter has a reputation beyond reputesilenter has a reputation beyond reputesilenter has a reputation beyond reputesilenter has a reputation beyond reputesilenter has a reputation beyond reputesilenter has a reputation beyond reputesilenter has a reputation beyond reputesilenter has a reputation beyond reputesilenter has a reputation beyond reputesilenter has a reputation beyond reputesilenter has a reputation beyond repute

Bagle virüsü yeniden canlandı. Bagle Güvenlik programlarına saldırıyor ve etkisiz hale getirip sisteminize zarar veriyor...

Bilgisayarla ilgili güvenlik şirketleri, internet kullanıcılarını yeni bir bilgisayar virüsüne karşı uyardı.

Antivirüs yazılım şirketleri MacAfee tarafından "Bagle.cd" ve Trend Micro tarafından "Bagle.da" olarak isimlendirilen virüsün, kısa sürede çok sayıda bilgisayarı etkilediği ve etkilemeye de devam ettiği kaydedildi.

Elektronik posta yoluyla yayılan virüs, "New Price" başlığı altında sıkıştırılmış olarak "price.zip" ve türevleri olarak kullanıcılara kendini gönderiyor.

Virüs bilgisayara bulaştığı anda güvenlikle ilgili işlemleri devre dışı bırakıyor ve "Symantec, MacAfee, Kaspersky, Panda, Zone Labs ve Agnitum" gibi güvenlik sitelerine erişimi engellemek için Windows kayıt defterini siliyor.

Bununla da yetinmeyen virüs, muhtelif sitelerden çeşitli kodları da bulaştığı bilgisayarlara indiriyor.

Bagle Hakkında Ayrıntılar ;

Seviye : kritik / yüksek risk

Tipi : Trojan

Çalıştığı Sistem : Windows Family

Bilgi : Geçen sene çıkan Bagle isimli virüsün , bu sene bir değişik hali olarak piyasaya çıktı ve durdurulamaz şekilde ilerliyor. Zotob’dan sonra en tehlikeli Virüs/Trojan olarak adlandırılıyor. Bagle bir gün içinde internet trafiğini birbirine kattı. ABD’de bir çok kamu kurum ve kuruluş bilgisayarlarina girdi ve felç etti.

Uptade Zamanı :

Updated - 21 September 2005 13:35:10 (GMT)
Updated - 21 September 2005 04:47:06 (GMT)
Updated - 20 September 2005 20:11:03 (GMT)
Updated - 20 September 2005 15:46:52 (GMT)
Updated - 19 September 2005 23:41:57 (GMT)
Updated - 19 September 2005 21:33:36 (GMT)
Updated - 19 September 2005 17:07:44 (GMT)
Published - 19 September 2005 14:38:48 (GMT
Sisteme Bulaştığı Zaman : <Windows system folder>\\wiwshost.exe. Both these files are detected as Troj/BagleDl-U.

isminde bulaşıyor.

Regedit’ de(Kayıt Defterinde) :

Locate the HKEY_LOCAL_MACHINE entry:

HKLM\\Software\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion \\Run\\

and remove any reference to any file you deleted.

Each user has a registry area named HKEY_USERS\\[code number indicating user]\\. For each user locate the entry:

ismiyle çıkıyor.

Regedit’inizi kontrol ederek bu isimli dosyalari silebilirsiniz.

Bagle’den kurtulmak için Anti-Virüslerinizi sürekli olarak güncelleyiniz.

Sophos Güvenlik Firması Bagle için bir AV hazırladı.

>> color=#0000cchttp://www.sophos.com/downloads/ide/bagled-u.ide

>> http://www.sophos.com/downloads/ide/bagldgen.ide

Adreslerinden Bagle ve Bagle’nin türlerinin Anti yazılımını indirebilirsiniz.

Kaynaklar :

1 Sophos Güvenlik Şirketi

2 McAfee Güvenlik Bülteni

:smile:Beğendiğiniz Paylaşımlar İçin Tıklayın Lütfen:smile:

İstemem, Yan Cebime Koy Lütfen :smile:
silenter çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 01-10-2006, 02:23 PM   #2
watican_666
ÇaKaL Üye

watican_666 Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 16
Üye No: 4920
İtibar Gücü: 2148
Rep Puanı : 45383
Rep Derecesi : watican_666 has a reputation beyond reputewatican_666 has a reputation beyond reputewatican_666 has a reputation beyond reputewatican_666 has a reputation beyond reputewatican_666 has a reputation beyond reputewatican_666 has a reputation beyond reputewatican_666 has a reputation beyond reputewatican_666 has a reputation beyond reputewatican_666 has a reputation beyond reputewatican_666 has a reputation beyond reputewatican_666 has a reputation beyond repute

ya kanki bana da geldi buu or........ çç........ ama norton sagolsun porta erişmeden sildiiiiiiiiii
Old 01-12-2006, 07:43 AM   #3
turkerr
ÇaKaL Üye

turkerr Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 142
Üye No: 898
İtibar Gücü: 1734
Rep Puanı : 2213
Rep Derecesi : turkerr has much to be proud ofturkerr has much to be proud ofturkerr has much to be proud ofturkerr has much to be proud ofturkerr has much to be proud ofturkerr has much to be proud ofturkerr has much to be proud ofturkerr has much to be proud ofturkerr has much to be proud ofturkerr has much to be proud ofturkerr has much to be proud of

evet abi norton bu konularda çok iyi ,bende norton kullanıyorum ve çoğu yasak sitelere girdim ve bi zararını görmedim tabi norton sayesinde
Alıntı:
İlk Gönderen watican_666
ya kanki bana da geldi buu or........ çç........ ama norton sagolsun porta erişmeden sildiiiiiiiiii
turkerr çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 01-14-2006, 01:56 AM   #4
CollαтєяαL™
Forum Aşığı

CollαтєяαL™ Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 202
Üye No: 3160
İtibar Gücü: 3276
Rep Puanı : 103395
Rep Derecesi : CollαтєяαL™ has a reputation beyond reputeCollαтєяαL™ has a reputation beyond reputeCollαтєяαL™ has a reputation beyond reputeCollαтєяαL™ has a reputation beyond reputeCollαтєяαL™ has a reputation beyond reputeCollαтєяαL™ has a reputation beyond reputeCollαтєяαL™ has a reputation beyond reputeCollαтєяαL™ has a reputation beyond reputeCollαтєяαL™ has a reputation beyond reputeCollαтєяαL™ has a reputation beyond reputeCollαтєяαL™ has a reputation beyond repute

benim pc dede bir gariplik varma ama hala anlayamadım belkide budur...paylaşım için tşk ler kanka
CollαтєяαL™ çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı