www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 12-08-2006, 06:30 PM   #1
DHeMLy-CHaY
Forum Kalfası

DHeMLy-CHaY Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 547
Üye No: 3561
İtibar Gücü: 3162
Rep Puanı : 28119
Rep Derecesi : DHeMLy-CHaY has a reputation beyond reputeDHeMLy-CHaY has a reputation beyond reputeDHeMLy-CHaY has a reputation beyond reputeDHeMLy-CHaY has a reputation beyond reputeDHeMLy-CHaY has a reputation beyond reputeDHeMLy-CHaY has a reputation beyond reputeDHeMLy-CHaY has a reputation beyond reputeDHeMLy-CHaY has a reputation beyond reputeDHeMLy-CHaY has a reputation beyond reputeDHeMLy-CHaY has a reputation beyond reputeDHeMLy-CHaY has a reputation beyond repute
Varsayılan Zihinsel engelli öğrencilerin madalya sevinci..

Edirne Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'ndeki 11 öğrenci, okulun açıldığı son 2 yılda çeşitli branşlarda spor müsabakalarında aldıkları 70 civarındaki madalya ve kupalarla spordaki başarılarını kanıtladılar..

Edirne Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Biga, yaptığı açıklamada, 72'si Eğitim Uygulama Okulu, 28'i İş Eğitim Merkezi'nde olmak üzere toplam 100 ''ağır düzeyden zihinsel engelli'' öğrenciye, eğitim ve öğretim hizmeti verildiğini söyledi.

Öğrencilere zihinsel gelişimlerine göre, ''bireysel eğitim planı'' çerçevesinde eğitim verdiklerini bildiren Biga, okulda yaş sınırının olmadığını ve 6 yaşından 20'sine kadar öğrenci olduğunu kaydetti.

Eğitim-öğretimin yanı sıra öğrencileri gelişimlerine sportif aktivitelerle katkı sağladıklarını ifade eden Biga, 11 öğrencinin, okulun açıldığı son 2 yılda çeşitli branşlarda spor müsabakalarında aldıkları 70 civarındaki madalya ve kupalarla, spordaki başarılarını kanıtladıklarını söyledi.

Beden Eğitimi Öğretmeni Seçil İğiz de, Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu tarafından yıl içinde düzenlenen, çeşitli müsabakalara katıldıklarını bildirdi. Müsabakalarda öğrencilerin elde ettiği başarı ve performansın kendilerini dahi şaşırttığını belirten İğiz, yüzme, masa tenisi, basketbol ve atletizm dalında madalya ve kupa elde ettiklerini bildirdi.

-OTİSTİK ÇOCUĞUN BASKETBOL BAŞARISI-
Okulda her türlü çalışma ortamının sağlandığını, kondisyon aleti ile ekipmanların bulunduğunu ifade eden İğiz, ''Otistik çocuklar basketbol gibi takım çalışması gerektiren işlerde başarı gösteremez denilir. Ama biz aralarında otistik çocukların da yer aldığı basketbol takımımızın başarısıyla bunun doğru olmadığını kanıtladık. İyi bir eğitim ve motivasyonun sağlanmasıyla elde edilmeyecek başarı yoktur'' dedi.

Tanrıyı Güldürmek İstiyorsanız Ona Planlarınızdan Bahsedin...

DHeMLy-CHaY çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı