![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Müstakbel Üye
![]() Üyelik Tarihi: Mar 2007
Teşekkür Etme: 22 Thanked 16 Times in 6 Posts
Üye No: 36079
İtibar Gücü: 1437
Rep Puanı : 6457
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() CANIM ATAM....KALKTA GÖR HALİMİZİ
Sevgili Atam! >>> > >>>Sana bu hitabeyi 33 yaşına girmiş, Gelecek güzel günlerden çoktan >> >>>umut >>> > >>>kesmiş, >>> > >>>Temel eğitimini tamamlamış, Ve ancak şimdilerde seni >> tanıyabilmeye >>> > >>>başlayan, >>> > >>>Türk istikbalinin evlatlarından biri olarak yazıyorum. >>> > >>> >>> > >>>Seni ilk gördüğüm günü dün gibi hatırlarım. >>> > >>>İlkokul birdim. Miniciktim. >>> > >>>Elimde beslenme çantam, önlüğümün cebinde annemin sevgisi, sınıfımda bilim öğrenecektim. >>> > >>>Karatahtanın dört parmak üzerine ortalanmış çerçevenin içinden >> bana >>> > >>>bakıyordun. >>> > >>>Bakışların keskindi. >>> > >>>ABC'den sonra ilk öğrendiğimdin; Gazi Mustafa Kemal'din. >>> > >>>Çocuktum... >>> > >>>Bana, bize, tüm dünya çocuklarına bayram armağan etmiştin. Armağanını, uygun adım >>> > >>>sol-sağ-sol >>> > >>>Sol-sağ-sol Kutladık... >>> > >>>Kaçımızın ayağı su toplamıştı, kaçımız bayılmıştık... >>> > >>>Biz bayramlarda ağlayan çocuklardık. >>> > >>>(Ne zaman salıncakta sallanan fotografını görsem, geçen >> 23Nisan'lara >>> > >>>yanarım.) >>> > >>>Ortaokul ve lisede hep seni anlattılar bana... >>> > >>>Dünyaya ancak yüz yılda bir gelen dahiydin... >>> > >>>Şahin bakışların vardı, hürriyete aşıktın... >>> > >>>En azılı düşmanlarına karşı bile merhametliydin, >>> > >>>Ama savaş meydanlarında karşında kimse duramazdı. >>> > >>>Aslandın, kaplandın, kartaldın, panterdin... >>> > >>>Özgür geleceklere açılan pencereydin. >>> > >>> >>> > >>>Sözün özü benim sevgili atam; >>> > >>>Kodumu oturtan milli eğiticiler böyle anlatmışlardı. >>> > >>>Beni milli bir şekilde eğitenler, >>> > >>>Failatün, failatün, failatün, failün ölçü sistemini, >>> > >>>Niagara Şelalesi'nin yükseklik ve debisini, >>> > >>>Yes, it is a pensil demesini, >>> > >>>Deli İbrahim'in küpesini, >>> > >>>Bir bir kafama yerleştirdiler de; >>> > >>>Bana senin insan yönünü anlatmadılar. >>> > >>>Sigara tiryakisi olduğunu, Raki içtiğini, >>> > >>>Aşık olduğunu, Evlendiğini, Boşandığını, >>> > >>>Kim bilir kaç ******* >>> > >>>Savaş meydanlarında cesetlere bakıp,Için için ağladığını, Özlemlerini, hasretlerini, >>> > >>>Geleceği kazanmaya dair fikirlerini, >>> > >>>Anlatmadılar. >>> > >>>Bana, bize, tüm dünya gençlerine >>> > >>>Bayram armağan etmiştin. >>> > >>>Armağanını, uygun adım >>> > >>>sol-sağ-sol >>> > >>>sol-sağ-sol Kutladık... >>> > >>> >>> > >>>Kaçımızın ayağı su toplamıştı. >>> > >>>Kaçımız kıçına yediği sopa yüzünden altına işemişti. >>> > >>>Biz bayramlarda bunalan gençlerdik. >>> > >>>( Ne zaman baloda smokinli fotoğrafını görsem, geçen 19 >> Mayıs'lara >>> > >>>yanarım.) >>> > >>>Bir yandan; >>> > >>>Heykellerini diktik, >>> > >>>Dağa-taşa silüetlerini çizdik, >>> > >>>Her kitaba, her yazıya >>> > >>>Mutlaka senden alıntılar yerleştirdik. >>> > >>>Bir yandan; >>> > >>>Her işin kolayına kaçtık, >>> > >>>Ticarette kazık attık, >>> > >>>Üretim yerine kopyaladık, >>> > >>>Bilimadamlarını sindirdik, >>> > >>>Aydınları yargıladık, >>> > >>>Yoktan yere nice vatan hainleri ürettik, >>> > >>>Çoktan yere nice amaçsız gençler yetistirdik. >>> > >>>Zeki, çevik ve aynı zamanda düzenciydik. >>> > >>>Eğitimi siyasete kurban verdik, >>> > >>>Ekonomiyi siyasete kurban verdik, >>> > >>>Aydınlık olması gereken gelecekleri >>> > >>>Siyasete kurban verdik. >>> > >>>Varlığımız siyasi emellere armağan oldu... >>> > >>>Benim biricik Atam; >>> > >>>Biz Demokles'in kılıcını sapından değil >>> > >>>Keskin yanından tutmayı marifet bildik. >>> > >>>Sözün özü sevgili Atam >>> > >>>Senin ruhunu gıdım gıdım içtik, >>> > >>>Tükettik... >>> > >>>Tükettik... >>> > >>>Tükettik... >>> > >>>Dedemden babama, babamdan bana >>> > >>>Politikacı tabiriyle "enkaz devralmış" bulunmaktayız. >>> > >>>Bu gidişle biz, çocuklarımıza devredecek >>> > >>>Enkaz bile bulamayacağız... >>> > >>>Türk'tük, doğruyduk, çalışkanlığımız şüpheli; >>> > >>>Birinci vazifemiz; Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyeti'ni Ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek, >>> > >>>Ülkümüz; Yükselmek, ileri gitmekti... >>> > >>>Uzun bir yoldu... >>> > >>>Yorucu ve yıpratıcıydı... >>> > >>>Adidas'larımız eskidi, >>> > >>>McDonalds'ta mola verdik. >>> > >>>Belki de "Bir Türk dünyaya bedeldir" deyişini >>> > >>>Biz "Her Türk dünyaya bedeldir"anladığımız için >>> > >>>emanetini, 1 milyon beş yüz seksen bin kat >>> > >>>küçültmeyi becerdik... >>> > >>>Verdiğin en önemli görev: >>> > >>>Bu ahval ve şeriat içinde dahi vazifem >>> > >>>Türk istiklalini ve cumhuriyetini >>> > >>>İlelebet muhafaza ve müdafaa etmektir, bilirim. >>> > >>>Muhtaç olduğum kudretin, >>> > >>>Sana güvenimde mevcut olduğunu belirtir, >>> > >>>ellerinden hasretle öperim... >>> > >>>baştan sonuna kadar okuyanlara teşekkürler >>> > >>>sizler gerçek bir Atatürkçüsünüz bence >>> > >>>okuyanlar : } bu işareti yapsın >>> > >>>: } >>> > >>> >>> > >>> >>> > >>>LÜTFEN AŞAĞIDAKİ YAZIYIDA OKUYUN >>> > >>> >>> > >>> >>> > >>> >>> > >>>YER: TÜRKİYE >>> > >>>YIL: 1938 >>> > >>>SAAT: 09.05 >>> > >>>ATATÜRK ÖLÜYOR >>> > >>>ARADAN ONLARCA YIL GEÇİYOR ATATÜRK TEKRAR DÜNYAYA GELİYOR YIL: 2006 >>> > >>>ATATÜRK TEKRAR DÜNYAYA GELİYOR... DOĞRU MECLİSE GİDİYOR, >>> > >>>MEMLEKET NASIL >>> > >>>YÖNETİLİYOR GÖRMEK İÇİN, >>> > >>>MECLİS KAPISINDA CUMHURBAŞKANI, BAŞBAKAN, DEVLET BAKANLARI KARŞILIYORLAR. >>> > >>>SALONDA EN ÖNE OTURTUYORLAR VE O GÜNKÜ ÜLKE SORULARI >>> > >>>TARTIŞILIYOR... OTURUM >>> > >>>BİTİYOR, ATATÜRK Ü MECLİS LOKANTASINA ***ÜRÜYORLAR, YEMEKTEN SONRA OTELE ***ÜRÜP YATIRIYORLAR.... >>> > >>> >>> > >>>ERTESİ SABAH OTELDEN ALMAYA GİDİYORLAR, ATATÜRK ÜN ODASI >>> > >>>BOMBOŞ..!! VE MASANIN ÜZERİNDE BİR KAĞIDA YAZILMIŞ ŞU SÖZLER VAR: >>> > >>>"EFENDİLER... BEN İSTANBULA GİDİYORUM, ORDAN BİR VAPURA BİNİP TEKRAR SAMSUNA ÇIKACAĞIM. >>> > >>>ÇÜNKÜ, BU ÜLKENİN BİR KURTULUŞ SAVAŞINA DAHA İHTİYACI VAR..." BU KADAR ANLAMLI BİRŞEY DAHA YOKTUR SANIRIM BU ÜLKEMİZİN İÇİN... >>> > >>> >>> > >>>Şimdi, diğer saçma salak mailler yerine bu tür mailleri >> forwardlamak >>>daha >>> > >>>önemli değil mi? >>> > >>>bu maili birilerine forward lamazsan kimse sana kızmayacak, kimse >> >>>seni >>> > >>>arayıp >>> > >>>küfretmeyecek, bir dileğin gerçekleşmeyecek yada msn iconu maviye >>> > >>>dönüşmeyecek, sadece gerçekleri, içinde bulunduğumuz durumu öğreneceksin... Ve ülkemizin ne tür bir durum içinde olduğunu... ![]() ![]() ![]()
Her Hakkım Saklıdır ® |l|lllll|lll||ll||lll ²¹°¹³²¹³ °¹²¹³¹³ ![]() Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ! Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ, Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ. ![]() HAYATINA RENK KATMAK İSTİYORSAN YA BENİMLE YADA BOYACIYLA EVLENİCEN |
![]() |
![]() |
![]() |
#n/a |
Bot
![]()
Giriş Tarihi: Ocak 2005
Üye No: 0
|
paradoxxer (04-06-2007) bu konu için teşekkür ettiler...
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
![]() Üyelik Tarihi: Nov 2005
Teşekkür Etme: 0 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 3073
İtibar Gücü: 1436
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() okuduk o zaman işaret de burda : }
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sonuna Kadar Okuyun Bence | ZumruduAnka | Eskiler (Arşiv) | 1 | 11-17-2008 12:32 PM |
Sonuna kadar 2-0 | вö¢üк | Eskiler (Arşiv) | 0 | 05-12-2007 08:40 PM |
SONUNA KADAR OKUYUN... Çok ilginç... | rıfkı | Eskiler (Arşiv) | 3 | 12-05-2006 04:02 PM |
..:::Bir TÜRK Gencinin Ata'ya Hitabesi:::.. | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-30-2006 07:33 PM |
Türk Gençliğinin Ata'ya Yanıtı | CoolTurk | Eskiler (Arşiv) | 2 | 05-19-2006 12:52 PM |