![]() |
![]() |
#111 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12108
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kah
Kah yanarım kah sönerim Kah pervane kah dönerim Kah ağlarım kah gülerim Kah dağlarda dumanım ben Kah deliyim kah divane Kah Yunusum kah Mevlana Kah Ethem'im kah da dana Kah Mansura ol dar'ım ben Kah sultanım kah gedayım Kah sevgili kah sevdayım Kah yarayım kah devayım Kah Eyyuba mağrayım ben Kah bülbülüm kah bir gülüm Kah laleyim kah sümbülüm Kah ölümsüz kah ölüyüm Kah ebed kah ezelim ben Kah kalınım kah ince'yim Kah aydınlık kah geceyim Kah vezinim kah heceyim Kah dillerde şiirim ben |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kalk Yiğidim
Kalk ey yiğit uykudan! Kalk ki bağrımda nâlân... Sensiz geçen günlerde, Dolaştım ben dünlerde Hep mahzûn ve kederli, Sen bizi terk edeli. Yiğidim görün artık! Görün ki çok bunaldık. Canlarımız gırtlakta, Son kelime dudakta: Gülümse milletine! Susadık himmetine... Kalmadı hiç gücümüz; Bizler bir sürü öksüz Hep itilip kakıldık; Eşya gibi satıldık; Hicran üstüne hicran, Dahasına yok derman... Her gece hayâldesin, Sözlerde, gönüldesin, Bir ömür boyu böyle.. Bir defa da sen söyle! Azıcık acı bize! Yıkılıp geldik dize... |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kapına Geldim
Sevgili Canan, Bu aciz mihman. Derim el aman, Kapına geldim. Ağla ey gözüm, Yok yare yüzüm. Gecem gündüzüm, Kapına geldim. Bilinmez misin? Görünmez misin? Sorulmaz mısın? Kapına geldim. Yol da yolunum, Gül de gülünüm. İNCE kulunum, Kapına geldim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karaözü’nde
Karaözü denmiş ak olan yere, Akça özler dolu Karaözünde. Kevser ırmağıdır akan her dere, Gel testiyi doldur Karaözünde. İlim, irfan, medeniyet oradan, İnsanları seçkin değil sıradan. İstedikçe vermiş ulu yaradan, Ne ararsan boldur Karaözünde. Çevresi tertemiz sanki cennettir, Amaç tektir insanlığa hizmettir. İnsana saygı var, çok da cömerttir, Özgürlüğe yoldur Karaözünde. Çalışkandır, üretirler, yaparlar, Hak diyerek insanlara taparlar, Faydalı işlere hep bir koparlar, Hünkara bir koldur Karaözünde. Dilim dönmez, kelam yetmez, Anlat anlat inan bitmez. İnsanları hiç kin gütmez, Aşk badesi doldur Karaözünde. Anlatılmaz yaşanırsa bilinir, Sevginin uğruna orda ölünür, İNCE muhabbetten üçe bölünür, Hak yanında kuldur Karaözünde. |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kimdir/Nedir?
Düşmanın kimdir nedir, Arayıp sordun mu hiç? Bilmediklerin nedir, Farkına vardın mı hiç? Nedir bilmediğin şeyler, Cehalet hep rezil eyler, Pahalı olur deneyler, Deneyip öğrendin mi hiç? Bilmediğin sana düşman, Ah çekerek olma pişman, Bilmiyorsan al danışman, Başaran görmedin mi hiç? Ne gafildir şu insanlar, Dünyayı baki sananlar, İnce sözün anlayanlar, İpucu vermedin mi hiç? |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kimi
Şu insan bin türlü hülyaya dalar Zerreyi katreyi sele çevirir Kimi de boşboşa fikrini yorar Harcanıp tükenmiş pile çevirir Bazıları koşar bir uğraş verir Her sözü fikriyle çamlar devirir Kimisi uslanmaz dümen çevirir Bazısı sırımı tüle çevirir Çiçekler dökülür gelinir sona Dallarda meyvalar can verir cana Bir gülücük bile yeter insana Arifler manayı dile çevirir Vakit gelir yaprak solmaya başlar Uğraşıp rızkını almaya başlar Ol deyince yoklar olmaya başlar Rahmet kesilince küle çevirir Güz gelir tabiat çulunu soyar Gökteki yıldızlar duramaz kayar İnce her taşı da yerine koyar Koca kainatı sala çevirir |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kimileri
Kimin gördüm değirmenin döndürür, Kimileri çok ocaklar söndürür. Kimisi var dostun bile kandırır; Kuduz itler gibi saldırır durur. Para ilahıdır tapar durmadan, Giyinir kuşanır ipek sırmadan. Paçasını sıvar dere görmeden, Kevser şarabını doldurur durur. Tanrı onun malı kimseye vermez, Kendi alır satar kimseye sormaz. Gayya kuyusuna kendisi girmez, Harem kurar huri aldırır durur.. İmanı dilinde türküsün söyler, Cennet hevesiyle gönlünü eğler. Merdi kıpti gibi sirkatın söyler, Eveler geveler güldürür durur. Kıldan İNCE imiş kılıçdan keskin, Gerceğe yaklaşmaz ilime küskün, İnşaallah maaşallah eyliyor teskin, Menkıbe hurafe bildirir durur... |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Koca Yunus
Koca Yunus Ulu Yunus, Senin gibi olsak munis. Yaradılanları sevsek, Olabilsek birer Yunus. Hey Yunusum himmet eyle, Sevginin sırrını söyle. Hakka varalım sevgiyle, Herkes olsun birer Yunus. Cana kıyıp katil olma, Azimli ol yolda kalma, Paraya, pula aldanma, Rehber olsun bize Yunus. Taptuk kapısında durak, Dost uğruna canı verek, Yaradandan olma ırak, Herkes olsun birer Yunus. Hacıbektaş pir elinden, Haber eyle şir el'inden Hak konuşsun dillerinden, Sevgi saçsın bize Yunus. Yunus'umun hayranıyım, Alemlerin devranıyım. Erenlerin kervanıyım, Kervanbaşı bize Yunus. Yunus'umun dostu olsam, Yurdunda misafir kalsam. Onun gibi aşkla dolsam, İNCE, dese bize Yunus. |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Koskoca Dünyada
Şu koskoca dünyada, Kala kaldım yalınız. Gönlümde hep sevda da, Açma dursun falınız. Yaşıyor mu diri mi, Sağ mı yoksa ölü mü, Ben kaybettim gülümü, Gene kaldım yalınız. Acep güneş doğdu mu, Bulut yere ağdı mı, Ay yalınız kaldı mı, Ne haldedir ölünüz? Ses vermiyor *******, Fink atıyor cüceler, Kifayetsiz heceler, Bilmem nedir haliniz. İnce'ledim aradım, Bu değildi muradım, Bir şeyler karaladım, Saçmaladı deyiniz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kurtulmuşum
Hak nurunu gerçeklerde Gördün demek kurtulmuşum Güzelliği çiçeklerde Gördün demek kurtulmuşum Sevda alevinde sinsin Oyna ki bire gidesin Hak gerçeklerde bilesin Sordun demek kurtulmuşum Sevda ateşi yandıkça Gönül o yare kandıkça Gerçek sana inandıkça Vardın demek kurtulmuşum Gözler konuşur sevişir Seven bu sırra erişir Aşka yananlar bilişir Verdin demek kurtulmuşum Gahi sessiz gahi azgın Böyle sanma yarın yazgın Sevenlerde olmaz bozgun Erdin demek kurtulmuşum Sevda türküsü söylensin Yanık gönlümüz eğlensin İnce de hakka bağlansın Yerdin demek kurtulmuşum |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kaan İnce | GooD aNd EvıL | Edebiyat | 17 | 04-04-2009 09:53 AM |
İnce Saz Öykünmeleri | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-05-2008 09:40 AM |
İnce Belli | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-05-2008 09:40 AM |
İnce Taksim | mystical_waynak | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-13-2007 02:47 PM |
İnce Lorİ | F@sTaLaFisT@ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-09-2007 10:44 AM |