![]() |
|
|
#1441 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57938
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Yıl 1976.
Karanlığa inat doğmuşum dünyaya, Neler gördüysem isyan etmişim Allah'a, Ve çağlar kapatacak açıları çizmişim. Ne sevdâları gömmüşüm sineme, Hançer gibi saplamışım yüreğime, Kan akıyor geçmişimden günüme, 27 yıldan beri avare gezmişim. Sevdayı bilmeyen herkese bağırmışım, Ya onlar haksız ya ben sağırmışım, Ben ölümsüz aşklara inanmışım, Bu yolda şiirlerimle sevişmiş, 2003 yılınada şair girmişim. 17.08.2003 Saat:10.50
|
|
|
|
#1442 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Çocukça renklere bürünüyor
Gökyüzü güz dalgınlığıyla Gülümseyip çiy bulutu diyor annem İşte şiirdir bu Dolunay utansa güzelliğinden Peşine takılınca bulutlar Bir kadının dudaklarından Topladığım yaralı sözcükler Karışıp gidiyor turna katarlarına İşte şiirdir bu Ay yasağı olan bir ülkede Sepet dolusu düşleriyle delişmen bir kız Usulca yürüyor kanayan yollarda İşte şiirdir bu Okusa geceyi, göğü koklasa Evirip çevirse yıldızları İçli şarkılarıyla yaz kuşları Yokluyor yüreğini asker analarının Üç damla gözyaşı, bir iç çekiş İşte şiirdir bu Çocukça deliliği bir kızın Ve anıların üzgün kokuları
|
|
|
|
#1443 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Değişen ben değilim bakışlarındaki kış
Çaresi çaresizliğinde gizli Vazgeçmeyi akıl edememiş vazgeçilmişliğimin Adının yarısı kadın iken kopmak zordu senden Gel sök gök kuşağının rengini kalbimden Aç musluğunu gözyaşlarımın Boya çığlıklarımı kırmızıya Aldat! Anlat hayallerime yalanlarını, Ağlat Senki merhabaların katili Benki bir baltayla sap arasında mekik dokumuş Berduş ve serseri Soyadımla birlikte söylenen resmi bir adım olmadı belki Ve kuru aşkımın yanına katığım Sevdim seni, sadece sevdim Ruhundaki sevda atığım Güneşe palto giydirip kış resmi çizdiğimiz İlkokul masumiyetiyle tutulmuştum sana Şimdi anlıyorum güneşin neden üşüdüğünü Gözlerindeki zifiri karanlıklara bakınca Hep kâğıtlara seni çiziyorum kış yerine Üşüyen ise yüreğim. Sımsıkı tutunup senden arta kalanlara Düşümün düşkünlüğüymüş, Düşüncesizce seni düşleyişim diye avunuyorum Cesareti kadar ürkek Korkaklığı kadar medenî Dün kadar kül Sevgi kadar gül Olmaya hazır bir tomurcuğu, gidişinin ayak sesleriyle ürpertip Kaktüs çiçeğine sevdalanmasıyla Susuzluğa karşı meydan okuduğu çaresizliğinde yitirdim Gidişin belkide Damarlarının cellât kırmızısı maviliğinden çıkıp Hüzzam kokulu yaraların kabuğunda filizlenmiş En zamansız zamanların vaktini çalmış Vakitsiz bir Azraillin mesaisidir Kim bilir belkide aşk Sevildiğin kişiye acı çektirmektir. Bu yüzden ne yapsanda vazgeçemiyor Ve beni unuttuğun yerinden öpüyorum. Bir kalem alırsın eline, şiir yazmak için Kramp girer yüreğine Veremezsin hissettiklerine biçim...
|
|
|
|
#1444 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dokunmadı sineme baharın sıcak eli
Hiç esmedi içimde dağların seher yeli, Savursa saçlarımı dağıtsa deli, deli Silinir mi içimden anıların izleri? Düş bağrıma da uyan ey semanın hilâli, Yastığımda uyusun hayalinin cemali. Kaf dağının ardına kanatlanıp uçsaydım, Bulut olup bağrımı ufuklara açsaydım, Damla damla sevgiyi topraklara saçsaydım, Açar mıydın içinde sakladığın gizleri? Umutlarım kuş oldu avuçlarımdan uçtu, Kanadına dokundum belki dokunmak suçtu! Güleç yüzlü çocuklar hislerimde ağlıyor, Süzülen her damla yaş yüreğimi dağlıyor, Sana gelen yolları mesafeler bağlıyor, Dermanını tüketti gençliğimin dizleri. Koşuyor sanki yıllar yakalamak imkânsız, Artık duygular yetim anılarsa mekânsız.
|
|
|
|
#1445 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aya yoldaş olup, yıldızlara eş
Hasret yüreğimle özlerim seni Gündüz hayalimsin, *******i düş Kırık umutlarla beklerim seni Umudun yolları bitmez, tükenmez Aşığın özlemi dinmez, durulmaz Sabır olmayınca yare varılmaz Gözümde yaşlarla beklerim seni Vuslata ermeden benliğim ölmez Dünya benim olsa, hiç yüzüm gülmez Belki de gelmezsin, hiç belli olmaz Yine de yıllarca beklerim seni.
|
|
|
|
#1446 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Nefes nefese şarkımızı dinliyorum
acı duyuyorum her mısrada üşüyorum sanki kar altında Buğulu camlarda kalmadı adını yazabileceğim sadece küçük defne yaprağı kaldı Eskimiş yüreğimi atamıyorum köprüden aşağıya seni taşıyor eşarbın kaldı omzumda onu bile çıkaramadım omzumdan belki tek bir yadigar belki seni anlatan her şey
|
|
|
|
#1447 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hiç düşündün mü seni seven ne halde
O her gece ağlıyor sessizce Seni arıyor gözleri her gittiği yerde Belki de haklısın kendince. O seni çok sevmişti hala seviyor İmkanı yok seni unutamıyor Anıları silip bir kenara atamıyor Belki de haklısın kendince. Sen onu bırakıp gittiğin halde O sevmeyi seçti yinede Hakettimi bunları o sence Belki de haklısın kendince. Biliyor musun o senden vazgeçemiyor Her tanıdığına her yakınına seni soruyor Kimseye söylemiyor ama o seni çok özlüyor Belki de haklısın kendince Hiç beklememişti bunu senden Acı çekmeyi seçmeni, sevmek dururken Peki ya hiç mi sevmedin onu sen Belki de haklısın kendince. O sensizliğe uzun zaman alışamadı Seni düşünmeden bir saniye bile yaşayamadı Sensizlikten gözleri hep yaşlı kaldı Belki de haklısın kendince. Ama yine de kırgın değil sana Umutlu gözlerle bakmıştı hep sana Başka şey düşünmedi asla Ama son verdin sen bu aşka. O seni öyle çok sevmişti ki Dünyalara değişmezdi seni Hele o insana hayat veren gözlerini O her gün yine de tutuyor ellerini. Ne yapalım buraya kadarmış demek Sen hiç düşünmedin sonsuza dek sevmek Aşk değildir hep mutlu olmak biraz da acı çekmek Ama yine de unutma o seni daima sevecek. Ne olurdu birlikte göğüs gerseydik tüm zorluklara Aşamayacağımız engel yoktu inansaydın bana Ama sadece benim çabalamam ne fayda Belki de haklısın kendi yaşadığın o masum dünyanda.
|
|
|
|
#1448 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Deliler yurdundan yeni geldim
Düşünce şimşeğinde gördüm Fırtına gibi, yıldırım gibi Anlık ve berrak gördüm Homarus’un sofrasında Geçmişi anlatırken gördüm Eflatun’un masasında Geleceği ararken gördüm Gözlerin şimşek gibi Başında ışık halesi Asırlar öncesinden ötesine Huzmeler saçarken gördüm Saçların dağınık, Benzin soluk Yoğun ve heyecanlı Kitaplar içinde, kayıp Bahar yaprağı gibi naif Cılız çalılar içinde boy veren Fidanlar gibi gördüm Bir ara Hallaç’ın yanında Dimdik Her cefaya sırtını dönük Sultanlar, yanında sönük Karunlar, birer sülük Sarayları pul yaparken gördüm Dağ yeli, ova serinliği, Deniz gümüşü, fırtınası Bulut mavisi, bozu Orman yeşili Haldun’dan haber verirken gördüm Umuda akan, ırmaklar gibi Kirleri kapatmaya yağan kar Ve neyden çıkan ses Mesnevi’de nefes gibi gördüm Uzaktan gelen bir sevgili, Dosttan fısıltı, Ufak bir ürperti de Gönülden sözler dolu Sanki Yunus vari Varı yokta gördüm Yanarken tapınaklar Melekler düşlerimde Gezerken devri alem Ta Platon’dan bu yana Nebiler dizisinden nurlar Düşünceden pırıltılar Ser ayaklarım altına Otururken filozoflar tahtına Belki de seni gördüm.
|
|
|
|
#1449 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mutluğum aslında
Tek başıma yaşasam da, Beni anlayan olmasa da, Tek bir dostum kalmasa da... Yaşıyorum yetmez mi? Seven kalbim sanki bir daha sevmez mi? Bitmez mi gözlerimin nemi, Çıktığım bu uzun belki de kısa yolculukta Önce beni alıyorum yanıma sonra kendimi Sevgilim terketsin, Dostlarım da ona uyup gitsin, Herkes sevip sevilsin, İstemem arkamdan kimse gelmesin....
|
|
|
|
#1450 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ben, kimsesiz seyyahı, mechuller caddesinin;
Ben, yankısından kaçan çoçuk, kendi sesinin. Ben, sırtında taşıyan işlenmedik günahı; Allah'ın körebesi, cinlerin padişahı. Ben, usanmaz bekçisi, yolcu inmez hanların; Ben, tükenmez ormanı, ısınmaz külhanların. Ben kutup yelkenlisi, buz tutmuş kayalarda; Öksüzün altın bahtı, yıldızdan mahyalarda. Ben başı ağır gelmiş, boşlukta düşen fikir; Benliğin dolabında, kör ve çilekeş beygir. Ben, Allah diyenlerin boyunlarında vebal; Ben bugünküne mazi, yarınkine istikbal. Ben, ben, ben; haritada deniz görmüş, boğulmuş; Dokuz köyün sahibi, dokuz köyden kovulmuş. Hep ben, ayna ve hayal; hep ben, pervane ve mum; Ölü ve Münker-Nekir; baş dönmesi uçurum...
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 3 (0 üye ve 3 misafir) | |
|
|