![]() |
|
|
#1991 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57937
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bir bulut olsam da yayılıversem
şöyle gökyüzüne serile serile Hiçbir sınır tanımasam rüzgârdan kanatlarım olsa götürse beni gittiği yere Ülke ülke, deniz deniz, kıta kıta dolaşsam adım adım bütün dünyâyı Damla damla düşüversem de doldursam sonsuzda biten deryâyı Kâh güneşi arkama gizleyerek gölge gölge dolaşsam hep şehir şehir Kâh yüce dağlara kar olup yağsam da baharlarda aksam köpük köpük, nehir nehir Zaman zaman bir kartal edâsıyla kanat kanat insem ovalara, vâdilere Bir gonca gülde süzülen bir çiğ damlası olsam da varsam o nazlı nârin yâre Unutuversem bir çiğ damlası olduğumu bir an süzülsem gonca gülü öpen yâr dudağına Seyahatım böylece sona erse de ulaşsam yolculuğumun en son durağına. (4 Aralık 2006/ İstanbul)
|
|
|
|
#1992 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bir cami avlusunda
İki israil kauçuğu gölgesi altında Üç bardak çay yudumlayıp Efkar katmerleştirdim son telefonla, Bir ikindi sonraydı olanlar, Çaylar bitti / Şekerler nasıl da eriyiverdi, Etrafımda yaşlı başlı adamlar Ellerinde tesbih Önlerinde çay Gözlerinde hala gençliklerinin feri, Benimse nihai bir göz ağrının ilk demi.. Göğe uzanan binalar arasında Varoş umutların kurbanlığıyım, Umut fakiri değildim aslında Herkes kadar zenginim, zengindim oysa, Saat akşama Ben ilahi davete icabete tutuldum Sonsuzluk tadında dualara Beni alıp götürecek olan miraca Her şeyin “ol” emri sahibine o kadar muhtacım ki Hepimiz o’na o kadar çok muhtacız ki.. Bir yerden başlamalı, Bir yerinden tutunmalı Yerden göğe uzanan merdivene, Faniye fena vurulan biz divanelere Oturduğum cami avlusunda Kement olmuş iki israil kauçuğunun gölgesi altında Çayımı bitirip kalkarken son sözüm Asrın hal ehli, zamanın bedi’sinden: “Ahirette seni kurtaracak bir eserin olmadığı takdirde, Fani dünyada bıraktığın eserlere kıymet verme”.
|
|
|
|
#1993 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ey! Benim garip anam
Sen şehit anasısın artık Evladını verdin toprağa Ruhu teslim etti Allah'a Vatan borcu için gitti Can borcu olan vatanı için, can verdi…
|
|
|
|
#1994 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Onu da aldın git hadi
sil beni çıkmasın bir daha adım dudaklarından ben mühürledim yüreğimi sildim gözlerimden gözlerni yürüdüğün yollar haram bana artık... Sevdanın kokusu kalmış üzerimde sen diye kokuyor ellerim yüreğim eziliyor dayanamıyorum sensizliğe bircan'ım vardı onu da aldın işte git hadi... (değmezmiş...)
|
|
|
|
#1995 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir ceylan ağlarken, göl kenarında,
Ya gölün halini gören nerede, Bir meyve çürürken, dal kenarında, Ya dalın halini soran nerede... Yaşlanmışsa yedi dağın aslanı, Kalmaz olur, ne takatı; ne şanı, Çakaldan kurtarmak isterken canı, Kırılan gururunu bilen nerede... İçine sığmayan aşk dünyasının, Hep dışında kaldım, her safasının, İçine düştüğüm kara sevdanın, Yar yıkmış binasını, gören nerede... Ayrılık onulmaz dert olmuş bana, Tabibim aradım, gittim lokman'a, Lokman dedi: "derman veremem sana" , Der: "derdinde yar, dermanın da" , veren nerede... 16.07.2004 Taşkışla/Taksim
|
|
|
|
#1996 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hangi yayla yeşil, nerde keklik çok
Gel seninle orda olalım çocuk. Kayalar, kayalar... Sırt sırta vermiş; Kimi yeni mürit, kimisi ermiş. Otlar dalgalansın biz yürüdükçe Sular düze insin kar eridikçe, Gün burnunda bana mavi mavi gül; Ağız-burun lale, kaş ve göz sümbül. Doruklardan doruklara sekelim, Bir elim göklerde, sende bir elim; İkimizin yüreciği bir atsın, Bizi gören bin katarak anlatsın, Hangi yayla karlı, nerde çiçek çok Gel seninle orda olalım çocuk. Bulutlar, bulutlar iç-içe girmiş Bulutlar ki göğe perdeler germiş; Çiğdem devşirelim, çiçek biçelim Susayınca hep ezgiler içelim Batmasın eline bir gül dikeni Sen hep beni kolla, bense hep seni Çıkıp yükseklerden taş bırakalım, Kopan sese, kalkan toza bakalım, Tavşanlar ürkerken bu gürültüden Kaçan tavşanlara ıslıklar çal sen. Hangi yayla yüce, nerde kavga yok Gel seninle orda olalım çocuk; İster Maraş olsun, ister Erzincan, Sonsuzluk düşüne set değil mekan, Başın omuzumda, omuzum gökte Ölüm bir ak çiçek bu özgürlükte, Yaşamaksa bir ışık cümbüşüdür, Çağıl çağıl akan sevgi düşüdür. Hani gökyüzünün toy vakti olur, Kaynaşırlar yıldızlar bulgur, bulgur; En uzak nereyse ora gidelim, Bulutları yara yara gidelim. Hangi yayla serin, nerde bühtan yok, Gel seninle orda uçalım çocuk. Meşeler, ardıçlar, çamlar yan yana Biz kanat çırpınca dursun divana. Bir çift beyaz kartal, hey bu da nesi? Diyerek şaşırsın çobanın hepsi; İlk kez görüyoruz desin görenler, Bütün oymaklarda dolaşsın haber. Keşiş dağlarından görünsün İstanbul, Bütün dağ gölleri ışırken pul pul. Güzel dost, ey hüzne aşina yürek, Gel gidelim keklik gibi sekerek.
|
|
|
|
#1997 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir çift fotoğraf,
Beni hayata bağlayan, Sensiz geçen günlerde *******de, En yorgun anlarda, ümitsizlikte, Sabır denen olgunun tam tükendiği, Umutsuzluğun kol gezdiği zaman… Bir çift fotoğraf, Beni sana bağlayan, Hani bana verdiğin, Hayalini hep kurduğum, Seni hatırlatan, yakınlaştıran… Bir çift fotoğraf, Ümidimi hep ayakta tutan, O gülümsemen yok mu, hele bakman, Karamsar, yıkık ve boş verdiğim anlarda, Işık tutan, yaşama sevinci aşılayan… Bir çift fotoğraf, Hayalini ayakta, canlı kılan, Geçmez dediğim günlerin, Seni ve sevgini beklerken, Bitmesini, sana kavuşmamı sağlayan…
|
|
|
|
#1998 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ne zaman
Ellerin ellerime değse Gözlerin baksa gözlerime Aşkından utanır Bakışlarımı kaçırırdım. Mavisi çalınmış martı Yere mahkum kartal gibi Ölüm misali zorlandım Alışmakta aşkına. İlk sevdiğim sen değildin Aşka mahkum serseriyim Ne aşkı bilmezlere Ne vefasızlara sevdalandım. Geceyi ıslatan gözler Deli gönül hep benimdi Sevmek yabancı değildi bana Sevilmenin meyvesini Tatmaya sunan senin ellerindi Kuralı koymuş yaradan Bir çift kanat çırpmalı Gökyüzünde uçmaya Bir çift ayak adım atmalı Menzile varmaya Ve bir çift yürek çarpmalı Ölümüne sevdaya... 14.12.2000 Kadıköy 02:16
|
|
|
|
#1999 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aydın yüzlü bir çocuk,
Aydınlık bir geleceğe, Aşık atıyordu, çember çeviriyordu, Bilye yuvarlıyordu, derin çukurlara, Işık yakıyordu, gelecek yarına Işıl ışıl gözleriyle, güneşe bakar gibiydi, Senaryolar çiziyordu yüzünde Bir çocuk, tek ayağı üzerinde, Zıplıyordu, zıp, zıp Bana koşuyor, çarpıyordu delicesine Haylaz, yaramaz bir çocuktu, İçimde kalan. Çocukluğumu tamamlıyordu.
|
|
|
|
#2000 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir çocuk düşlüyorum beslan da,
susamış! Suya değil, bir yudum insanlığa. Anlamını bile bilmediği kavramların bedelini ödemek için bekliyor ölüm kuyruğunda... Namlunun ucunda bir çocuk kendi boyunda silahlar var karşısında. Küçük kalbi, hiç atmadığı kadar hızlı atıyor. Korkuya esir düşüyor, çocuk. Vahşetin resmi çiziliyor, beslan da... Bir çocuğun çığlığı çınlıyor kulaklarımda hayata karşı son haykırışları, umudun tükendiği o an kelimelerin bir anlamı kalmıyor... Düşleyemiyorum artık daha fazlasını, utanıyorum! Bırakıyorum insanlığımı beslan da...
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 20 (0 üye ve 20 misafir) | |
|
|