![]() |
|
|
#2541 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57947
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Dört duvar arasında
Anılar eşlik eder her gece bana Hasretin çöker sessizce odama Her durduğum yerde ayak izimle senin adını yazdım Her attığım adımla adının yanına bir kalp yaptım Sevgili ben seni sevdim Hasretinle hep yollarını gözledim.
|
|
|
|
#2542 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Buralarda çok yalnızım baba
Tıpkı senin yalnızlığın gibi Kalabalıkların içinde Bir başımayım. Dışarıda kar yağıyor İçimin yangınına inat Her kar tanesi Karşıki evlerin çatılarına değil İçime düşüyor elif elif Sığırcıklar ellerime konuyor sarı siyah Selviler kucağıma Eğilip uzansam Toprağında biriken karlara dokunacağım. Senden çok uzaklarda Artık senin kadar yaşlıyım baba Saçlarım seninki gibi kırlangıç Gözlerim senin yorgunluğunda İçimde Sinop kadar hasret Akliman kadar kumsalım Her şeye Her kese inat Hamsaroz’un koynundayım.
|
|
|
|
#2543 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Eskiden kar ve eşkıya basarmış buralarda köyleri
şimdi eşkıya pek uğramasada kar acımazsızca yontuyor insanların anılarını buralarda bu günün dününle aynıdır tıpkı yarının gibi biliyor musun hiç eşkıya görmedim ama çok karla kaplı yollar üşüyen aç insanlar gördüm yaşamın acımasızlığını gördüm sakız satan küçük çıplak çocukların gözlerinde seni gördüm seni görmeden çıkmıştım şehirden yüreğimi ilk defa orada bırakarak bir kez olsun geriye dönüp bakmadım şehre kal demenden korktum oysa hep git dedin bana dirençsizliğimden korktum unutulmak korkum oldu unutamadım gözlerini bir köşeye hep notlar aldım sana dair küçük şiirler yazdım beğenmedim uzun uzun düşündüm seni uykularımı takvimlere bölüp gün saydım özledim küçük köyden büyük şehre göçenlerinki kadar büyük umutlarım umutlarca cesaretim cesaretim kadar büyük onurum onurum kadar büyük sevgim vardı okuduğum her şiirin son dizesinde sen vardın hala şiir okuyorum seni unutmamak için hala şiir yazıyorum seni anlatmak için ne zaman gözüme tatlı bir melodi kaçsa ağlamaya başlıyorum galiba yaşlanıyorum umut törpülüyorum burada karanlığa yağan karla kaplı şehirde burada beyazı bir tek gece gizliyor ağır bir karanlık bulaşıyor karla kaplı şehre koyu ve vıcık vıcık bir siyah ürkütüyor insanı tüm perdeleri sıkı sıkıya kapatıyorsun ve camları siliyorsun usulca yaklaşan sabahı yakalamak için baharın peşinden koşuyorsun hep lanetler yağdırıyorsun ama kar hep yağıyor sen koşuyorsun ilk defa burada dokundum kardelene sana dokunurcasına utandım gece uykuya dalıyor yavaş yavaş pis bir duman kokusu ve dumanın kör eden yoğunluğu arasında mışıl mışıl bir şehir düşüyor avuçlarıma inan bu saatte şehir daha güzel buralarda bir adam buralarda bir yürek buralarda bir sevda burada ben burada sen buralardan uzanır ellerim tutmak için ellerini yağmur yağsa bulut bulut sevdalara ki hiç yağmur yağmadı buralara ağır ağır ıslanırdı yüreğim hasretim dağların yücesinden bakarda ulaşamaz yanı başına haykırmak isterdim de korkardım duymalarından eşkıyaların seni seviyorum diye buralardan
|
|
|
|
#2544 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sabah güneşiyle ısınıyor içim dışım
Kaldırdığımda başımı aydınlık semaya Ferahlık doluyor gönlüme püfür püfür Sevgi soluyor kalbim güzellikler sunuyor tutam tutam. Yağan yağmurla yıkanıyor yorgun ruhum Temizleniyor, arınıyor acılarımdan birer birer Hiç isyan etmiyor artık yüreğim, kıpır kıpır Heyecanla çarpıyor kalbim, istiyorum ki hep sende kalsam. Sesini duyduğumda sevdiğimin, hafifliyor acılarım Kelebek misali konuyor sevgi dallarına Çiçeklerinden topluyor güzellikleri kalbim, demet demet Yüreğimden kopuyor sevgiler, tütüyor buram buram.
|
|
|
|
#2545 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
burası bağdat...
kan kardeşimi şehit etti teröristler, insanlıktan nasibini almamış itler. burası bağdat... dünyanın kanayan yarası, benim dinmeyen gözyaşım, kalleşçe vuruldu arkadaşım. burası bağdat... gücü olanların çoğu eşkiya, koalisyon askerleri kesmiş sokakları, bağdat'ı savunuyorlar güya. insalık bitmiş burada, açlık, susuzluk, yokluk, soygun, katliam sırada... bir çocuk ağlıyor ırak'lı müslüman, müslüman olmasa da önce insan... çocuk o... o çocuk yarın büyüdüğünde, hangi yürekle, hangi anılarla adam olur? ya rest çeker dünyaya kahraman olur, ya bu çöl sıcağında, bataklıkta kaybolur... ya kan kardeşimin oğlu, arkadaşımın umut'u?... yetişip bu dünyaya umut olur mu? burası bağdat... savaşın, hayatın, mücadele ve gözyaşının kendisi, nerede insan denilen dünyanın efendisi? dünyanın devleri burda, para kölesi... burası bağdat... dünya bağdat'ta sınavda heyhat... insanlık bu ise bağdat'ta berbat...
|
|
|
|
#2546 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
“Mezopotamya anadan mı kargışlısın babadan mı”?
Burası Filistin intifadası... Etin çeliğe karşı durduğu yer Buradan gökler miraca aralanıyor Ve söylesene başka nerede Sapanlarla tanklar kovalanıyor. Burası Irak... Savaşın beşik kertmelisi Bebekleri kesiyor eli kanlı kasap Ve artık dönmüyor bilesin Bağdat’tan hiç bir yanlış hesap. Burası da Çeçenistan.. Sarp kayalarda şahadet yankısı Nidalar geliyor “firavun öldü” Burada bir avuç Allah yanlısı En büyük fitneyi kırka böldü. Burası da Bosna... Anaların feryadı arşa değdi Allah diyen ölüm şerbeti içti Utandı tarih ondan başını eğdi Ve önünden bir Aliye İzzet geçti. Burası dünya... Çağ uzay çağı aydınlık çağı Hayvanlar bile refah içinde Bırakın insanı öldürmeyi Bilim “insan yaratmak” peşinde !
|
|
|
|
#2547 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Burası sessiz biraz
Kedi miyavlamaları, Köpek havlamaları Kuş cıvıltıları Yok burada Burası sessiz biraz.... Burası sessiz biraz Aşk için çarpan yürekler Yaprakların hışırtıları Seni seviyorumlar Yok burada.. Burası sessiz biraz.. Burası sessiz biraz Boyuna makine sesleri Boyuna uçaklar.... Gürleyen arabalar Ezanlar,ninniler Yok burada... Burası sessiz biraz...
|
|
|
|
#2548 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bu sevda senin kadar uzaktı
Uykusuz yolculuklar Rüyasız uykular gerekliydi Cebinde elma şekeri saklayan bir adam Uykumdan, uykusuzluğumdan, yolculuğumdan çaldı seni.
|
|
|
|
#2549 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Uzaklık lafta özletir
Özünde ayırır kalpleri birbirinden dediler Bahaneler uzar gider mesafelerden öteye Geç kalırsın kaybedersin onu dediler.. İnanmadım Dostuma güvendim ben Onun sevgisine Şimdi bana öyle diyenlere inat Daha yakınım ben uzaktaki ile…
|
|
|
|
#2550 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
ben burdaydım hemde yüreğin kadar yakınındaydım.
zaten hiç ordan da ayrılmamıştım. soğuk bir gecede ellerimi bıraktığın yerdeydim. ama sen yoktun güzelim, bir tarafım sayende yarımdı.. bir umudum vardı, o da yok şimdi.. evet, bir ekim gecesi acımasızca elimden alındı.... bir enkaz yığınından farksızdım artık. saçım sakalım bir birene karıştı, sigarayı da üç pakate cıkardım, güzel olan her şeye çizgi çektim, adına, sevdana şiir yazmayı da bıraktım kendimi yanlızlığa bıraktığım gibi.... ve gecenin en sarhoş saatlerinde haykırarak yemin ediyorum... bir daha böyle sevmeyeceğim diye.....
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 3 (0 üye ve 3 misafir) | |
|
|