![]() |
|
|
#3101 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57950
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Afrika da çöl ortasında doğdum,
Yalın ayak, ayaklarım yanarak yürüdüm, Büyüdüm, serpildim, çölde doğurdum, Kulağıma halka küpeler taktım, Kolumda tahta bilezikler. Başımın üstünde taşıdım zamanı Asya da gezdim, orta doğuda yaralandım Sevdayı, beynimde yüreğimde yaşadım, Her şeyi göklere taşıdım, Yüceldim her şeyi yücelterek. Afrika da, Kimsesiz bir kadın olarak yaşadım. Büyüler yaptım, tütsülerle kendimden geçtim, Hindistan'a uzandım, uzak doğuya kadar, Avrupa'ya uğradım zaman zaman, Amerika'yı en son keşfettim, Geç kaldım ama Keşfedildim gizemli yolculuğumda Keşfedilmeyi bilmeden keşfedildim Buldum ve hiç kaybetmedim.
|
|
|
|
#3102 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kokuyor nefesinde gül kokusu,
Bakışların deli gönlüme pusu, Sevdiğimi görseniz, bir içim su, Onu sevdim, bütün dünyam değişti. Her umut güzel, hayaller de derin, Özledim yâri, sevdiğimi verin, Güzel gözlerindir en güzel yerin, Onu gördüm, bütün dünyam değişti. Güzel, AHMET’in sözüne alınma, Gözlerime bakıp, bana salınma, Kışım geçti, gel canım baharıma, Gelince sen, bütün dünyam değişti.
|
|
|
|
#3103 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir zamanlar bir adam vardı
Fani gözlerle etrafa bakanlardan Ölümü var sayıp da ateşe yaklaşan Bir türlü yakılamayanlardan. Bir zamanlar bir çift göz vardı Baktığında direniş, baktığında isyan dağı Kimselerin silemediği adını... Memleketinden uzak kalıp da Sokaklarını bağrına bastığı... Bir zamanlar bir şair vardı Yazdıkları ana olup doğurdu insanları İnsanlar... Kimi bağlandı sevgiliye Kimi aç bırakıldı günlerce Kimi denizi sever yürekli bir gen eşliğinde Kimi yeni görmüş dünyayı, Yarım bırakılan hürriyete seslenişte. Çocuklar doymuyor hürriyete Çocuklar denizlere açılmaktan korkmuyor Çocuklar ki yorulmak bilmedi ufuklara yürümekten Bir parça gülü almak emelleri güneşten. Çocuklar büyütüyor kendilerini Birileri bağırıyor pencereden Sabahın kör saatleri, Aydınlığa yeni geçişten Sahipleri belli çocukların Yazıldıkları andan itibaren. Kimi Tulyakova'nın çocukları Kimi Piraye'nin Hepsi bir türküyü anlatır Hepsi güzel bir kadını Fakat gideni düşünüyorlar hala Özlemişler babalarını...
|
|
|
|
#3104 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Doğar insanlar çocuk olur bir zaman
Düşünemez hep öyle kalır sanar dünyayı Ninni söylüyerek sallayıp uyutur anan Çabuk büyüsün diye dödürmek ister dünyayı Sonra büyürsün sarar gönlünü tatlı bir his Fışkırır sinenden bir aşkki tertemiz O zaman bitmesin dersin aşkımız neşemiz Ve durdurmak istersin dönen şu dünyayı Dünya dururmu durmaz döndükçe döner Nice ocaklar varki daha yanmadan söner Bir şeytanki fırsatını bulup içine girer Ve bir anda zindan eder güzelim dünyayı Çok az insanlar mutludur belki yuvasında Kimiside içine kapanık yalnızdır odasında Neye yararki olsanda bir cennet odasında Azrail canını aldığı zaman hepsi yalan olur
|
|
|
|
#3105 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
unutun mu beni kara bakışlım
unutun mu ilmek ilmek sevgi nakışlım her saniye senin aklında mıyım yoksa kalbin derininde,saklında mıyım sa olan aşkımı hatırlar mısın yoksa cellat gibi satırlar mısın anladın mı benim koca sevgimi benim gibi seni kimse sevdi mi düşündü mü seni *******e dek düşündükçe ruhu saran bu ahenk sadece ve yalnız kalbinde yaşar sen benim yanımda olduğun zaman şu derbeder aşık,dünyayı boşar..
|
|
|
|
#3106 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yine hatıraları kurcaladım,
Baktıkça resmine, bakasım geldi... Vurdum kara bağrımı kurcaladım, Neyin var, neyin yok yakasım geldi... Eyy kirpikleri ok, kaşları keman ! Dilinde aman yok, celalin yaman Bir veda etmeden gittiğin zaman, Gönlümü, göğsümden sökesim geldi... Gözlerinden ayrı kaldı gözlerim Yollarını seyre galdı gözlerim Ağlamakta çare buldu gözlerim, Haykırıp dünyayı yıkasım geldi... Sevda çekenlere bu dünya darmış Koca asumanı figanım sarmış Hüsam'ım yakında düğünü varmış, Beynime bir kurşun sıkasım geldi...
|
|
|
|
#3107 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Geçip giden yılları,
ekleyip birbirine. Kendime bir yol yapsam, dönebilsem geriye. Yıllardır hep döktüğüm, hasret göz yaşlarımla. Silebilsem mazimi, açsam yeni bir sayfa. Böyle hata yapmazdım. Ayrılmazdım hiç senden. Diz çökerdim önünde. Affet derdim beni,sen. Kimseye aldırmazdım. Gurur yapmazdım inan. Dinledim de ne oldu...? Ben oldum yalnız kalan. Yaptığım hataları, yıllar sonra anladım. Baktım ki geçmiş yıllar, dur demeye geç kaldım.
|
|
|
|
#3108 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bizler çok uğraştık amma olmadı
Bu çarpık düzene, dur deyin oğul Verdigimiz oylar, yerin bulmadı ...Bu çarpık düzene, dur deyin oğul ...Böyle bir yaşama, kör deyin oğul Osmanlıdan beri, gelir bu oyun Avrupa bir kasap, bizlerde koyun Yıllarca bunlara, bükmüşüz boyun ...Bu çarpık düzene, dur deyin oğul ...Ele köle olmak, zor deyin oğul Örgütler bizlere, oyunlar kurdu Asırlardır kardeş, kardeşi vurdu Bölmeye çalıştık, bu güzel yurdu ...Bu çarpık düzene, dur deyin oğul ...Ülkemde teröre, har deyin oğul İşçi feryat eder ,olmaz çabası Memur feryat eder, yoktur abası Zengin feryat eder, para babası ...Bu çarpık düzene, dur deyin oğul ...İsterseniz sizler, çar deyin oğul Devlet vergi diye, parayı aldı Hizmetlerin hepsi, yarıda kaldı Öğrenci, hocanın, pantola daldı ...Bu çarpık düzene, dur deyin oğul ...Namus, namahreme, ar deyin oğul Haçlarla, küpeyle, büyüyor ırkım Mazluma vurarak, döndü hep çarkım Gittikçe çoğalır gençlikten korkum ...Bu çarpık düzene, dur deyin oğul ...Deli dolu yaşama, hor deyin oğul Kimse demedi ki, bu dünya yalan Her önüne gelen, eyledi talan Talancı zihniyet, sizlere kalan ...Bu çarpık düzene, dur deyin oğul ...Ülkenin başına, şer deyin oğul Cebimde para yok her şey pahalı Necati, ülkenin, böyledir hali Tanrıya, havale, etti ahali ...Bu çarpık düzene, dur deyin oğul ...Siz bunu yıykayın, kir deyin oğul
|
|
|
|
#3109 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Önündeki dağları düşün
kızgın kumları azgın suları dur gitme birde beni düşün düşün ki sensizim hayallerin arasına gömülmüşüm eşsiz bahçelerde gezerken senle ateşlere düşmüşüm. Sen gidersen eğer bende giderim bu yerlerden nereye gittiğimi bilmeden bir kez oturup düşünmeden arkama bakmadan yalnızlığımı alıp koynuma giderim.. Ne yıldızlar çevirir beni yolumdan nede çok sevdiğim insanlar sensizsem hepten yalnızım zaten sensizsem dünya düşmüş gözümden Artık ölmek her şeyin bittiği yer değil artık ölmek seni terk etmek değil ölmek kurtuluş demek kanayan kalbime. Ve şimdi git direnmem sana bende bulamadığın aşkı başka kollarda ara haydi git acıma bana mutlu ol sen sadece mutlu ol ağlamazsın ama yinede ağlama diyeceğim sana bırakıp onca geçmişi hiç ardına bakma koş uzaklaş hiç dirayetim kalmadı yoksa senide çekmek var içimden yanıma ama sen kaç git hayatını yaşa..
|
|
|
|
#3110 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dur gitme
Ben biraz daha bakayım sana acı acı Sen gidersen mahzun olacak şu kalbe Bak gök yüzünde bulutlarına Sen gidersen hüzün yağacak Ya da seni bana hatırlatacak Her şeyi götür Bak her yerde senden bir şeyler kalmış Anılarını da topla her şeyi götür. Dur sevgilim, ben senin anılarınla doluyum bari beni de kendinle götür
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 26 (0 üye ve 26 misafir) | |
|
|