![]() |
|
|
#3351 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57944
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bir dilin bütün sözcüklerini kullansam
Seni tarif edemeyeceğimi biliyorum Ulaşılmaz oldun hep Dokunmak, hissetmek ve dolu dolu yaşamak isterken seni... Kocaman bir yalnızlıktı payımıza düşen Herşeyi erteledim ama ertelemediğim bir şey vardı! Sana benziyordu.. Su olsan dokunulduğunda bozulurdun Bozulmayan bir şeydin Gidilecek bir yer olsan sonu olurdu Sonu olmayan bir şeydin Uykuda görülecek bir rüya olsan uyanırdım Beni rüyamdan uyandırmayacak bir şeydin Simsiyah saçların olsun istiyordum Ama baktım değil Üç ırmağın birleştiği yerinden öpeyim desem Aklıma ırmaklar gelir Düşün ki Yılan Dağı'ndan aşağı iniyoruz. Ve dünyada sadece 2 kişilik bir türkü kalmış onu söylüyoruz Öyle bir şeysin sen Seni düşündükçe yoruluyorum desem Dünyanın en büyük yalanı olur Yalanım yok Bu günden yarına ne kalır bilmem ama Sen kalırsın Tıpkı yatağı değişmeyen bir ırmak gibi.. Yaşadıklarımız azdı.. zamana sığmadık.. Yaşamak isterken her şeyi bugün şarkı söylüyorsam O gün şarkı değik Şarkı gibi seni yaşamak isterim Halkıma benziyordun Bir yanın göç Bir yanın toprak kokuyordu hep Gezmediğim yerin kalmadı Bazen yasaklandın bana Bazen bir suç gibi boynumda taşıdım seni Yedi telli sazımla bile anlatamadım Sen bir uçurumun gülüydün Ellerimi her uzattığımda Bin kırıkla geri döndüm Yasakların bile tanımlayamadığı bir şeydin Haritalara sığmazdın Her ülkede bir başka gülüyordun Uzundun, inceydin Dokunduğumda nereli olduğumu seninle hatırlardım Bana hep kendimi hatırlatan bir şeysin sen Uzaksın, yakınsın, özlenensin Ama bugün değil, yarın gibi bir şeysin Sen bugün her şeyi değiştirmek için çabalarken Sen değişmeyen olarak duruyorsun karşımda Kabul ediyorum dünyaya bu kalsın ama sen bilme... Dünyada kaç iklim kaç zulüm kaç ölüm Bir seni bunların karşısına koymak nasıldır bilemezsin, bilme... Bugün her ölümle biraz ölürken Seni düşündükçe hayata dönüyorum Yeniden gecenin en karanlık yerindeyim Bir sigara ateşinin aydınlattığı kadar ışık bile olsan Yine de seviyorum seni... Sadece benim seni anladığım kimsenin unutmamak için Defterine not düşmediği ama hayatında hep dipnot olarak kalan Kendi yasaklarım gibi unutmuyorum seni.. Dağları delmiyorum inmek istiyorum oralardan Hepiniz gibi aynada saçlarımı taramak, günaydın der gibi sokağa fırlamak Ve şarkı söylemek istiyorum Adına aşk diyorlar gelecek diyorlar Bana yetmiyor... Her şarkımda sana bir adım daha yaklaşmak istiyorum Bir başka dilden seviyorum seni... Kırmızıdan daha huzurlu Gelincikler gibi bir mevsim değil Dört iklim köşe bucak Kim ne derse desin Geri dönecek yerim yok, Bir kentin ortasında çığlık çığlığa kalsam da, Yine seviyorum seni... Bu bir suç duyurusudur.. Kendimi ihbar ediyorum...
|
|
|
|
#3352 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Asker günlerimin durağı oldun,
Hasret otağını kalbimde kurdun, Garip bir askerim artık elinde, Çaresiz etme beni ,Erzincan.. * Avare dolaştım sokaklarında hep, Feleğe kahretsem olmaz kutsaldır sebep, Sabredemedim , tatile çıktı edep, İsyankar ettin beni zalim Erzincan.. * Fırat arkasında karlı dağların, kış yaz, Donduruyor soğuğun ,nedir bu ayaz, On dokuz ay buradayım çektirme,insaf et biraz, Asker gördün beni sivil gönder Erzincan... * İçimdeki hasret öldürür beni, Söyle kader ne zaman güldürür beni, Sıla hasreti süründürür beni, Yetmez mi çektiğim, bırak yakamı Erzincan , * Doğunun en güzel şehri mişin bana ne, Zamansız tanıştık belki, güzelsin, gelip gezip görene, Halkın sevmiyor askeri, garibin suçu ne, Bakkalın manavın kazıklar, neden Erzincan.. * Özgürlüğe susadım anla derdimi, Allah hep sana, bize verir depremi, İsyanım şahsımda,içimde yanan sıla özlemi, BIRAK YAKAMI, Severek duramam anla Erzincan..
|
|
|
|
#3353 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bilmiyorum dağların hala karlı,
Yolların tozlu mudur. Saymadım da kaç gün oldu senden ayrılalı, Sendeyken sayardım günleri, Uzağında değil. Mecburiyet caddesi derdik, Meşhur Ordu Caddesi'ne. Bir yukarı, Bir de aşağı volta atardık. Yol boyunca Aynı kaderi paylaşan birilerine rastlardık. Bir şelaleni, Bir de Işıkpınar'da alabalığını sevdim. Başka bir şeyi daha mı? Düşünmem lazım. Erzından derdim sana, Aldatmasın seni geliyor olmam, Ben hala aynı yerdeyim. Yalnızca dost ziyaretineyim... 17.01.1999 İstanbul 05:20
|
|
|
|
#3354 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bu şehri bilirmisin sevdiğim? Benim gibidir,
Bir dertli ova bir deli savaş! Kavgam gibidir, Bu şehri bilirmisin sevdiğim? Benim gibidir, Bir acı tarih bir deli zaman! Hayatım gibidir, Bu şehri bilirmisin sevdiğim? Benim gibidir, Bir katre yüksek bir yüce! Duygularım gibidir, Bu şehri bilirmisin sevdiğim? Benim gibidir, Bir hazin soğuk bir buz!Kinim gibidir, Bu şehri bilirmisin sevdiğim? Benim gibidir, Bir süt beyaz bir kar! Saçlarım gibidir, Bu şehri bilirmisin sevdiğim? Benim gibidir, Bir aşık Emrah bir aşk!! Aşkım gibidir, Bu şehri severmisin sevdiğim? Benim gibidir, Beni severmisin sevdiğim?.....
|
|
|
|
#3355 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Esemem aşkın bahçesinde
Sen eserek geç beni Arkandan toplarım Dağılan her şeyi Çaresizce seyrederim aynalarda Büyük zaferini Merak etme kalırım geride Düşmem bir daha peşine Beklerim geri döner ümidiyle Ezemem aşkın çiçeğini Sen ez geç beni Rüyalar yetmez ki Düşlerimde yaşarım seni Yıllarım olsa da kadehlerin esiri Kanasın yüreğim Kimsenin umurunda değil ki Sevemem başka birini Sen sevmeden geç beni Görebilseydin o kadar büyük ki Geçemem gönlümde yarattığın Dağları denizleri
|
|
|
|
#3356 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Seni türküler gibi sevdim
Es ve ha öyle ince öyle kırık dağ suları gibi serin kitaplar gibi aydınlık seni yüreğim gibi sevdim Es ve ha Seni yeni yaprağa duran bir goncagül sevinciyle sevdim. sesindeki karanfil fısıltısı gizemli bir masalın tılsımıyla. senki, engüzel çiçeğim düşüm gerçeğim umudum, sevincim, geleceğimsin seni şiirler gibi derin şarkılar gibi içli seni unutmamak üzre sevdim Es ve ha salkım-saçak türküler gibi gül kokulum sevda okulum usul boylum güzel huylum kömür gözlü çingenem sen yağmuruyla ıslandığım Güneşiyle ısındığım düştükçe yaslandığım tutkum, sevincim sevda yüklü bulutumsun özlemlere uçan güvercinim yaşamama sebep umudumsun ….. bir gün gitmek olmasa diyorum solmasa çiçekler yüreğimde kuşlar uçmasa silinmese gölgeleri sevincin hasretin ince yollarına inmese gözlerimde sular sevdasına şiir yüklediğim rüzgar dinmese bitmese dudaklarına yakıştırdığım gülümseme ayrılık olmasa Es ve ha ölüm olmasa mutluluklara yazılsa adresimiz her üşüdüğümde bakışına sarılsam güvercinler havalansa üzerimizden ömrümüz dört mevsim bahar olsa gönlümüz arı aşkımız bal olsa aksa damla damla hayatımıza dolsa ey kır lalem, düğün çiçeğim çayır güzelim, gelinciğim süsenim, sümbülüm, caneriğim uzansam dokunabilir miyim yüreğine öpebilir miyim gözlerinin içini ...../ susma Es ve ha, kapama gözlerini üşürüm bırakma ellerimi Es ve ha bırakma düşerim
|
|
|
|
#3357 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
hayatta surekli yeni sayfalar açmak istedim
bazı şeyleri monotonluktan kurtarmak isterdim kendimce bazı şeylerin yanlış gittini düşündüm ve yine kendimce artık bazı şeylerin degişmesi gerektini de ama ne oldu:_?olmadı illa bir engel çıktı karşıma vurdu bana, acıttı beni, dur dedi ben hep durmak zounda kaldım, istediklerimi yapamdım o gucu kendimde bulamadım,saldıramadım cesaretimi toplayamadım, deneyemedim tekrar kaçmadım esaretin hapisinden, kurtulamadım kaldım ortalıkta bir tek ve bir çare yardım alamadım,istiyemedim derdime galiba esaret hapishanesinin ilelebet mahkumu oldum çıkamadım ve en derininde kaldım şimdi seni bekliorum teller ardında son umut ve son çare adında....
|
|
|
|
#3358 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Canımın içinde,
Bir can gibisin... Çiçeksin, yapraksın. Dalsın,Esen kız... Damarımda akan. Bir kan gibisin... Arısın peteksin... Balsın Esen kız.. Sen gülünce, Taze güller açılır. Goncasın,çiçeksin.. Gülsün Esen kız.
|
|
|
|
#3359 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir ilahi gibi girdin hayatıma,
Aklımı, ruhumu esir aldın. Alıp götürüyorsun. Nereye? Beni iten ne? Niye? Nasıl? Nereden çekiyor? Sürüklüyor. Rüya âlemindeki gibi hoş ve rahat, kader. Evet, her zaman buradasın, Okyanustan esen rüzgârlar her gün içimden bir şeyler sürüklüyor, Beni benden alıyor. Zor anımda bana güç katıyorsun, Rahat anımda beni benden alıp götürüyorsun. Bütün rüzgârlar sana çalışıyor. Şimdi, gene rüzgâr esiyor, Birazdan pencereye çık, Açan gül, doğan güneş yoksa bile, Esen rüzgarda benden bir şeyler göreceksin.
|
|
|
|
#3360 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
O gün bu gün size özendim
Her yerde; hava, toprak, deniz. Bir serüvendi; gökteyseniz Çıktım, yok, yerdeyseniz indim. İlkin, size içkiyi tattırdım: Ömür boyunca sarhoşsunuz; Ne açsınız artık ne susuz. Sizsiz ben de susuz kalırdım. Size geceyi de öğrettim Onda düşlerle çoğaldınız; Yaşantıda yorgun ve yalnız Değilsiniz; sizi ürettim. Biterdi belki bir uykuyla Herşey ve tadından ötürü. Gördünüz ki bundan ileri Bir şey var çağıran tutkuyla. Çağırdım, çağırdım, çağırdım Bir böcek gibi titriyerek. Koştunuz tükeninceyedek Ha bir adım, daha bir adım... Sizi ölümle perçinledim Bana... ve sımsıkı ve sıcak; Üşürdünüz ah, çırılçıplak Ölüm döşeğinde; önledim. Size yani günahı sundum; Öptünüz ve güzelleştiniz. Çirkindiniz ilkin, tek ve pis. Irmak oldunuz; sizde yundum. Şimdi olay, hep ya hiç gibi, Vardan ve yoktan özge bir şey, Sevgiden de öte bir düzey; Olmak ya da olmamak belki.
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 6 (0 üye ve 6 misafir) | |
|
|