![]() |
|
|
#3441 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57950
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Karanlık uzak yol
Kanlı Geçen ******* sonrası Affedilmez tutkular... Layıkıyla yaşanır mı sensizlik? Hüzün bulutlar Hüzün dalga Eylüldür gözlerin adı Eylüldür kapılıp giden tutku Zaman umarsızca, Sessiz Sessiz bakar bahçelere Anılır gözlerin, Anılır Eylül dudakların Sararan gözlerinde Umut... Hazan... Eylül...
|
|
|
|
#3442 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Turnam
Söyle kelam Düşerse yolun Hüznün topraklarına Kopardığı Eylül'ün Yokken ben Bahçemin yapraklarına Şöyle kelam Etsinler gölgelerini helal Söyle selam Turnam...
|
|
|
|
#3443 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Eylül girse düşüme
Gözlerinde ay ışığı asılı olsa İşte o an, Kalkar; Tüm sokak lambalarını Söndürürdüm. Penceremide açardım ardına kadar ki Gecenin esintisi , Eylül dokunuşları olsun. Sonra; Her gece teninde titrediğim Aşkıma seslenirdim "Yak mumları,sevdam üşüyor..."
|
|
|
|
#3444 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Eylüller hep böylemi olur!
insanlar haftasını geçmiş ekmek gibi, yazdan kalma bayatlık,yorgunluk. Muhasebe defterleri hep eylüldemi tutulmaya başlar gönül mizanında!? Eylül zorlu kışın habercisimi, Yoksa sevdaları bozan bir kara kedi mi? Buhranlı vakitlerin yoğunlaştığı bir an, Sevgiye hasret gönül kölesinin, hürriyetten kaçmak için Pranga anahtarını denizin derinliklerine Attığı çalkantılı bir an. Masum gönüllü,temiz kalpli İsmi han gibi güzel cennet melekleri Uğruna ser veren gönül hakanlarının kalbini Nasılda acıtarak koparıyorlar eylülün son akşamında. Eylül de güneş farklı mı doğar hep, Benden öncede olduğu gibi? Bunları bilemem ama, Eylül ekim arası beni aldı..götürdü..
|
|
|
|
#3445 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Daha en güzel şiirlerimi yazmadım
Daha en güzel şarkılarımı bestelemedim Dur bekle tedirginim acele etme Sağanak yağmurlar gibi yağacağım Göz bebeklerine. Daha yaşanacak ne günler var Geçmişten yakındır gelecek Dur bekle biraz acele etme Toprağa atılmış tohum işte Ha filizlendi ha filizlenecek. Daha söylenecek ne sözler var Daha dinlenecek ne türküler Dur bekle acele etme tedirginim Bitsin yüreğimdeki gurbet Bitsin yüreğimdeki hasret Eylül kuşlarıyla geleceğim.
|
|
|
|
#3446 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sararmışlığın verdiği,
yeşilin kaybolmaya yüz tuttuğu mevsimde; Sonbaharı tazelemek, sarı renklere biraz daha sarı renkler katmak için, Dallarında ağaçların dökülesi yaprakları olmak için, Ve onu yaşamak için eylül olmak lazım, Yüreklere gömmek için bu aşk gibi baharı, Eylül olmak lazım.
|
|
|
|
#3447 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Şimdi tedirgin bir öğle sonudur zaman
Nice çiçekler suluyorum ellerimle Begonyalar büyüsün diye Gülüşlerin tökezlerken dudaklarında Ne çok şeyi unutmak isterdim Bir çoban türküsünde Kaç kez kırmak istedim kalemimi bilsen Lakin işte yoktun sen... İşte başucumda gülümsüyor akşam Üstümde içli bir derviş edası Kulağımda ürperen, bir annenin sedası Hanidir görünmüyor çiçekçi kız Yalnızlığı deli gömleği gibi giyerken Yüreğimde saltanatın yıkılırken Kaç kez vurmak istedim kalbimi bilsen Lakin işte yoktun sen... Gün sonunda koynuna alır lacivert gece Bir mahşer sessizliğiyle uyurken aşk Yoktur yüreklerde artık bir firak Bir kar soğuğu sesine hasretim Bir de sessizliğin sensiz gürültüsü Gibi çınlar eylülün cüretkâr sesi Kaç kez kayboldum soğuğunda bilsen Lakin işte yoktun sen...
|
|
|
|
#3448 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ve yandı zaman
Eylülden geçerken... Eğilip su içerken aynadan Ağzımın içine düştü deniz Bu yüzden mavi ağlarım haberin ola... Ey hayalime uykusuz giren Turuncu renkli bir elbiseden soydum seni Sıcaktır diye eylüldür diye Buzluğa kışlık anılar koydum Saman sarısı zamanlar düştü kestanelerden Mevsim normalleri diye seslenmedik Derken kestanelerde düştü Pay düştük zamandan ayrılığa Adını eylül koyduk Nur topu gibi bir eylül kaldı bize bu aşktan Eylüle doyduk...
|
|
|
|
#3449 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Eylülde Düştük Yollara
Yol olduk… Şuh vaatlerin esaretinde Gurbetin ışıkları aydınlatmadı *******imizi, Üşümüştük oysa bir yorganın altında, Hazanın yaprakları bizim üstümüze düştü İçimizdeki aşkın habersiziydik Tın tın kulaklarımızda patlayan çanlar Alıp götürür bizi.. Ram olduk gurbete Efsuna tutulduk, Zilletin pençe izini suratımızda taşıyoruz, Al bayrağın, ak hilalin hasreti düşer içimize Yanar, döner, dururuz.. Eylülde düşmüştük yollara Yakınlar uzak oldu, Gurbetin gündüzleri gecesinden daha da kara Devasız yaralar aldık, Sılanın gurbetliğine gitmiştik Ezanın gurbetliği yaktı bizi.. Eylülde düştük yollara Yol olduk… Surları yıkıldı şehrimizin Şimdi perişanız Şimdi bin bir pişmanız, Biz üşüyoruz Eylül de üşüyor.
|
|
|
|
#3450 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sen betonlar içinde ben senin özleminde
Sen yangınlar içinde ben mazlumun türküsünde aydınlığı aradık karanlıklar içinde Sen dünün hasretinde ben yarınların derdinde. Sen bir yana ben bir yana dostlarımız bir yana, Bölünsek de, çözülsek de başkaldırdık zamana. Güneşte kavruluruz kıraç topraklar gibi Hazanda savruluruz serseri yapraklar gibi Yalnızlığı yaşarız geride kalan gibi Düşer düşer kalkarız her Eylül'e isyan gibi. Sen bir yana ben bir yana dostlarımız bir yana, Bölünsek de, çözülsek de başkaldırdık zamana.
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 15 (0 üye ve 15 misafir) | |
|
|