![]() |
|
|
#4661 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57947
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bugün cumadır, görünüyor Ramazan,
Ya Rabb korkarız, dünyayı bağacak kan! Rahmet ayında, şerleri hayra çevir, Aydınlıklar yaz, sensin yazılar yazan... Dünya susamış, feryad figan ediyor, Hilale baktım, Ramazan'a gidiyor... Geri çevirme, tövbekar kullarını, Suçlarını sil, güçlü kıl kollarını, Zalimler azmış, zifiri karanlıkta Kuran nuruyla, aydınlat yollarını... Dünya susamış, feryad figan ediyor, Hilale baktım, Ramazan'a gidiyor... İlahi yandık! Medet zalime karşı, Mazlumun ahı, istila etti arşı, Kan alıp satan, katiller diyarında, İnsaf tartacak, kula muhtaç bu çarşı... Dünya susamış, feryad figan ediyor, Hilale baktım, Ramazan'a gidiyor... Ramazan ayı, sosyal hayat direği, Rahmete muhtaç, insanlığın yüreği, Tüm insanlara, rahmet et Allah'ım, Rahman ve Rahim, sıfatının gereği... Dünya susamış, feryad figan ediyor, Hilale baktım, Ramazan'a gidiyor... Ramazan ayı, bize Kuran doğmuştu, Ramazan ayı, dua zulmü boğmuştu, Ramazan ayı, affı gönder Allah'ım, Rahmete açız, bir aydınlık, bir muştu!... Dünya susamış, feryad figan ediyor, Hilale baktım, Ramazan'a gidiyor...
|
|
|
|
#4662 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Gecenin siyahı çöktü üstüme
Aysız ******* gibi karanlıktayım Kimse bilmez,herkesden saklarım derdimi Bir parça ışık diye hergün ağlamaktayım... Gece güzel olmaz, ay olmayınca Ayın ışığı göze dolmayınca Gözlerim kör bakar,ay ne yapsın Karanlık gecemde sen olmayınca...
|
|
|
|
#4663 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bugün gonca alevinde keder
Ufkuma inceden yağıyor yağmurla beraber Bir şey var bende olmaması gereken Unutulmuş anılar gibi hüzünlü Uçmuşsa gözlerimin mavisi Dalıp dalıp gitmişsem ondan.... Senin maviydi kalbinin sesi Bir saat gibi kendiliğinden işlerken Buluşmuştu yüreğimiz sevgiler üreten, O yaz nasıl sevdiğimi öğrendim Bir akarsuyun sessizliğinden.... Bulutlardan bulut çıkardım o yaz Çiçekler suladım her gün batımı Çocuklarla konuştum hüznü unutturan Yalansız hilesiz sevmişti,m ya ezgiler içinde Bir ceylanın gözleri,ne akşam çökünce Sanki yağlı kementler dolanır boynuma, Delik deşik ağıtlarım bin yıllık söylence Hiç mutluluk düşleri girmezmi koynuma Yağmurlar ve şarkılar kardeş oldu Şarapla tanıştığım rüzgara bulaştığım takvimde Sonrası bir yüreğin yaralarıydı Merhem olurmusun acep yarelerime Sonrası ahir zamandı kahir mevsimi Yenildiğim yıllardı kapılar kilitli Rüzgarsız kaldım otuzunda dilim paslandı Baştacı olurmusun ertelenmiş yarınıma
|
|
|
|
#4664 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
cananim var gaayet hiyanet,
Yaramaz hircin etmez inayet, Kendi kendinden eder sikayet, Bekleyedursun gonul vefayi. Sevmek isterim yanimdan kacar, Uzak durursam atesler sacar, Sitem sozlerle dilde derd acar, Fakat arttirdi gonul sevdayi. Eziyet etmek en buyuk zevki; Muazzeb gormek nes'esi, sevki; Seytanlikta hic bulunmaz fevki, Meske basladi gonul cefayi. Sevdirebilmek hayli emektir, Gucendim git, der, gel sev demektir; Meraki uzup lutf eylemektir, Onsuz bulamaz gonul sefayi
|
|
|
|
#4665 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hırdavatçılarda satılıyor aşk
Birinci el ikinci el O kadar basitleştiriliyor ki Bir çivi kadar hükmümü olmuyor Ne işe yaradığını da bilmiyor insanlar Kandırmıyor aşk onları Doyurmuyor her türlü duyguya aç olan insanları Ben ise kendim yarattım aşkı Ezildim aşkın ağırlığı altında Taşıyamadım tek başıma Ve bir aralık akşamı Aşkı bir eskiciye sattım Hayır satmadım Ben aşkı anlayabiliyorum Onu satmadım Öylesine verdim Sen ise yeni doğmuş bir bebek gibi Anlayamıyordun bu dünyayı Aşkıda öylesine hırdavatçı'dan almıştın zaten Tamamen özentiydi seninki (sakın ola sende satılma köhne bir hırdavat dükkânında)
|
|
|
|
#4666 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İnsan yarıtıldı dünyaya salınıp en üstün kılındı
öyleki bazı karaları bile kendi vermesi sağlanıldı ama alın yazısı vardır ruh ile hisler onda birleşti verilen kararlar değişemez mühürlenip kesinleşti. Hırsta bir histir kullanılan ama aynı ateşe benzer ki üstün olan insan ne zaman kullanıcağını sezer fazlaca kullanırsa onu bilki o yönetmiş olur o kulu hisler bir araçtır amaç olmamalı yokki bunun okulu. Okul insanda gizlidir unutma okuyabilmekse sanatta sanatı bulamak inan çok zordur koskocaman kainatta işin sırrı ise insancıklarda değil gülüm insanın kendisinde insanı insanla buluşturmaksa yanlız kainatın efendisinde.
|
|
|
|
#4667 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Rüyalarımda başka şekil yok artık
Güneş sen, ay sen, yıldız sen, kaya sen Hırsız, rüyalarımı çaldın benden Rüyalarımı geri istiyorum *******im eskisinden uzun artık Her gecenin sonunda şafağı seyrediyorum Hırsız, *******imi çaldın benden *******imi geri istiyorum Her yerde sen varsın artık Gözüm açıkken sen, kapalıyken sen Hırsız, benliğimi çaldın benden Kendimi geri istiyorum Nerelerdesin şimdi benden aldıklarınla Kimlerin hayatını çalıyorsun Hırsız, içimdeki seni benden çaldın Seni geri istiyorum.
|
|
|
|
#4668 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir HİS bir kıpırtı
Çok uzaklardan gelen İçimde hissettiğim Söz değil,şarkı değil Sadece bir his Aşk değil Sevgi belki Ulaşılmaz mükemmellik Karanlığın içinden gelen Yalnızlığın hüznüyle boğuşan Mor bir ışık etrafımda Gözlerim kapalı Ruhum çok uzaklarda HİS,anlatmak zor Yaklaşmak uzak Yakalamak...kolay belki Önce kendi ruhumda Sonra başkalarında
|
|
|
|
#4669 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Şu an küçük bir evdeyiz,
Yerde kırmızı halı camda mavi perde, Herşey olduğu yerde. Divan,sandalye,masa,ekmekler, kurulmuş sofra,kızarmış patatesler. Bardaktaki su.Sehpadaki el kremi. Herşey doğal ve güzel. Bu insanlar güzel.sende öyle. Onlar çok sıcak.sende öyle. Çalan gitar,murat’ın şarkıları, Öbeklenmiş insanlar,herşey güzel Seni sevebilmekte bir o kadar sevgilim.
|
|
|
|
#4670 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Tohumunda kıyametler kaynıyor
Gülümün.. Odamda tütün, Havada toprak Kokusu var bugün.. Bulutlar sere serpe Dolanıyor üstümde, İnceden bir yağmur yağıyor Şehre.. Ve Yaşıyorum... Hislerim en azılısına çatıyor Belanın.. Dilimde yalanın, Beynimde ürkek Hazzı var talanın.. Cesaret sinsice Sokuluyor fikrime, Bİrden siren sesleri duyuluyor Caddede.. Ve Kaçıyorum... Alevinde pişmanlıklar pişiyor Gönlümün.. Mezeme aşkın, Şaraba buruk Tadı sinmiş yaşamın.. Şiirler dize dize Doluyor kadehe, En bilinmedik kahrın kokusu dağılıyor Geceye.. Ve İçiyorum... Şafak vakitlerinde ufka doğuyor Gözlerin.. Hayalimde darmadağın, Bakmakta gülerek Buğusu bir serabın.. İsmin hece hece Kazınıyor kalbime, Uzaklardan bir sıla ezgisi yayılıyor Aleme.. Ve Ağlıyorum... Uğuldayan rüzgarda aç kurtları uluyor Zemherinin.. Elinde durmaksızın, Nefes kesecek Bıçağı durmakta ayazın.. Soğuk lime lime Giriyor her hücreme, Bir fırtınada saçların savruluyor Ellerime.. Ve Üşüyorum... Hep mayasında ayrı bir vahşet kabarıyor Savaşın.. Barutunda yangın, İnsan yiyerek Büyüdü her kavganın.. Kederim ince ince Kan doğruyor ekmeğe, Sinmiş tüm hislerim gizleniyor Düşlere.. Ve Korkuyorum... Çoban yıldızından yakamozlar yapıyor Denizlerin.. Dalgalara bürünen, Şavkı yasak Sahilde dövünen.. Mehtabın lüle lüle Kıvranıyor içimde, Her nazın sevinçle parlıyor Yüreğimde.. Ve Gülüyorum.. Ayrılık hissinde masum kokuyor Çiçeklerin.. Bedenimde yorgun, Hazanda yitik Acısı var her hatıranın.. Yollar alelacele Kıvrılıyor önümde, Bir telaşlı tren çığlığı duyuluyor Gurbete.. Ve Gidiyorum...
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 3 (0 üye ve 3 misafir) | |
|
|