![]() |
![]() |
#871 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8789
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Harami hırlıydı şimdiki beyden,
Eşkiya eskiden dağa çıkardı. Konuğa kem gören şu köhne köyden, Eskiden essahtan ağa çıkardı! ... Hanzonun, hırbonun, nüfusu azdı. Doksan bin içinde dokuz olmazdı! Sığırın hepisi öküz olmazdı, Daha çok tosunla, boğa çıkardı... Devletin cebinden çeken çekene, Üstünü başını söken sökene, Önünü ardını diken dikene, Deh soktu, çüş çekti, oha çıkardı! ... Kimdir bu utanmaz yüzü sırımlı? Yeşilin katlinden kimdir sorumlu? Tarlaya fabrika kurdu Çorumlu'lu, Hesabı bahçeye bağa çıkardı! ... Haberler terörden şehitler sunar, Sözcüler lâf olsun babından kınar, Eskiden bir cana bir cihan yanar, Feryâd'ı figanlar göğe çıkardı! ... Seçilen bu kadar dönek olmazdı, Seçen de bu kadar binek olmazdı, Bu kadar süt veren inek olmazdı, Sağsalar bin kova daha çıkardı! ... Takip et şu giden süslü dişiyi, Pasaktan geçilmez kapı eşiği, Cemal'ce bu kadar süfli kişiyi Mayası bozulmuş doğa çıkardı! ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#872 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Vakit sensiz gecen günün ertesi,
Sustu tüm kuşların sen şakrak sesi, Zevk sefa mevsimi, yas neyin nesi? Nedendir matem durup dururken? ... Titriyor şebnemler, gül üşür gibi, Bülbüller derdimi bölüşür gibi. Hayalin halime gülüşür gibi, Kollarım boşluğu sarıp dururken... Bendim mutluluktan ucan güvercin, Düşler ülkesinden gelen habercin, Avcılardan uzak bir yuva için, Toz pembe hayaller kurup dururken... Gel gör ki kaderin kara yelleri, Yıktı gönlümdeki tüm emelleri, Kapımın ecelin soğuk elleri, Vakitli vakitsiz vurup dururken... Aşk ne imiş görsen de dönsen de geri! Ah! Bir gizli girsen de içeri! Hasretin elinden kanlı hançeri, Üstüme üstüme varıp dururken! .... Her aksam kaybolup gün batışında, Beni arıyorum senin dışında, Hasta kalbim hala her atışında, Her nefeste seni sorup dururken! ... İçtim derdalan’ın ilk bardağını, Sıklamen süslerken Elmadağı 'nı. Görüyor gibiyim kor dudağını, Başkentin ufkunda durup dururken... |
![]() |
![]() |
![]() |
#873 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beli daracıktı sırtı açıktı
Yazlık elbiseni unutamadım Üstünde leylaklar salkım saçaktı O güzel deseni unutamadım Bana yavrum derdin kırklı yaşımda Senden yıllar yılı farklı yaşımda Sayısız fırtına koptu başımda Aşkınla eseni unutamadım Bir kadeh şaraptın gözümde tüten Aklımı başımdan avare eden Haramdın diye mi bilmemki neden ? O tatlı buseni unutamadım Kaç afet gönlümü sevdaya saldı Ne Ahsen, ne Nilsen, saklımda kaldı Sadece seninki aklımda kaldı; Nedense Birsen'i unutamadım... |
![]() |
![]() |
![]() |
#874 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Seninle tanışmam geçen kışındı,
Romandın, gözlerin satır başındı. Okuya okuya ismin aşındı, Bu aşkın modası geçti diyorum, Müsaden olursa ben gidiyorum... Eşkıya bakışın beni yıldırdı, Hançeriyle gururuma saldırdı. Gönlüm ayrılığa kadeh kaldırdı, Hasretin zehrolsa içerim diyorum, Müsaden olursa ben gidiyorum... Bir zaman gözyaşı döktü sürekli, Nerede o eski yufka yürekli? Kelebek gönlüme çiçek gerekli, Senin ilkbaharın geçti diyorum, Müsaden olursa ben gidiyorum... Masallar anlatıp avutamazsın, Talihim gözünü açtı diyorum. Ninniler söyleyip avutamazsın, Gönlümün uykusu kaçtı diyorum, Müsaden olursa ben gidiyorum... Mademki akıyor gençlik su vari, Kalmasın olmadık arzusu bari. İşinin erbabı gönlüm süvari, Kıskıvrak bir kısrak seçti diyorum, Müsaden olursa ben gidiyorum... |
![]() |
![]() |
![]() |
#875 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şairim, hülyadan vazgeç diyorsun,
Gönlüne münasip yar seç diyorsun Ayrılık yazgımız er geç diyorsun Yanlış mı işittim duydum, düş müydü? Gel, demiştin kıramadım ricanı Güçlü sevgim hiçe saydı bu canı, Nasıl unuturum o heyecanı, Çocuk gibi ürkek, toydum düş müydü? İlk zifaf gecesi yaşarcasına, Şarab-ı aşkınla coşarcasına Nefes nefeseydik koşarcasına, Zevkimden sırsıklam suydum, düş müydü? Şiirle çınlattım kulaklarını, Hazdan al al ettim yanaklarını, Busemle o dolgun dudaklarını, Kan revan içinde koydum, düş müydü? İki iri azat ettim yunustan, Kütür kütür diri idi genç kızdan, Topuktan başladım sırttan omuzdan Öperek çırçıplak soydum, düş müydü? Ben usta süvari sense kısraktın, Dizgini arzuma bana bıraktın, Güçlükle zaptettim öyle kıvraktın, Bir ara kalçandan kaydım, düş müydü? Aradan utancı kaldırıyorduk, Sevişmekten öte saldırıyorduk, Zevkten ser-mest olup çıldırıyorduk Vuslata doyurdum doydum, düş müydü? Sevgilim Cemalim erkeğim, derken, Busenle irkildim şafak sökerken, Son defa sarılıp veda ederken, Aşkın kanununa uydum, düş müydü? |
![]() |
![]() |
![]() |
#876 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İklimler çileme çare bulmuyor.
Mevsimler halimi sormuyor Ayşen... Sakiler derdime derman olmuyor. Şarkılar yaramı sarmıyor Ayşen... İlkbahar, yaz derken hazanım soldu. Murada ermeden miyadım doldu. Kalb gözüm, ellere bakar kör oldu. Senden başkasını görmüyor Ayşen... Hasretin tüketti bütün varımı, Seraba döndürdü hülyalarımı, Ne kadar süslesen rüyalarımı, Sabahlar hayıra yormuyor Ayşen... Ağlarsan, matemin yağar geceme, Gülersen, mehtabın doğar geceme,; Lale devri geldi gönül bahçeme, Senden gayri çicek girmiyor Ayşen... Kapattın gönlümün sevinç yönünü, Ümidim görmüyor sensiz önünü, Takvimler bilmiyor dönüş gününü, Saatler vuslatI vurmuyor, Ayşen... Feleğe isyanım arttı gitgide, Gençliğim su gibi aktı gitti de, Ömrümü ellere sebil etti de, Bana bir damlanı vermiyor Ayşen... Ardından çilemem, çağlamam diye, Yas tutup karalar bağlamam diye, Kaç kez and içtiler ağlamam diye, Gözlerim sözünde durmuyor Ayşen... Ey alev yanaklım, volkan dudaklım, Ne bir hilafım var, ne gizlim, ne de saklım, Her şeye erdi de zavallı aklım, Seni unutmaya ermiyor Ayşen... Dostlarım namıma Ferhat dese de, Ruhum aşk elinden imdat dese de, Kör şeytan resmini yırt at dese de, Ellerim bir türlü varmıyor Ayşen |
![]() |
![]() |
![]() |
#877 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sensiz maviliğini unutmuş gökyüzü,
Karadan korkmakta artık ak bulut... Sirkte cambaz olmuş, umudun özü, Kazanmak ölmüşse, kaybolup, unut... Bu korkunç kavganın bir mağlubu var, Gönül kaybetmiş, sen ölsen ne çıkar, Zalim ayrılık, o yar ile örmüş bir duvar, Ağlama duvarı sayarak, kendini avut... Dudakların ucundan dokunan sitem, Yüreğime inmiş, öldürür her dem, Söz dinlemez gönül, arzum tutmaz gem, İçimdeyse hayalinden kalmış bir anıt... Seni söylesemde yine, türkülerimde, Hep bir neşter yarası olurlar dilimde, Gel, azrailin bu canımı aldığı günde, Anılarımızı da göm, bırakma kanıt... |
![]() |
![]() |
![]() |
#878 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gönül sokağı'nda bir kaybolursan,
Anıların hepsi de, affetmez seni... Sokağın çeşmesi hep sen olmazsan, Suların sesi de, affetmez seni... Taşınıp nedensiz başka gönüle, Yarı yolda koyma sen bile-bile, Sana döner birgün, ettiğin çile, O yarin nefesi de, affetmez seni... Yazını döndürme, zemherilere, Unutma ilk anı, bak gerilere,, Seven satmaz aşkı, hiç kimselere, Rüzgarın sesi de, affetmez seni... Yari belki diyar diyar edersin, Edince gideceğin, yere gidersin, O canını vermiş daha ne versin, Gönülün can verişi de seni affetmez... |
![]() |
![]() |
![]() |
#879 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben bendeki unutuşu,
bir gönül oyununda kaybettim, yeniden kazandığım unutuşu, senden kazandım, teşekkürler sana arkadaş, unutmak, yedi harftir görünüşte, okyanus derinliğince de anlamlı, sel suyu kadar bulanık, vurgun yemiş, ciğerdeki eziklik kadar, ölümün eşiğine sürükleyen, unutmak yedi harftir, unutulmak, iki harf fazla, sen bana iki harf borçlusun, bir harfin köleliği kırk yıl ise, seksen yıl borcun var bana demektir... birde hangi kararsız vedadır duymadım, böğürtlen kokulu duyguların, kan kırmızısı sevdasının, kara haberini taşır, bir ak güvercin esir edilir, bir kırlangıç uçurulur yerine, dosta selam kuyruğunun ucunda, düşer uçarken, gagasında kesinliğin dokusuyla, bin sevda mektubunu yakacak, kızılca ateş rengiyle, bir kelimeyi taşır, unuttum sözcüğünü, gönül gözden önce mi anlasın, us dili yüreğine mi gizlesin ki, can kabullenmeye, kısacası içine düşer gizlice, sözün karşı anlamı, yani, yutkunmaya ne gerek a can, yani anla işte unutulmuşsun... büyük özlem mi, o da ne demek, kırk yıl yemediğin bir aşı, bir seyyar satıcıda bulmak gibi, bir şaşkınlık yaratan şey, yememek olmaz, mideni aklına düşman edersin yemezsen, yenildi de, tadı sevda ustası bir ahçının elinden, olunca, lezzeti de en modern lokanta aşına, on beş çeker, peki arkadaş, özlemi kendin pişirirdin de, yediriridin sevdiğine, zehir miydi bir lokma almadın, bunca zaman, dostun kabına koyardın onu, anlamaz mıydın, kabını geri alır gün olur, şaşa kalmaz, şaşı kalırsın, sen ne safsın ulan adam, gönlün senden akılsız, kendi kabın, kendi nevaleni unutursun, kaynatırsın arkadaşın kazanında, özlem denen kutsal aşı, gönül emanet verilir mi sanırsın, bir gülüşün esiri olur mu bir can, sen kendi yaşamını, kendi adına yaşamıyor musun, yaşamını, kırpıntı eyletmişsin, oyunlara kurban vermişsin, bunca mı yüreğin kurbanım demiş, bir başka yüreğe, bunca mı unutmuşsun ki kendini... acıların virüs kapmış içinde, bir yosun gibi çoğalır sessiz sessiz, hücrelerin kanser çıbanı olmuş, kanının rengi dönmüş beyaza, haberin yok mu kendinden, geber öyleyse, geber, sana layık olan budur bence... bayram tunca |
![]() |
![]() |
![]() |
#880 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Uykulu gözlerle döndüm rüyamdan
Sana sarı laleler aldım, çiçek pazarından Sen olmasan buralara gelemezdim ben Sevemezdim bu şehri, anlamazdım dilinden Nasıl bir sevdaysa bu karşı koyamam Dayanamam kıskanırım seni paylaşamam Satırlar uçar gider aklımdan Sana sarı laleler aldım çiçek pazarından Uykulu gözlerle döndüm rüyamdan Sana sarı laleler aldım, çiçek pazarından Sen olmasan buralara gelemezdim ben Sevemezdim bu şehri, anlamazdım dilinden Yeniden başlasam bu sefer korkmadan Koklayıp birbirimizi çöpe atmadan Satırlar uçar gider aklımdan Sana sarı laleler aldım çiçek pazarından Uykulu gözlerle döndüm rüyamdan Sana sarı laleler aldım, çiçek pazarından Sen olmasan buralara gelemezdim ben Sevemezdim bu şehri, anlamazdım dilinden Nasıl bir sevdaysa bu karşı koyamam Dayanamam kıskanırım seni paylaşamam Satırlar uçar gider aklımdan Sana sarı laleler aldım çiçek pazarından |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|