www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 03-28-2008, 11:44 PM   #1
TυяKѕ™
Bağımlı Üye

TυяKѕ™ Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 15
Üye No: 18755
İtibar Gücü: 2002
Rep Puanı : 2278
Rep Derecesi : TυяKѕ™ has a reputation beyond reputeTυяKѕ™ has a reputation beyond reputeTυяKѕ™ has a reputation beyond reputeTυяKѕ™ has a reputation beyond reputeTυяKѕ™ has a reputation beyond reputeTυяKѕ™ has a reputation beyond reputeTυяKѕ™ has a reputation beyond reputeTυяKѕ™ has a reputation beyond reputeTυяKѕ™ has a reputation beyond reputeTυяKѕ™ has a reputation beyond reputeTυяKѕ™ has a reputation beyond repute
Varsayılan İnsan Hakları Komisyonu’nda ‘darbeci’ krizi

İnsan Hakları Komisyonu’nda ‘darbeci’ krizi

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunda ‘darbeci’ tartışması yaşandı. AK Partili üyeler Ergenekon soruşturması kapsamındaki gözaltına almaları eleştiren CHP’li milletvekillerini ‘darbecilik’le suçladı.

NTV-MSNBC VE AJANSLAR
Güncelleme: 19:09 TSİ 27 Mart 2008 Perşembe

ANKARA - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nun bugünkü toplantısında, CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, gündem dışı söz alarak, komisyon bünyesinde oluşturulan Hrant Dink Cinayetini İnceleme Alt Komisyonu’nun çalışmalarını bitirdiği iddiasını gündeme getirdi.Komisyonun kurulduktan sonra 3 ay hiç bir çalışma yapmadığını iddia eden Ersin, komisyonun bazı kişileri dinledikten sonra, jandarma görevlilerini dinlemeden, görüşme trafiği sonuçlanmadan çalışmalarını sona erdirdiğini öne sürdü.

‘ÜST KOMİSYONUN İTİBARI ZEDELENDİ’
Alt komisyonun çalışmalarını sona erdirdiğini açıklamasından sonra tekrar bazı kişileri dinleyeceğini duyurduğunu ifade eden CHP’li Ersin, “Bu durum, hem alt komisyon çalışmalarını sulandırdı hem de üst komisyonun itibarını zedeledi” dedi.

Ahmet Ersin’in bu sözleri üzerine Komisyon Başkanı Üskül ile Hrant Dink Cinayeti Alt Komisyonu Başkanı, AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan, komisyonun çalışmalarını sonlandırmadığını, yapılan açıklamada, “gerekli görülmesi durumunda” ilgili kişileri dinlemeye devam edeceklerini söylediklerini kaydetti.

Üskül, alt komisyonun 3 ay çalışmadığı iddiasının doğru olmadığını, o 3 aylık dönemde, ilgili yerlere yazılar yazıldığını ve o yazıların cevaplarının beklendiğini, bunun da zaman aldığını bildirdi.

‘BİRİLERİNİN KULAĞI ÇEKİLDİYSE...’
Zafer Üskül, Ahmet Ersin’e, “Beni, ‘Birilerinin kulağı çekildi’ diye eleştirdiniz. Birilerinin kulağı çekildiyse, muhalefetin kulağı çekildi. Çünkü 5 kişilik alt komisyonda 2 AK Parti’li, 1 CHP’li, 1 MHP’li bir de DSP’li milletvekili görev yapıyor. Yani çoğunluk muhalefette, karar verme yetkisi muhalefette. Söylediğiniz o söz şık olmadı” karşılığını verdi.

CHP’li Ersin bunun üzerine, “Açıklama, alt komisyonun çalışmalarını sonlandırdığı şeklinde algılandı. Önce çalışmaları bitirdiğinizi açıkladınız, sonra tekrar başladınız. Bu, komisyonun itibarını zedeledi” diye konuştu.

ERGENEKON SORUŞTURMASI
Ersin, “Ergenekon Soruşturmasını” da gündeme getirerek, Türkiye’nin saygın bir gazetecisi, bilim adamı ve bir siyasi parti genel başkanının sabaha karşı saat 04.30’da insan haklarına ve hukuka aykırı olarak gözaltına alındıklarını ileri sürdü.

Bu kişilerin o saatte gözaltına alınmak yerine, soruşturma kapsamında çağrılabileceklerini belirten Ersin, Zafer Üskül’e, “Gözaltılar sonrasında açıklama yapmanızı, tepki göstermenizi beklerdim, tepki göstermemenize üzüldüm” dedi.

Komisyon Başkanı Üskül de bunun üzerine Ersin’e, “Bilmiyorsunuz, eğer bana bir telefon etseydiniz, tepki gösterdiğimi size söylerdim. Bir gazeteye, üzüntülerimi dile getirdiğim açıklama yaptım ve o açıklamam da gazetede yayınlandı” cevabını verdi.

Zafer Üskül, Cumhuriyet Gazetesini aradığını, gözaltıdan duyduğu üzüntüyü dile getirdiğini, gözaltına alınma biçiminin uygun olmadığını söylediğini belirtti. Üskül, “Ancak, gözaltı için kaçınılmaz bir durum varsa onu bilemem. Onu savcıların açıklaması gerekir. Siz bunları bilmeden konuşuyorsunuz” diye konuştu.

‘...ZİL TAKIP OYNAYACAKSINIZ’
Ersin de Komisyon Başkanı Üskül’e, “Ben o gazeteyi okumuyorum. Fısıldamanız da yetmez, daha etkili tepki göstermeniz gerekirdi” yanıtını verdi.

Bu sırada, AK Parti ve CHP’li milletvekilleri arasında “Darbe” tartışmaları yaşandı. CHP’li Ersin, “Darbecilere, çetelere hukuki açıdan ne gerekiyorsa yapılsın. Ben bunları savunuyorum” dedi.

“Asıl darbeciler sizsiniz” şeklinde laf atılması üzerine Ahmet Ersin, “Biz darbeci değiliz. Cumhuriyeti kuran partiyiz” diye yanıt verdi.

Bu arada AK Parti milletvekillerinin, “AK Parti kapatılıyor, zil takıp oynayacaksınız” sözleri üzerine de CHP’li Ersin, “Kimse zil takıp oynamıyor. Ama kanunlara karşı olanlar bunun karşılığını görmeli” cevabını verdi.

Tartışmaların uzaması üzerine, Komisyon Başkanı Üskül, milletvekillerini susmaları konusunda uyardı. Üskül, tartışmaların bitmemesi üzerine de masaya birkaç kez vurarak, “Susun” diye bağırdı.

TυяKѕ™
уєηι тüяк ¢єzα кαηυηυ

ѕιуαѕєт мєу∂αηı вöℓüм кυяαℓı

:gunsmilie:
Her Hakkım Saklıdır ®
|l|lllll|lll||ll||lll
²¹°¹³²¹³ °¹²¹³¹³

TυяKѕ™ çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:36 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.