![]() |
|
|
#71 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57963
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
.BALoN
………………..Serbest şiirlerce özgür hisset kendini ……………………....Git gidebildiğin kadar git artık Bir bayram sabahı armağanı olarak verilen Kocaman, rengârenk bir balondun Sımsıkı ipinden tuttuğum Beni sevince gark eden Bir anlık gafletle elimden kaçan Çiçek gözlü bir çocuğum Ardından bakakalan Bakışları göklerde Gözyaşları yerlerde Alabildiğine özgürsün şimdi Git gidebildiğin kadar İstediğin yere Kucaklanmak ne demek Dokunulmak Okşanmak Hayranlıkla seyredilmek Ait olmak ne demek Hatırına getirmeden Ve asla özlemeden Serbest şiirlerce özgür hisset kendini Git gidebildiğin kadar git artık Kurtularak tüm sıkıntılardan Aşkımın basıncından Büyü büyüyebildiğin kadar Şeffaflaş incel Uç uçabildiğin kadar uç artık Aşağılara bakmadan Yarenlik et bulutlarla Kuşlarla söyleş Salın rüzgârın kanatlarında Bilinmezlere Yepyeni umutlarla Sakın patlama Sakın düşme Pis bir kaldırım kenarına Üstüne basmasınlar Kıyamam Dayanamam bir sabah erkenden Takılışına bir süpürgenin ucuna Çöpe çöplüğe savruluşuna Bir bayram sabahı armağanı olarak verilen Kocaman, rengârenk bir balondun Sımsıkı ipinden tuttuğum Beni sevince gark eden Neden gittin Neden Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#72 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
.BAşA SAR
Hiçbir şey yerinde değil artık! Dün başka yerlerdeydik, bugün başka… Hiçbir şey olduğu gibi kalmamış Nerelerden, nerelere gelmişiz! ? Fakat ben buralardan hoşlanmıyorum. Haydi koy, her şeyi yerli yerine! Filmi başa sar! Kırılanlar birleşsin! Kabuğuna girsin, yumurta! Yukarıya doğru aksın sular! Krem, tüpüne dolsun! Her şey Yerli yerinde olsun! Herkes gitsin yerine! Eski hâline… Sen de sus! Konuşmamış ol! Zaten duymadım. Yerinde dur! Ben de yerimde… Herkes yerine… Yerli yerine… Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#73 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.BAYRAĞıM
.........................................Yüreğim in arşivinden .........................................İki avuç mısra... Dökülen kanlara vurduğu zaman Göklerden ay-yıldız çalan, bayrağım. Çekilip göndere, durduğu zaman Cihana korkular salan, bayrağım. İlâhi âlemden inen kuvvetle Topyekûn savaşan Aziz Milletle Vatana döşenen kemikle, etle Tüm yurt sathına kök salan, bayrağım. Taşır, Türk kanının asil rengini Kahramanlık, şeref, iman zengini... “Gördüm! ” diyen varsa, senin dengini Vallahi, Billahi yalan, bayrağım. Tarıyor evreni, gözlerin radar Süsle gökyüzünü, sonsuza kadar! Cumhuriyet, ilelebet payidar… Olsa da tüm dünya talan, bayrağım. Bu vatan, harplerin geçtiği yerdir! Türk'ün, canla paha biçtiği yerdir! Allah’ın bizlere seçtiği yerdir! Kıyamete dek dalgalan, bayrağım! Her bir kum tanesi şahittir, harbe! Yıllar yılı, darbe üstüne darbe! Yabandan gelenin neresi kâr be? Bize yeter, bizden olan, bayrağım. Şehide sarılan cennet libası Ardından ağlıyor, ana-babası Eş-dost, arkadaşı ve akrabası... Mehmetçik, düşmana dalan, bayrağım. Vatan, ırmak ırmak kan ağladı, kan! Gencecik şehitler can dağladı, can! Gururla duruşun, şan sağladı, şan! Artık, elden ele dolan, bayrağım! Binlerce şehidin yattığı yerden Özgürlüğe imza attığı yerden Her bir Türk kalbinin attığı yerden Açan al bir lâle olan, bayrağım. Gelincik tarlası yapar, yurdumu Peşinden sürükler, öne durdu mu Büyük Türk Milleti, Yüce Ordumu! Sen solma, can olsun solan, bayrağım! Parsellemiş, yurda uzanan eller Çıkarlar uğruna bükülmüş, beller Yurduma bayrağı çekecek eller! Hilâl kaşlım, gözü dolan bayrağım. Vermeyiz, en küçük çakıl taşını! Dökmeyiz, vatanın tek gözyaşını! Türkiye’m için kim vermez başını? Onur'la gözleri dolan, bayrağım! Onurla haşre dek kalan, bayrağım. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#74 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.BAYRaM
....................Bana hep ....................Yalnızlık düştü! .. Akşamüstü Yağmurun gözyaşlarında Kıyasıya ıslandım! .. Gün boyu Uzaklardaki beş canı andım. Ne aradım Ne arandım! Dünyanın altı nasıldır? Nasıldır, üstü? Kurban Bayramı’nda kurbandım! Elim-kolum bağlı, diz üstü! .. Ramazan Bayramı’nda yandım! .. Yandım! .. Ben, dünyaya küstüm Dünya bana küstü. Geç de olsa, uyandım! .. Sanallara aldandım. Evreni altı parçaya böldüm, bin kez Beş onlar Bir de ben Altı… Altıda bir candım! .. Bana hep Yalnızlık düştü! .. Bayramlarda bile yalnız olandım! İçimin gurbetinde yalnız kalandım! Yanandım! .. Yanandım! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#75 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.BEKLiYORUM BEN
“Buğday başak verir, orak pahalı” Bakarım gelmezsin, bekliyorum ben. Ayak bileğine altın halhalı Takarım, haydi gel, bekliyorum ben. Pırlanta bilezik, yüzükler iste Altın kemer iste, yürekler iste! Bükülmeyen güçlü bilekler iste! Vakarım yerinde, bekliyorum ben. Fidanım gül vermiş, eğmem o dalı O yürek değerli, kara sevdalı! .. Sana ev yaptırdım, sekiz odalı Yakarım gelmezsen bekliyorum ben. Nazın fazlasına yürek dayanmaz Aşkın ile yanan bir daha yanmaz! .. Onur gibi âşık, kolay usanmaz Bıkarım gelmezsen, bekliyorum ben. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#76 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.BELLİ BELLİ BESBELLi
...............Yalan dilli! .. ....................Yılan dilli! .. .........................Belli belli ..............................Besbelli! .. Yılan Uzun bir kuyruk… Kendi başına buyruk… Başı belli Sonu belli... Belli belli Besbelli… Ağzı... Gözleri... Nerde elleri? Nerde kuyruk? O mu kuyruk Kuyruk mu kuyruk? Yalan… Hem de kuyruklu! .. Uyduran… Başına buyruk! .. Başı belli Sonu belli... Belli belli Besbelli… Hem de katmerli! .. Yalan dilli! .. Yılan dilli! .. Yılan mı yılan? Yalan mı yılan? Uyduran mı? Baş belli Oturan belli! .. Oturup, buyuran belli! .. Buyurup, duyuran belli... Hem de incecik belli! .. Kafasını yoran mı? Açını doyuran mı? Kılıfına uyduran mı? Cebini dolduran mı? Kayıran mı? Kıvıran mı? Yalan dilli! .. Yılan dilli! .. Her şey belli! .. Belli belli Besbelli! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#77 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.BEN BİR SENİ SEVDİM ÖLÜRCESiNE
Gözlerim gözlerine değdiği zaman Ruhumu dünyanın büyüsü sardı Beynim gidip geldi, bilincim kayıp Dizlerimin bağı çözülüverdi Sırtıma kayalar binercesine! Ayaklarım yerden kesiliverdi Kendimi unutup, sende yok oldum Harikalar ülkesinde kayboldum Yüreğim yerinden çıkacak gibi Seni o an sevdim, sönercesine! Kanımı ısıtan, kalbimi yakan İçimi acıtan, hızla yayılan Başımı döndüren, beni güldüren O en güzel, en saf duyguyu bildim Yüreğime inme inercesine! Gizlemek, cevizin yeşil kılıfı Kabuksa esaret, kara sevdaya Ben içini sevdim, buruk tadını Kevser şarabını içercesine! Aşkımı saklasam, içime sığmaz Haykırsam dağlara taşlara, ayıp! Ya sana yavaşça söylesem, olmaz! Kanlı katilimi alıp koynuma Boynuma bir engereği dolayıp Yaşadım, kendimden geçercesine Seni öyle sevdim, ölürcesine! Aşkımı gizleyip, çetin kabuğa Kabuğu bulayıp, suskunluklara Uzaklaşıp, kaçıp sonsuzluklara Yok ettim izimi, asla dönmedim Gururu aşkımdan üstün belledim Ben bir seni sevdim, ölürcesine! Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#78 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.BEN ÇAREDEYiM
Kim bulursa beni, bana getirsin! Sende kaybolmuşum, ben neredeyim? Kim görürse beni bende bitirsin! İçime bakan kör penceredeyim Sen açmazlardasın, ben çaredeyim. Artmasın kollarım, elim olmasın! Yakınım olmasın, elim olmasın! Kimsenin hayatı elim olmasın! Boğulduğun suda, o deredeyim Sen açmazlardasın, ben çaredeyim. Yüreğine çöken darda ben varım İçinde ateşim, korda ben varım Neren sızlıyorsa, orda ben varım Sende her bertikte, her beredeyim Sen açmazlardasın, ben çaredeyim. Artık çoğalsana, hep azlardasın! Neden itirazda, olmazlardasın? Derde karılmışsın, çıkmazlardasın. Sen çıkmazlardasın, ben çaredeyim Sen açmazlardasın, ben çaredeyim. Yakana takmışsın, rozet gibiyim Vücudunda kemik ve et gibiyim Seni öldürmeye namzet gibiyim Bin kere sendeyim, bin keredeyim Sen açmazlardasın, ben çaredeyim. Kendini bilmeyen pırlanta sensin Haydi bulutlara! .. Gökler şenlensin! Biz ayrılamayız, bendeki bensin. Bense, senin gibi biçaredeyim Sen açmazlardasın, ben çaredeyim Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#79 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.BEN DE SENİ SEViYORUM
Öyle güzel bir duygu var ki içimde! .. İçimi ısıtan ve can acıtan… Ben seni tanımıyorum bile Neden böyle? Zıt uçlarda olduğumuzdan mı? Yoksa büyük bir nefretten Kıl payı döndüğümüzden mi? Bilemiyorum Anlam veremiyorum. Galiba, galiba… Ben de seni seviyorum. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#80 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.BEN NOKTAYı KOYDUM
Beraber bir karar vermek istersen Kadere yazılan nedir, bilemem. Takdir-i İlâhi ne diyor dersin? Mürekkep kurudu artık silemem. Ben noktayı koydum, kaydoldu öyle Bana soruyorsan, işte bu böyle! Elindeyse, kendin yaz, kendin söyle! Kadere razıyım, bir şey dilemem. Onur Bilge |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|