![]() |
|
|
#91 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57963
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
.BEYNİMİN PENCERESiNDEN GÖRÜNTÜLER
Gözlerim pencere olmuş, beynime! İnanmak istiyorum Kök saldığına çivilerin… Yeşerdiğine Çiçek açtığına… Topluiğnelerin çimlendiğine… İnanmak istiyorum Yürüdüğüne, elektrik direklerinin… Ve senin beni sevdiğine! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#92 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
.BİLE BiLE
Tüm sevgilerimiz çalınmış, bizden Gözyaşı seline atılmışız, biz. Kazandıklarımız alınmış, bizden Yardımda, en öne atılmışız, biz. Eller uzatmışız, kollarımız yok Beller büküyoruz, yollarımız yok Sürükleniyoruz, dallarımız yok Selde, yılanlara sarılmışız, biz. Sevgi istemişler, yürek vermişiz Aç kalıp, açlara yemek vermişiz Yıllarca, boşuna emek vermişiz Üç kuruş çıkara satılmışız, biz. Uğraşamamışız, ‘rüya’lıklarla Anlaşamamışız, ‘dünya’lıklarla Savaşamamışız, kayalıklarla Evrenin dışına atılmışız, biz. Allah’ın adını anıyoruz ya Kula bile bile kanıyoruz ya Onurla, gönüllü yanıyoruz ya Cehennem narına çatılmışız, biz. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#93 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.BİLEMEZDiN
Bir kez gördüm ya ağladığını Bir daha görmeye dayanamazdım! .. Veda edemedim, üzmemek için… Yapamazdım! .. Sessizce, suçlu gibi geçtim önünden Meşguldün, habersizdin El ayak çekilmişti Uykudaydı kuşlar kurtlar Geceydi Fark edemedin Veda edemedim, Üzmemek için. Bilemezdin! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#94 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.BİLEMiYORUZ
Kavgalar mı etsek, tartışsak mı biz? Nasıl yenişilir, bilemiyoruz. Yoksa geri dönsek, barışsak mı biz? Nasıl birleşilir, bilemiyoruz. O kadar kararsız yaşıyoruz ki! .. Öyle sıkıntılar taşıyoruz ki! .. Öylesi engeller aşıyoruz ki! .. Nasıl sevişilir, bilemiyoruz. Hayal dükkânından sevgi aşırdık Mutluluk çok geldi bize, taşırdık! .. Fırsatlar solladı geçti, şaşırdık! ... Nasıl yetişilir, bilemiyoruz. Sevgi seli geçti, tortusu çöktü Kavga, fırtınaydı; ağaçlar söktü! .. Gönüller; yapraklar, çiçekler döktü Nasıl yeşertilir, bilemiyoruz. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#95 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.BİLGiM KIT
Ölüm Yaşama zıt Bildiklerime tezat! .. Ben, yaşamayı öğrenmişim Yaşamak, zılgıt üstüne zılgıt! .. Ölüm, hiç bilmediğim bir hayat… Belki can atardım bilseydim Dört gözle beklerdim Bilgim kıt Bilgim kıt. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#96 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.BİLİR MİSiN
Bilir misin Nasıl çıldırır insan? Nedir o iç sıkıntısı? Nasıldır? Sen hiç delirecek gibi oldun mu? Hep aynı soruyu sordun mu kendine Düşüncelerinin aynı yerlerinde Saatlerce? Konuştun mu gece gündüz Günlerce sustun mu? Kafanı vurdun mu duvarlara? Önüne gelene anlattın mı ağlayarak? Tekrar tekrar kan kustun mu? Koşmaktan zordur Koşarcasına yürümek! Duymaktan beterdir Duyup da susmak! Ve bırakmak Allah’a Öldürecekken! .. Nasıl dörde ayrılır Beyinde ağrı! .. O ağrı nedir Bilir misin? Sen hiç sevdin mi benim gibi? Sevebilir misin? Beklentisiz sevmek ne demek? Ne demek Uzaklıklara rağmen sevmek? Onur biriktirmek Ömür vermek! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#97 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.BİLiYORDUN
Hani Palmiyeler büyürdü aramızda Seni gizledikleri için Yapraklarına düşman olduğum. Hani Kelebek kanatlarında taşırdım seni Polenler arasında Daha hafiftin onlardan Ürkek ve çekingen Söyleyemeyen Hissettiren. Benimse Gökkuşağı dolanmış dilime Rengârenk masallar, şiirler Arka arkaya… Sonra Gözyaşların yankılandı gözlerimde Yanaklarımızda sular seller… Artık Şakaklarımızdaydı ayrılık Zonk zonk zonklayarak! .. Şimdi Yağmur toplayan bulutlar gibiyiz Oysa Çoktan hazırdım gitmeye Ben yazdıkça sen siliyordun Ben gidiyordum yavaş yavaş Sen biliyordun Nasıl olsa bir gün gidecektim Biliyordun. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#98 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.BİLiYORSUN
Ne sözü uzatmanın yararı var Ne de anlatmanın, Sana Mısralar boyu. Nasılsa, ben yazdıkça Sen siliyorsun. En büyük irade Senin, En büyük güç Sende... Açığa vurduklarımı da Gizlediklerimi de biliyorsun. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#99 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.BiN KEZ ÖLMEK
Göz, güzellikleri bulur, takılır Akıl karar verir, takılır kalır. Sevgiler oluşur, dolar gönüller Sevgi, zamanla aşk adını alır. Yaşamak, bir gönle girmek demektir Sevgiye harcanan, kutsal emektir. O; mutluluk, huzur, coşku ve umut... Sevgisiz bir hayat, bin kez ölmektir! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#100 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.BiR ADIM KALDI
Dünyana kanmadım, ben Seni seçtim Ahireti seçtim, bir adım kaldı! Bana da lûtfettin, sıratı geçtim Cennet kapısına bir adım kaldı! Geçtim ben dünyandan, dünyan sıratmış Kahroldum, bir yandan yaz, boz, kır, atmış Sıratından kayan Burak, kır atmış Ya Rab, cennetine bir adım kaldı! Ben Seni istedim, cennet demedim Açtı çiçeklerim, işte demetim! İlle Cemal dedim, söz edemedim Ya Rab, Cemalinde muradım kaldı! Beni mutlu eden, Senin varlığın Yüreğe yer eden sıkan, darlığın İçime işleyen, Senin Yar’lığın Ya Rab, kavuşmaya bir adım kaldı! Sana geleceğim, kapı açılsın! Sırlar dereceğim, içim açılsın! Cemal göreceğim, örtü açılsın! Ya Rab, mutluluğa bir adım kaldı! Aşkımı getirdim, sır dereceğim Ben sende eridim, delireceğim Canımı yitirdim, ne vereceğim Ya Rab, ben yok oldum, bir adım kaldı! Hani sen bir Nur’dun rüyalarımda Beni Sen kavurdun hülyalarımda Sen vardın, iç ve dış dünyalarımda Ya Rab, buluşmaya bir adım kaldı! Birkaç saniyelik düştü O Nur’un Bir erişilmezlik, düştü O Nur’un Cazibene yenik düştü Onur’un Ya Rab, ölüyordum, bir adım kaldı! Şimdi açılacak cennet kapısı İnci saçılacak, altın yapısı Nasıl açılacak Rıza kapısı? Ya Rab, razı mısın? Bir adım kaldı! Sevmeyi bilmezdik, öğrettin bize Seni göremezdik, resmettin bize Sana eremezdik, lûtfettin bize Ya Rab, hasret bitti, bir adım kaldı! Rıza, Cemal yoksa cennet istemem Tüm yılanlar soksa, cennet istemem Cehennemin yaksa, cennet istemem Ya Rab, Rıza? Cemal? Bir adım kaldı! Dizlerim tutar mı Seni görünce? Ateşler yakar mı Seni görünce? Yüreğim atar mı Seni görünce? Ya Rab, bu vuslata bir adım kaldı! Sevgin ile geldim, kendimle değil Aşkınla yüceldim, derdimle değil Çağlayarak sevdim, bendimle değil Ya Rab, Okyanus’a bir adım kaldı! Aşkın eritirdi kutupta buzu Aşığın aşısın, ekmeği tuzu Sen bir mıknatıssın, ben demir tozu Ya Rab, ne olacak bir adım kaldı! Sana çıktı yolum, ben Sende yittim Yarattığın kulum, Sana aittim Kalbim sıkışıyor, şu an da bittim! Ya Rab, nasıl olur? Bir adım kaldı! Onur Bilge |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|