![]() |
![]() |
#151 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57923
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hiç Aklıma Gelmedi
hiç üzülmedim ilgili görünüp ilgilenmemene tek düşündüğüm parmak uçlarınla dokunduğunda güllere dile gelip söylenmeleriydi, birbirinden güzel şarkıları avucuna aldığında, ne varsa beyaz, sarı kıpkırmızı kesilmeleriydi, gönül yarısı, gönül yarası.. hiç üzülmedim inan, biliyorum düşünmüyorsun bile kendi haline, kendince davranışın.. ne söylesem nafile uzakları yakın edemedim, gölgeleri alıp teker teker ardından yetişemedim, üzülemedim bile telaştan.. hiç üzülmedim, elimde yasemenler kurumuş olabilir saatlerce beklemiş olabilirim yollarda, yolculuklarda aklımdan çıkmamış olabilirsin, ne ifade eder günlerce saklamış olabilirim, üç beş kelamı hafızamda herşeyi düşünmüş olabilirim, üzülmenin dışında.. hiç üzülmedim, üzülmeyi bilmem ben belki alışkınım sensiz kalmaya, belki alışamam kararsızım, bilinçli düşüncelerle de pek aram yok kayıpsızım, öyle inanıyorum, varım var yokum yok ben var, sen var, böylece herşey var, üzülemem.. hiç üzülmedim, dinlemesen, önem vermesen de söylüyorum sesimi biraz yükselttiysem kusurumu bağışla, duymanı istiyorum çok gözüktüysem gözüne, aza da varım, en azına, gönlünde ezilir - ezilirim, acıma bana istemem.. vakit kaybedemem bir an kesinti olmasın hayalimde, her halimde.. üzülemem.. /üzülemem, rahatlıkla gidebilirsin hiç üzülmedim ki zaten, alıştırdım kendimi seni ilgilendirir - varlığınla yokluğunu bir bilişin dünya çevrende döner, ben çevrende, görmesen de, bilmesen de, üzülemem - sayende yeter ki vakit almasın gidişin../ hiç üzmedi inan ki ilgisizliğin, hiç aklıma gelmedi sevgisizliğin.. Fatih Gökler
![]() |
#152 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hiç Şikayetimiz Yok
çok günler geçecek, ister bil ister bilme dünya kimleri döndürecek kendisiyle birlikte atmışız çengeli bir film şeridine hiç şikayetimiz yok güya sebepler buluruz hıçkırırız mazeret bol özrümüz kabahati aşar kıs kıs içimiz hüzünden nemalanır durmadan besleniriz aslında pekala hiç şikayetimiz yok derdine yanarken firkatin, yeni ayrılıklar muciti icatlar ihtiyaçtan doğarmış lakin, hep öğretirler ya bülbül başka alemde, gül başka, bunları buluşturan kim razıyız halimize hiç şikayetimiz yok acır elbet içimiz, kahreden resimler beynimizde hatırlatan hatıralar küçücük yapsa da, halimizde emaresi yok vazgeçmenin, utanmak başka birşey rüya bile olsa bunlar hiç şikayetimiz yok karnımız tok, sırtımız pek olmasa da her zaman evsizlerin kaderi ayrı mı sanırsın, hayat bu pek yaman ne, kolaydır yaşanan, ''ne kolay''dır harcanan inan ki buna rağmen hiç şikayetimiz yok şikayet değil çözüm lazım insan olan insana çaresi ne onda ne bunda ne de şunda, kalbinde insan apayrı alem, alemsin anlasana çözümü var her derdin, şikayete gerek yok insanız ya bu yeter, hiç şikayetimiz yok Fatih Gökler
![]() |
#153 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hikayesi Hazır
hikayesi hazır şimdiden, gel tamam, çağlayanlar uzak duracak yan yana durulmayacak, yanlar uzak duracak tamam, ağlayanlar uzak duracak hikayesi hazır, gel söz, kapılmadan ayrılacağız yaşamayacağız derinden titremeyecek ellerimiz söz ne öncesinde ne sornasında bir hüzün olacak ne de yüzün yere düşecek sorma iş nereye düşecek! sana sadece gelmek düşecek... ısrarlı kelimeler olmayacak delilikler uzak duracak mektubun ucu yakılmayacak, tamam özlemler büyütülmeyecek bir ömür çürütülmeyecek kervanlar yürütülmeyecek ardından... -- hikaye hazır, ağlamam ondan değil hikaye hazır, güçsüzlüğümü boşver hikayesi hazır titreyen gözlerimin hikayesi hazır tutmayan dizlerimin hikayesi hazır olacakların, tamam hikayesi hazır şimdiden, gel... /korkunun bin türlüsü işte kapıların kapalı/sı, hem de sürgülü/sü ben ise aşkın sürgünü sen ömrün bir günü çıkıp da gelsen hikâyesi hazır zaten! / Fatih Gökler
![]() |
#154 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hoşçakal / Son Kez / Çok Kez
gidemediğinin kabahati sende değil içimdeki gel-gitlerin / kabahati de.. biliyorum sen çoktan 'gittin' yoklara bile karıştın / kendince belki gülümsemektesin belki gülüşmektesin yoklara bile alıştın.. /son kez'i çok kez söylerseniz, ne olur haliniz../ merakın, bazen, ansızın, duraksamalarında olacak bir bebek ağlayacak belki bir araba korna çalacak bir martı haykıracak duraksayacaksın / belki anlayacaksın belli belirsiz bir his içinden geçip gidecek bilecek, gülecek,, boşvereceksin.. son kez'i çok kez söylememeye çalışıyorum lakin,, 'sonsuzluğun kısa nefesiymiş ya aşk'* ben de kısa duraksamalarla alışıyorum ama alıştığım, durmalar mı devam etmeler mi gitmeler mi gelmeler mi bilemiyorum son kez'i çok kez söylememeye çalışıyorum.. seni çok, çok, çok ama çok.. hayır,, söylemiyorum hoşçakal diyorum son kez ama çok kez.. /tekrarlı bitişler.. bitemeyişler.. bitevi bekleyişler.. nokta nokta tekrar işaretliyor seni.. yeni bir yol oluyor.. bir türlü yok olmuyor.. aksine, hoşçakal, çok kez, hatırlatıyor../ * Tabir Cengiz Aytmatov'a göndermedir Fatih Gökler
![]() |
#155 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hüzünler Almış Seni
Nöbet gibi gelmezdi hüzünler sana. Geldi mi gitmek bilmez değildi. Çok ''çekici'' değildin hüzünler için. Ne değişti dersin? Bir dolu cümle kuracağından eminim. Yaşanmış yaşanmamış bir sürü şey. Yaşanmışların tortusu, yaşanmayanların hasreti, vesaire... Belki de benim tahminimle yetinecek, ve tüm bunları anlatmaktan vazgeçeceksin. Bu da bir hayal ya, neyse. En çok da, paltonu giyip bereni taktığında, yüzünü iyice gizlediğinde karanlığa, kendi adımlarını sayarken düşüneceksin. Emanet tebessümleri gönderirken dudağından. Parlak gözleri kaçırırken aynadan... Esir almamış, kaçırmamış da seni hüzünler, misafir de değilsin orada. Sessizce başını koyduğunda yastığa, son okuduğun kitabı okşamandan anladım bunu: sevmiştin kitabı ve yarın buluşmak üzere iyi ******* dilemekteydin diğer tüm ciltler gibi. Benimsemişsin bu durumu. Telefonun yanından geçip gitmenden belli. Dünya telaşına (bile bile) kapılmandan hem de. Kapı zili çaldığında, telaşsız gidişinden. Umursamaz giyinişinden... Hüzünler almış seni, iyice fark ettim. Benim olmamandan belli. Olmayacak olmandan belli... Bir yorgunluk kahvesi, iki lokma ekmek, hastalandığımda nane limon, işe giderken ''çabuk gel''; bunları göremeyeceğimden belli... Hüzünler almış seni. Öyle böyle değil. Kaplamış iyice. Haddimin çok üstünde. Hüzünler almış seni. Bana kalmamış ki hiç bir sen! Fatih Gökler
![]() |
#156 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hüzünlü Çiçek
Hüzünlü çiçek Bugünler de geçecek... Fatih Gökler
![]() |
#157 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hüzzama Davet!
Yazılmamış bir şiirsin, dökülmüyor dizelere... Her yazılan emanet,her hayalim yerli yersiz! Düşüyorum, sana doğru, binek atım eyersiz ...Yavaş yavaş sızdın /içime/, ...uzaktayken acizdin, vakitsizdin, ...ümitsizdin, çünkü yoktu, kırılmamıştı hayalsizdin! Varsın, ama yoksun; /zira/ hüzzam düşmez mezelere! ...Gözlerin en çok neye dalar bilmeliyim, ...yani hazır olmalıyım ölmeye, çok öldüm ya, tecrübeliyim! ...hem elleri, yaban elleri üzmeliyim, sevda bu ya, güya! ...gözlerin en çok neye dalar bilmeliyim... Olmayan bir melodi savruluyor gizeme, Bir resmin var, övgüdür yazılmamış dizeme, mahreç olur, ok olur, ateş olur bakışın Derman olur, fer olur, ferman olur dizime... ...Yazılmamış bir şiirsin, dökülmüyor dizelere... ...Varsın, ama yoksun; /zira/ hüzzam düşmez mezelere! Fatih Gökler
![]() |
#158 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Islanamam Yalnızken
güzelliğin sureti, kalbe düşmüş giderdi hatıralar çağrışım; kendini belli eder ne 'çok' konuşmak lazım, fazla söz değil derdi ne de 'az' yeterlidir, durdukça keyfekeder çağrışım misafirse dursun durduğu yerde gücenme sözlerime, 'az ve öz' kıymetlidir siyah nokta çirkinmiş! bir de onu gör ben'de güzel yönden bakalım, gören göz kısmetlidir deryalarca sözleri bir damlaya sığdırdım! gözbebeğine şimdi ne kadar da yakıştı! denizleri gördükçe cana tenden yakındım derya deniz gözleri alevlerce yakış'tı damlası düşse yere, o yaş beni boğar da ıslanamam yalnızken, gök boşalır yağar da Akdenizce Siirler Yazilar Fatih Gökler
![]() |
#159 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() estetik kaygılarda özünü unuttuğum
özür dilemem lazım seni meze yaptığım için ben mahcubum ama ''dünya'' daha mahcup! ben suçluyum ama, o daha suçlu! özür dilerim yapabildiklerim için özür dilerim alıştırdıklarım için özür dilerim ölçüleri aştığım için varıp sana ulaştığım için başka şeyler yazacaktım yine suni heyecanlanacaktım aynalarla konuşacaktım bu, yapamadığımın değil kendimden kaçamadığımın göstergesi bu, itiraf değil, itirafsızlığın en net resmi estetiğe kurban, biz, narkoz verip uyuşturduğumuz alıştırdığımız ayrıştırdığımız algısızlaştırdığımız ve arsızlaştırdığımız, siz.. özür dilerim, özür dileriz... /neyi geri getirecekse.. son''a mahkum ettikleriniz.. sonsuza verdikleriniz.. hep yapıp ettikleriniz.. hadi cesaret bulun sözlerimden.. nedir böyle korkmuş ve kokmuş haliniz.. düne kadar yaftacı siz değil miydiniz.. hadi, ben özür diledim, siz de dileseydiniz! / daha bir belirginleştirdiysem gözleri kısık, karanlık köşe mahkumu, iblisi,, arasıra ona uyduysam da bilir ki ben ona asi, hem de en arsızıyım kötülük karşısında,, şimdi ne varsa elinde döksün de göreyim,, kimmiş bu alemin delikanlısı! Fatih Gökler
![]() |
#160 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İçimde Tuttu Mayan
Biliyor musun, yetti ''bir an''. Aramasan /da/ uzun zaman Ne gam! Yetiyor işte ''o an'' İçimde tuttu mayan... __Ne kadar çabuk geçiyor zaman __Ne kadar hasret o kadar güman __Halbuki firkat âteş-i sûzan Aramasan,, ne gam! İçimde tuttu mayan... Fatih Gökler
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|