![]() |
![]() |
#191 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57922
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sönmeyen Yangın
Bir yakan yok ise sakın ha yanma Yanmazsan, yananı asla kıskanma Yangın özde olur, dile inanma Yan gönül, yanmadan pişmek imkansız Çiğ çiğ menzile erişmek imkansız. Kâlp, kâlp olamaz hiç, gerçek yanmazsa Yangınını aşk yangını sanmazsa Darılma yârine; sorup, anmazsa An gönül, anmadan pişmek imkansız Çiğ çiğ menzile erişmek imkansız. Bak bülbül gül için katlanır neye Cevr etse, naz etse; demez hiç niye Sakla yangınını, deme kimseye Kan gönül, kanmadan pişmek imkansız Çiğ çiğ menzile erişmek imkansız. Aşk öyle bir ateş yakar ki dinmez Aşkın yakıtı aşk, üfleme sönmez Aşığı dağlara sürer, döndürmez Dön gönül, dönmeden pişmek imkansız Çiğ çiğ menzile erişmek imkansız. Sen yanarsan yanar, vücutta her yan İsyan etme, sabret, ne olur dayan Aşk değil miydi, aşk; hayalin, rüyan? Yan gönül, yanmadan pişmek imkansız Çiğ çiğ menzile erişmek imkansız.
![]() |
#192 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Söz Ustası
Bana şair derler, sözün kileri Emrime verilmiş, kelimeleri Acı, tatlı duygularla boyarım Ölçerim, biçerim sır cümleleri Mâhirane gediğine koyarım. Şairim bir şair olmaya ama Sanmayın her sözüm ustaca, îma Kendimi özsöze kurban sayarım Yüreğim doğuştan yalana âmâ Yalan konuşmaktan, hicap duyarım Şair; söz ustası, duygu mimarı Hece, hece; cümle, cümle îmarı Sözü giyindirir, sözü soyarım Önce kendi yanağıma şamarı Vurur, sonra gayrılara kıyarım.
![]() |
#193 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Suikast!
Gölge gibi yanıma girdin Bir şey demedim..! Sessiz sessiz canıma girdin Bir şey demedim… Habersizken varlığından her gün, her ânıma girdin… Bir şey demedim…! Ne kadar engellemeye çalıştımsa olmadı… Sensiz ve seni düşünmediğim bir ânım kalmadı! Sevincime, heyecanıma girdin! Bir şey demedim..! Neyim kaldıysa serdim yollarına vazgeçtim her şeyden ve herkesten… Köle, esir gibi düştüm kollarına… ibâretim bir nefesten! .. Gasbettin hayallerimi, sâdece sana mekân düşlerim. Teklifsiz, yasaklı limanıma girdin Bir şey demedim..! Sözlerin iksir gibi, gözlerin büyü… Sanki yeniden yaşamaya başladım unuttuğum bir öyküyü… Acımadın hiç insaf etmedin vicdansız... kanıma girdin! .. Gitmez oldu artık hiçbir işim rast! Sen…evet sen! Teşhis ettim, tanıdım! Suikastsın, suikast! ..
![]() |
#194 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şapka Baş Dava
Kalk ayağa uyuşuk! Yatma zamanı değil şimdi. Kuru temizlet, Yağ bağlamış gözlerini… Harekete geçir; Yosun tutmuş insafını, Nasır bağlamış yüreğini. Seyrine doyamadığın Kavga var ya; Bil ki seni kavgan, Haydi davran! Oburların kurt, Açların kuzu kesildiği şu zamanda; Umutlardan yüreklere yürüyüş, Korkaklar güruhunun, Belki ilk ve son yürüyüşü.. Hayallerin demir attığı limanda, Ancak ahmaklar bekler çürüyüşü. Yükselen imdat çığlıkları, Senin çığlıkların… Zarı mı patlamış? Görmüyor mu gözlerin? Duymuyor mu kulakların? Niçin umarsızca şarkı mırıldanıyor dudakların? Belki bir daha göremeyeceksin Yadırgadığın bu düşü… Yürü! hiç arkana bakmadan yürü! Ve hiç düşünme dönüşü! Hiç değilse sen yak uyanış meşalesini Seyretme umarsızca çöküşü. Yan gelip yattığın yerde Hayal kurma, Kalk ayağa uyuşuk! Tepelenirken ayaklar altında ünün, Debelenirken en diplerde günün, Duymadım yok! Görmedim yok! Yok öyle yağma! Hangi kitap yazıyor? Sen alabildiğine umarsız, Ben olabildiğince duyarlı her zora; Senin elinde sihirli oyuncaklar, Her zaman zevkle dolu kucağın, Benim alnımda namlular; Sırtımda bıçaklar, Kimsiz, kimsesiz…sonsuzlukta Hem siperin hem oyuncağın! Sen kurul her zaman Sere serpe koltuğuna, keyfince… Benimse kelle hep koltukta… Her bakış, her söz de yaşayarak işkence; “Şapka çıkarırım… Dudak bükerim… Göz kırparım, ” ne demek? İstemesem de bana… Bugün banaysa Yarın sana.
![]() |
#195 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şaşkın Gezgin
Kendimden habersiz şaşkın gezerdim Aşkın ateşine düşmeden önce Yüreği her yana taşkın gezerdim Ayrılık, hasretle pişmeden önce. Bilmeden güzeli, aradım güzel Döktü duygularım zamansız gazel Yazılmış sayfalar meğerse ezel Anlayamadım hiç, coşmadan önce. Çirkinleri güzel zannedip sardım Menzil sanıp, sapa yerlere vardım Düştüğümde dara pişman yalvardım Yalvarsaydım keşke şaşmadan önce. Kendini beğenmek, kibir ateşmiş Tevâzu, hoşgörü sırdaş, kardeşmiş Sevgi her nesneyi saran güneşmiş Bilmedim kendimi aşmadan önce. Meğer güzel özüm, çirkin özümmüş İçimi işleyen dilim, gözümmüş Kara olan yüzse kendi yüzümmüş Anlasaydım bunu taşmadan önce.
![]() |
#196 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şiir
Hayaller demliği; düş sığınağı Ayrılığın örsü, sevinç ırmağı. Düşün, düşten süsü; vuslat köprüsü Ümitler limanı, hasret örtüsü. Dinmeyen gözyaşı, bitmez mutluluk Efsunlu aleme tüyden yolculuk. İç alemin her an aktığı nehir Hissiz zamanların bıktığı zehir Şiir fırtınadır; şiir gemidir Üzgün bakışların hüzün nemidir. Gözlerin bestesi, gönül teridir Sızıları dağlar, özlem eritir.
![]() |
#197 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şokköyde Son Durum! ?
Duygular etmiş iflas... Acı, ıstırap ihlâs... Her tarafa çökmüş yas... Son durum bu Şokköy’de. Burçlarda dalgalanan... Çapul, iftirâ, yalan... Vîrâne, harap, kalan, Son durum bu, Şokköy’de. Sahne ürküntü, şiddet… Nefes korku ve dehşet… Prangalanmış medet Son durum bu, Şokköy’de. Gözler boşluğa mahkum... Duygu sevgiden mahrum... Kalpleri sarmış kurum... Son durum bu Şokköy’de. Karanlık hâkim yere... Aydınlık sürgün köre... Canlar ten için püre... Son durum bu Şokköy’de. Ekâbiranın aşkı… Daima yetki köşkü… Düşünürler hep meşki… Son durum bu Şokköy’de. Başın başında yara… Bekler, bilinmez çâre! ? Gören sanır maskara… Son durum bu Şokköy’de. Güçlü, müphem gölgeler! ? Delil, hayâl belgeler! ? Daha neler var, neler? Son durum bu Şokköy’de
![]() |
#198 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tarif!
Gökyüzüne ahenk benim Yeryüzüne mihenk benim Aykırıya tek denk benim Müjdelerin kesretiyim. Aşk her âzamda hürüklü Duygularım var körüklü Tohumum...sevgiyle yüklü Ben toprağın hasretiyim! .. Aşkla itirazsız yanan Her tür mihnete dayanan Gurbeti sılası sanan Sılasızlar gurbetiyim. Malım, mülküm var diyordum Her nefesim kâr diyordum Her gülene yâr diyordum Güvenmenin mihnetiyim. Yaralıya ilaç kimse? Menzillere kulaç kimse? Teselliye muhtaç kimse? Ağlayanın servetiyim. Değer bilirdim kendimi Yokmuş, aradım dengimi Yaptım nefsimle cengimi Yenilginin zahmetiyim. Şüphe kıraç, iman taçmış Doğru tahkike muhtaçmış Bilen şüpheliden kaçmış Şüphelerin töhmetiyim. Aramakla bulunmayan Söze, göze alınmayan Adı, sanı bilinmeyen Yiğitlerin şöhretiyim. Hakim, mahkum vicdanımdır Varlık, yokluk hep gamımdır Acı, tatlı ikramımdır Dünyaların lezzetiyim! .. Güçlülerin çekindiği Zayıfların yekindiği Haksızların sakındığı Adaletin izzetiyim. Aşıkların çilesiyim Duyguların sılasıyım Özlemlerin cilasıyım Şansızların kısmetiyim. Hasretiyim, hasretiyim Ben toprağın hasretiyim Sılasızlar sılasıyım Gurbetsizler gurbetiyim.
![]() |
#199 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Umut
Herkes gitti, kaldi umut! Her sey bitti, baldi umut! Gözümde fer, canimda can Tutundugum daldi umut! Feryad ederken, her zaman Imdadima geldi umut! Hasret cekerken sevince Kederimi aldi umut! Karamsarken, teselliye Kusandigim saldi umut! Isyan ederken, asiye Itaatkar oldu umut! Saklandigim dehlizlerde Kaybolunca buldu umut! Mutsuz oldugum zamanlar Ne, sikintim? bildi umut! Icimde pasli, pörsümüs Ne aci var, sildi umut! Korktugumda sigindigim Sarildigim, eldi umut! Hazan sarinca ruhumu Kokladigim güldü umut! Omrü ömrüm kadar uzun… Ben ölünce öldü umut!
![]() |
#200 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Umut Işığım
Umut ışığım aç göz, özünü, aç! Göz seni arıyor, söz sana muhtaç Tek sensin kangren dertlere ilaç Yeter artık, yeter! Bekletme bizi! Umutsuz, çâresiz tekletme bizi! Zor durumda ritmi bozuk yürekler… İş görmez, paslanmış, eski kürekler… Perişanız yetişmezse gerekler… Yeter artı, yeter! Bekletme bizi! Arsıza, nursuza haklatma bizi! Sırtımıza vurdu ağyar her cevri… Döndü idealin hüsrana nevri… Çoktan geçti oyun oynama devri… Yeter artık, yeter! Bekletme bizi! Gülden anlamaza koklatma bizi! Sömüren, semiren bizden, hep bizden! ? Bizden olan daha densiz, densizden! ? Bıktık *******e mahkum gündüzden! Yeter artık, yeter! Bekletme bizi! Riyakar, haine şoklatma bizi! Güle hasret, gülistanda fidanlar… Fidanları budar elleri kanlar… İnsan olmaktan çok uzak insanlar… Yeter artık, yeter! Bekletme bizi! Kevgir olduk, artık oklatma bizi! ? Ne bitmez hazine, çalan çalana Mükafat beytülmâl tilki, yılana Makam, mevki hile, fitne, yalana Yeter artık, yeter! Bekletme bizi! Sahtekarlarla bir yükletme bizi! Kuzular kurtların yurdunda kaldı… Umut sarp dağların ardında kaldı… Akil, izan, senin derdinde kaldı… Yeter artık, yeter! Bekletme bizi! Yoklamada bulun, yoklatma bizi!
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|