![]() |
![]() |
#221 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57922
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Biri Beni Çok Seviyor
Gölgem sanki,hep peşimde Nefesimi kıskanıyor Şiirime MEST oluyor Biri beni çok seviyor (18.07.2007) Şahin Ertürk
![]() |
#222 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bitişime Bilet Kestin
Değerinden fazla sevdim Bire beşle,yüzle sevdim Ödülümü bekler iken Bitişime bilet kestin Ne istersen verdim sana Kaprisini çeken bendim Alacağın kalmayınca Bitişime bilet kestin Çektim aşkın cefasını Sürüyorsun sefasını Buldun para kasasını Bitişime bilet kestin Maddeyemiş senin sevgin Bensiz aşkın resmen satış Boşa gitti son yalvarış Bitişime bilet kestin (11.05.2005-Yeni) Şahin Ertürk
![]() |
#223 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Biz Fazlayız Bu Dünyaya
Gel gidelim ŞAİR dostum Bize göre değil bu dünya Kalem kapan çıkmış ortaya ŞAİR Enflasyonu var ÇAPKINLAR YALAKALAR RİYAKARLAR Türkçe konuşamayanlar A,B,C yi yazamayanlar Sevgi nedir bilmeyenler Saygı dan habersiz olanlar ŞAİR olup çıkmışlar Gel gidelim ŞAİR dostum 65 milyonluk bu ülkede 70 milyon ŞAİR olmuş Biz fazlayız bu dünyaya İnan bana fazlayız dostum Bu dünyaya biz fazlayız? (08.07.2006) Şahin Ertürk
![]() |
#224 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bizim Köyün Delisi(TARİHÇİ SÜLEYMAN) Öykü
Otuz beş yaşlarında,saçı sakalı uzamış ve ağarmış, sıska,zayıf birisiydi.Bizim köyün terkedilmiş,çatısı akan suyu akmayan,elektriği olmayan,yıkık harabe halindeki bir binasında yaşıyordu.İlginç bir kişiliği,mükemmel bir hafızası vardı.Bütün sayısal işlemleri,aklından hesap makinesinden önce yapabiliyor,tarihte yaşanmış bütün önemli olayları,savaşları,depremleri,felaketleri günleri ile söyleyebiliyordu.Hatta ve hatta gelecekteki önemli günlerin, bayramların hangi güne rastlayacağını bile biliyordu.Köyün yaşlıları ona TARİHÇİ SÜLEYMAN adını takmışlardı.Gerçek- tende o yaşayan canlı bir tarihti.O varken ansiklopedilere, internete,hesap makine lerıne gerek yoktu.Bizim köyün cahil gençleri,çocukları ona daha bir acımasız davranmışlar ve ona DELİ SÜLEYMAN adını takmışlardı... Amma, Bana göre SÜLEYMAN,üstün zekalı bir DAHİYDİ Köyde birinci derecede yakınımız,akrabamız olmamasına, kalmamasına rağmen sırf onu görmek,onunla sohbet edebilmek aylık erzağını,bir takım ihtiyaçlarını giderebilmek için sık,sık köye gitmeye başlamıştım. Zira, TARİHÇİ SÜLEYMAN mükemmel bir şiir yorumcusuydu ve bütün ünlü şairlerin şiirlerini ezbere biliyordu.Hele,hele büyük ÜSTAD,NECİP FAZIL IN SAKARYA şiirini onun yo- rumuyla dinlemek,bana tanımı mümkün olamayacak kadar bir haz ve mutluluk veriyordu.SAKARYA şiirini onun yorumuyla kaç kere dinlediğimi unuttum bile....Beş,on,elli belki de yüz kere Sakarya şiirini onun yorumuyla dinlemiştim Şaşılacak şeydi...Benim otuz yılda yazdığım,defalarca okuduğum halde bir tekini bile ezberleyemediğim,beş şiir kitabında topladığım,kendisine hediye ettiğim kitaplarımdaki tüm şiirlerimi TARİHÇİ SÜLEYMAN bir haftada ezberlemiş, HARDDİSKİNE almıştı bile.Onun yorumuyla insanın kendi şiirini dinlemesi,mutluluk gurur verici bir olaydı. Yaz yaklaşıyordu.Tatile çıkmadan önce hem TARİHÇİ SÜLEYMAN IN ihtiyaçlarını gidermek,hem de onunla sohbet etmek için,onun eşsiz yorumuyla kendi şiirlerimi dinlemek için köye gitmiştim.Arabamı virane evin önünde park ettik- ten sonra,bagajdaki poşetleri elime alıp tam kilitsiz kapıyı aralayacaktım ki,BİR ÇOCUK - AĞBİ DELİ SÜLEYMAN ÖLDÜ.HABERİN YOK MU? dedi.İçim CIZZ ediverdi.Elimdeki poşetler yere düştü. Hınzır çocuk bir ölüm haberi böyle mi verilirdi.Sanki başımdan aşağıya doğru kaynar sular dökülmüştü.Çocuğa hiç bir şey söylemeden,emin olmak için evin kapısını araladım. TARİHÇİ SÜLEYMAN gerçektende evde yoktu.Çocuğun söylediği doğru olmalıydı.Amma doğru olmaması için bildiğim tüm duaları okumaya başlamıştım.Gözlerim yerdeki hasırın üzerindeki benim son çıkardığım KARABORSA SEVGİ adlı şiir kitabına takıldı.Garibim demek ki en son benim şiirlerimi okuyarak ölmüştü diye düşünüyordum ki,kitabın yanındaki, sayfaları yırtık,pırtık bir deftere gözüm ilişti.Defteri elime aldım. Orta yerinde kurşun bir kalem duruyordu.Kalemde TARİHÇİ SÜLEYMAN IN adeta ellerinin,yüreğinin sıcaklığını hissettim. Bir hüzün çöktü üstüme.Ağlamamak için direniyordum... TARİHÇİ SÜLEYMAN IN yazdıklarını okumaya başladım. Aman ALLAHIM neydi bu güzellikler...ÖZLÜ VE GÜZEL SÖZ- LER,HADİSLER...En son sayfadan başa doğru, -KRAL OLUP PARAMI DİLENCİ GİBİ HARCAMAKTANSA, DİLENCİ OLUP,PARAMI KRAL GİBİ HARCAMAYI TERCİH EDERİM -PARANI VER,GÖNLÜNÜ VER,CANINI VER AMA SIRRINI VERME -İŞİNİ BEĞEN,AŞINI BEĞEN,EŞİNİ BEĞEN AMA KENDİNİ BEĞENME -DAVET ET,HAYRET ET,İKRAM ET,AFFET AMA İHANET ETME -ZENGİNLİK MAL ÇOKLUĞUNDAN OLMAZ,HAKİKİ ZENGİN- LİK,ANCAK GÖNÜL ZENGİNLİĞİDİR -MAL CİMRİ,SİLAH KORKAK,KARAR DA ZAYIF KİŞİLERDE OLURSA İŞLER BOZULUR,DOĞRU GİTMEZ -GÜNÜN ADAMI DEĞİL,HAKİKATIN ADAMI OL -BÜTÜN CİHANI ARAŞTIRDIM,İYİ HUYDAN DAHA İYİ BİR Lİ- YAKAT GÖRMEDİM -MIZRAK YARASI İYİLEŞİR,DİL YARASI İYİLEŞMEZ -KUSURSUZ DOST ARAYAN,DOSTSUZ KALIR -HAKSIZLIK ÖNÜNDE EĞİLMEYİNİZ,ÇÜNKÜ HAKKINIZLA BERABER ŞEREFİNİZİDE KAYBEDERSİNİZ -YALAN ÖYLE ZEHİRLİ BİR OKTURKİ,HEDEFİNİ DEĞİL ATA- NI YAKALAR. -EN YÜKSEĞE ERİŞMEK İSTERSENİZ,EN AŞAĞIDAN BAŞ- LAYIN -HATA ETMEK BİRŞEY DEĞİL,HATA ETTİĞİNİ UNUTMAK KÖTÜLÜKTÜR -HARAMDAM MAL YIĞMAK,BALON GİBİDİR.ŞİŞER,ŞİŞER BİRDEN PATLAR -ELLERİYLE ÇALIŞAN ADAM,..İŞÇİ ELLERİ VE KAFASIYLA BİRLİKTE ÇALIŞAN ADAM,…USTA ELLERİ,KAFASI VE KALBİYLE BİRLİKTE ÇALIŞAN ADAM,.. SANATKARDIR -KİTAP OKU,MESLEK OKU,DÜNYAYI OKU AMA LANET OKUMA -YALAN BACALARI KARARAN İS GİBİ,İNSANLARIN İÇİNİDE KARARTIR -YENİLMESİ GEREKEN İLK DÜŞMAN NEFİSTİR -GURUR,KİBİR ŞEYTANIN ARKADAŞIDIR -MEZARLIKLAR VAZGEÇİLMEZ SANILAN ŞÖHRETLERLE,KAH RAMANLARLA DOLU.SAKIN ŞÖHRETİNE GÜVENME -EVLİLİK KUŞATILAN KENTE BENZER.İÇİNDEKİLER DIŞARI ÇIKMAYA,DIŞINDAKİLER,ÇERİYE GİRMEYE ÇALIŞIRLAR -HİÇ BİR KİMSE YARIN NE KAZANACAĞINI,HİÇ BİR NEFİS NEREDE ÖLECEĞİNİ BİLEMEZ -Öyle bir devim ki ben,hakikate pireyim Bir delik,gösterin de utancımdan gireyim Necip Fazıl KISAKÜREK .... .... Ve....Daha neler,neler TARİHÇİ SÜLEYMAN IN yazdıklarını okumaya doyamıyordum. Elimdeki defterle eşikten dışarıya adımımı atmıştım ki,HASAN EMMİ ile karşılaştım.Belli ki birileri haber vermişti geldiğimi, Hasan Emmi, -GEÇ KALDIN EVLAT.TARİHÇİ SÜLEYMAN DA TARİH OLDU dedi. -EVET GEÇ KALDIM HASAN EMMİ.KOSKOCA BİR KÖY,BİR GARİBANA BAKAMADI.YAZIKLAR OLSUN BU KÖYE.HİÇ Mİ SİZ- LERDE ACIMA DUYGUSU YOK.HİÇ Mİ ÖLÜMLERDEN DERS AL- MIYORSUNUZ,BİRGÜN ÖLECEĞİNİZİ DÜŞÜNMÜYORSUNUZ.ME- RAK ETMEYİN BU KÖY SİZLEREDE KALMAZ... Ağzıma geleni söylüyordum.Neler söylediğimi dahi bilmiyordum. Belki bu yaşlı adamın kalbini,suçu olmadığı halde kırıyordum.HASAN EMMİ,görmüş,geçirmiş olgun birisi,söylediklerime ağzını açıp ta tek bir kelime dahi söylemedi,karşılık vermedi.Elleri ile sırtımı sıvazladı. Belli ki çok acı çektiğimi oda anlamıştı.Yaraya tuz basmak istemiyor gibiydi. O üzüntüyle,kızgınlıkla arabama nasıl bindiğimi,köyden nasıl ayrıl- dığımı dahi bilmiyorum.TARİHÇİ SÜLEYMAN IN mezarına gitmek bile aklıma gelmemişti. YAŞ OTUZBEŞ YOLUN YARISI EDER demiş,merhum usta şair CAHİT SITKI TARANCI...Daha yolun yarısında kara topraklarla bu- luşmuştu dostum,DAHİ SÜLEYMAN...Bizim köylülerin deliliğe layık gördüğü TARİHÇİ SÜLEYMAN IN yokluğuna alışmam hiçte kolay olmayacak çok zor olacak gibi... Sırf bizim köylülerin değil,TÜRKİYE NİN kıymetini bilmediği bir DE- ĞERİ,DAHİYİ,belki de bir VELİ yi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. BAŞIN SAĞOLSUN TÜRKİYE...BAŞIN SAĞOLSUN 23.12.2007 TÜRKİYE Gazetesi Eylül-Ekim 2007 SEVGİ YOLU DERGİSİ Şahin Ertürk
![]() |
#225 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bizim Sokağın Kadınları
Evde kocaları yok sanki Çocukları yok sanki Yapacak işleri yok sank Sabah işe giderken SOKAKTALAR Akşam işten dönerken SOKAKTALAR Gece yarılarında Yine SOKAKTALAR Mahalleyi uyutmuyorlar Kim,kiminle kavgalı Kim,kocasından boşanmış Kim,karısını aldatıyormuş Kimlerin yazlığı varmış Kimlerin durumu kötüymüş Kimler doğurmuş Kimler ölmüş...? Dedikodu,dedikodu Herşeyden haberleri var Her telden çalıyorlar Bilmedikleri birşey yok Spor dan,Siyaset ten Sanat tan,Moda dan Haberler veriyorlar? Pek bilmişler vallahi HÜLYA çirkinmiş AYSUN güzelmiş SEDA,MELTEM Konuşma özürlüymüş Bizim sokağın kadınları Ayaklı gazete gibiler KÜTAHYA nın Sorunlarını biliyorlar DÜNYA yı takip ediyorlar ORTADOĞU yu tartışıyorlar AMERİKA yı eleştiriyorlar Bizim sokağın kadınları Görsel medya onlar Herşeye karışan onlar Herşeyden haber veren onlar Bana bu şiiri yazmaya Mecbur bırakan yine onlar BİZİM SOKAĞIN KADINLARI (13.08.2005-Yeni) Şahin Ertürk
![]() |
#226 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Boğazıma Dizme Aşkı
Sana olan aşkım yeni Ne olursun üzme beni Hasretimi bitireyim Açlığımı gidereyim Boğazıma dizme aşkı (02.01.2008) Şahin Ertürk
![]() |
#227 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Boğdun Hasret Çukurunda
Çekip gittin uzaklara Yüreğime hasret soktun Tutsak oldum anılara Kaldım hasret çukurunda Yalnızlığın koynundayım Gözlerinin hapsindeyim Bunalımda,çıkmazdayım Kaldım hasret çukurunda Bir yolunu bulamadım Kaçamadım yalnızlıktan Sensizliği yenemedim Kaldım hasret çukurunda ŞAHİN kimin umurunda Duyulmadı çığlıklarım Boğdun güzel boğdun beni Boğdun hasret çukurunda (15.12.2005) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk
![]() |
#228 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Boğuşuyorum
Ben,TAŞRALIYIM Anadolu çocuğuyum Zorluklara alışığım Acı çekmesini bilirim Benim şiirlerim var Duygusalım, Sevmesini bilirim Gözyaşı dökme, Uzmanıyım ya...? Acı çektirmesini Yalan söylemesini Bilmem ya...? Beni bir HAMAL sandın Bütün dertleri Kederleri,hüzünleri Acıları,yalnızlıkları Benim sırtıma yükledin Öyle gittin... Şimdi ben Dertlerin KÜTAHYA şubesiyim Güçlüklerle,zorluklarla SENSİZLİKLE Boğuşuyorum güzelim Boğuşuyorum Şahin Ertürk
![]() |
#229 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Borçlu Kalırım
Değişmem seni,Nerminle,Berrinle Değişmem seni Altınla,Gümüşle Çok şeylerle geldin,girdin kalbime Hakkını ödemem,borçlu kalırım (Ayışına...25.09.2005) Şahin Ertürk
![]() |
#230 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Boş Bir Umut
Bugün,yarın diye,diye Otuz yıldır bekliyorum Boş bir umut benimkisi Boş bir umut,umut işte (07.04.2005-Yeni) Şahin Ertürk
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|