![]() |
|
|
#11 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57947
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Anadolu 2
Güzelliğin dile destan Niceleri oldu hastan Ne şah taktın ne de sultan Sevdan deli etmez mi hiç Şefkatin yok hainlere İnsafsızsın lâinlere Senin aşkın şahinlere Senim sevdan bitmez mi hiç Güzelliğin başa bela Sevdandan olmuşuz Leyla Son sevdanız artık anla Seni seven yatmaz mı hiç Güzelliğini duymuşuz Görmeden gönül koymuşuz Ta uzaklardan gelmişiz Verilen can yetmez mi hiç
|
|
|
|
#12 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Anadolu 3
Güzelliğin dile destan Niceleri oldu hastan Tarih ettin hainleri Ne şah taktın ne de sultan Çalışana yaren oldun Hal hatırın soran oldun Seni sevip saranların Yarasını saran oldun İnsafın yok hainlere Şefkatin yok lâinlere İhaneti affetmedin Senin sevdan şahinlere Senin için çalışanlar Yarenlere karışanlar Senin karasevdan oldu Rüzgârlarla yarışanlar Bak hele her yer virane Yunus derdinden divane Türkü oldun destan oldun Pir Sultan’a Bedrettin’e Nicelerin yalan ettin Sarayını talan ettin Sevdana sadık kalanı Yüreğinde kalan ettin Sen ki neler gördün neler Nice canlar ne yiğitler Kimler geldi kimler geçti Yağız atlar uyuz itler Şahlar gitti adı kaldı Bilgelerin yâdı kaldı Hiç güzele doyulur mu Sevişinin tadı kaldı Yiğitleri delin ettin Güzelleri gelin ettin Sana ihanet edenin Her şeyini elin ettin Güzelliğin sana düşman Sırtın dönen bin bir pişman Kutsal kitaplar üstüne… Senle gelir ahir zaman
|
|
|
|
#13 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Anılar Anılar Salıncakta Sallanırlar
Anılar anılar Anlar anılar Kimi buruk Kimi acı Kimi yürekte sancı Kimi eyolmaz dert Kimi Karanlıkta kara köpekler Isırmayı bekler Kimi hasret Kimi yar yüzünde Güldür gülümser Kimi kör bıçaktır Yüreğini ortadan böler Kimi dudakta bir gülücük Kimi yanakta öpücüktür Anılar anılar Kimi çoban ateşi Göz kırpar Kimi gelip usuna Cin gibi çarpar Anılar anılar Allı güllü Dallı dikenli anılar Salıncakta sallanırlar
|
|
|
|
#14 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Anne Çocuk Yunus Ay ve Deniz
Gel, dedi yunusa Bu gece ay gecesi Deniz çarşaf gibi Çok dikiş var dikilecek Başla hadi Nasıl yaşanır dünya Bunca yırtık sökükle Kim bu hanenin sahibi Her yer kir pas içinde toprağı yeşert Gök yüzünü ağart Hadi durma Dalgaları çitile Sevgisiz olmaz unutma Ne kadar sökük varsa yürekte Başladılar dikmeye Hem de Sahildeki çocuğun Gözleri önünde O gece herkes Barış gibi Kardeşlik gibi Su gibi Bir şarkı söyledi düşünde Gel, dedi annesi çocuğa Bu gece bulut yok Gökyüzü ayna gibi Uzat avuçlarını Yıldızlar dökülecek Ay kalaylanmış kap sanki Annenin okşuyordu sesi Çocuk sandı ki Türkü dokuyor annesi Türkü söylüyor gülüşünde Anneniz, Çocuk, yunus siz Ay ve deniz En güzeli hangisi Bilemediniz Seviyorsa yüreğiniz Siz en güzelisiniz Yoksa siz Güzel değil misiniz
|
|
|
|
#15 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Annemin Gülüşü Gonca Açtı Açacak
Bir kocaman kucaktır annem Sarıldı sarılacak Gülümseyişi gonca Gülüşü çiçektir annemin Açtı açacak Bazen bulut olur gözünde hüzün Sanırsın yağdı yağacak Gelişi güneştir annemin Doğdu doğacak Yanıktır yüreği Türkü söyleyecek Sesi sıcacık annemin Elleri yumuşacık Okşayıp Ninni söyleyecek Dudağın da gülümseme Öptü öpecek Annemin gözleri açmış bir çift çiçek Fistanında kelebek Uçtu uçacak Yani Annem açılmış Kocaman bir kucak Annem sıcacık Annem öpücük Annemin dünyası kucağında
|
|
|
|
#16 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Annemin Yalanları Ne Güzeldi
Şu annemin yalanları ne güzeldi İyiler, kötülerle; Yiğitler, namertlerle baş ederdi; Öleni melek Yalancıyı kötüyü Kötüyü taş ederdi Favorim de Yusufçuk kuşunun masalı Bir de Kibritçi Kızın hikâyesiydi Bir yetim Bir yoksul görmeye dursun Gözü bulutlanırdı Neden bilmem Gizlese de hüznünü Ağladığında yıkayıp Suyla akar giderdi Annemin hüznü bile güzeldi Her baharda Her şafakta Yeniden Yeniden umutlanırdı En çok da Okul dönüşü Gülerdi yüzü Arkasından görürdü Bir çocuğun mutlu olduğunu Eritip öpücüğünde Gamı kederi Sanki rüyanda gördüğün Kötü bir düş ederdi Hele bir kızmaya görsün Hay büyük olasıca Seni gidi derdi kırılası Başı yıldıza değesice Vay peri kızına vurulası Okuyup da aklı durulası derdi Halk yokunda yorulası Sana bir şey söylüyüm mü? Seninkini bilmem ama Annemin bedduası bile özeldi Annemin düşleri Annemin gülüşleri Annemin yanlışları ne güzeldi Yalancıyı taş İyiler kötülerle baş ederdi Hep güzellik üretir Hep çoğaltır annem Biri iki, Biri beş ederdi Elleri gül eker anemin Bakışı karanfil dokur Dokunduğu her şeyi Ama her şeyi güzel Hoş ederdi Tüm darağaçlı sabahlara inat Hani Annem söylerdi Türkülerin en güzelini Umutları kırmazdı annem Bir goyak dolusu gülüş ederdi Ölmezdi, öldürmezdi annem Kardeşliği düş ederdi Ayırmazdı sevdalıları birbirinden Bir çift kuş ederdi.
|
|
|
|
#17 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşk Olsun
Sevgiyi alıp eline Getirenlere aşk olsun Yüreğini tüm evrene Yetirenlere aşk olsun Şu dünyanın hayı huyu Önü sonu bir kör kuyu Bu firensiz zor koşuyu Bitirenlere aşk olsun Nefsini edip de köle Işık olmak yere göğe Kanat açıp özgürlüğe
|
|
|
|
#18 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ay Buluttan Geçer Gibi
AY BULUTTAN GEÇER GİBİ Serime bir sevda düştü Ne hallerde görüldüm ben Yıldızlar başıma üştü Yerden yere vuruldum ben Gülüşü gül açar gibi Gidişi kuş uçar gibi Ay buluttan geçer gibi Bir güzele tutuldum ben İnsanım sevdim var oldum Kara kıştım bahar oldum Yağmur oldum rüzgar oldum Bulandım da duruldum ben Konuşur san pınar gibi Pınardan su akar gibi Önündeki çınar gibi Çiçek çiçek serildim ben
|
|
|
|
#19 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ay doğarken Uyunur mu Hiç
Ey yürekte büyüyen sevda Ey daldaki ham meyva Ey zindanlarda çürüyen Ey alanlarda yürüyen Karasevda Ey ciğeri çizilmiş dünya Siz ki gecenin göz kırpan ışıkları Siz ki şehrin sırılsıklam aşıkları Ay doğarken uyunur mu hiç Akdenizli şarkılara verdim yalnızlıkları
|
|
|
|
#20 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ayakta Alkışlamak Varken Yaşamı
Yalnızlık ormanında bir fidan olduk Çektiğimiz bunca emekler boşa mı Kanattık sevdayı gonca iken yolduk Tan renginde karşılamak varken akşamı Yaşamın yollarına tuzaklar kurulur Sevdanın kollarına zincir vurulur Nedendir insanlar acıyla durulur Ayakta alkışlamak varken yaşamı
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|