![]() |
|
|
#221 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57950
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Üsküdarın Arnavut Kaldırımları
Bizim sokaklarıda Arnavut kaldırımları yaptılar Anılar,acılar Daha çok satsınlar diye muhtarla. Eyüp Selahattin Dalkıran
|
|
|
|
#222 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Vak Vak Vak
Nasılda çırpınır durur Karadeniz gibi Boynu bükük Sulara batmamak için. Bulaşmış tüylerine Kara altın,insafsızlık,vefasızlık El uzatan yok kanatlarına El uzatan yok bedenine Boynu büküldükçe Batıp çıkıyor Batıp çıkıyor Vak Vak Vak Hava soğuk Hava Buz Hava Zemheri İnsanlar ona azrail Batıp çıkıyor Batıp çıkıyor Bir daha görünmeden ebedi Vak Vak Vak Diyerek. Eyüp Selahattin Dalkıran
|
|
|
|
#223 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Varmı Bana Söylecek Bir Sözün
Seviyorum işte seni Varmı bana söylecek bir sözün Kahretsende,ağlatsanda,terk etsende Seviyorum işte seni Sen yokken ben yokum Sen varken ben varım Sen gibi ben gibi herşeyde İnan kimse Engel olamaz bu sevgiye Bu gün gam yüklüyüm Bu gün dert yüklüyüm Bu gün sarhoşum sen için Seviyorum işte seni Varmı bana söyleyecek bir sözün. Eyüp Selahattin Dalkıran
|
|
|
|
#224 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
VATAN EVLADIYIM SORGULAYICI BEY (Kulaktan duyulanlar)
Tutmuş adamın yanaklarında sürükleyerek sorgu masasına oturmak için Bir uzman edasıyla Kimsin laaaan? Bir insanım İnsansın ha Söyle niye bizlerle dans ediyorsun? Ne abi sizlerle dans etmedim ki ben dans bilmem ki Yok yok söyle kimle dans ediyorsun? Kimseyle dans etmedim abi inan hem ben dans bilmem Kimle dans ediyorsun söyle? Vallahi abi ben dans bilmem Ulan bana abi deme baban mı doğuruttu anamın karnından Yok abi söz gelişi herkes söyler ya Bak halen abi diyorsun kırarım senin kemiklerini Bir daha söylemem abi şey pardon Ne diyeyim peki size? Sorgulayıcı Sorgulayıcı bey de anladınmı,anladım Söyle kimsin sen Kimliğim elinizde adımda,soyadımda orda Yok yok söyle kimsin kimlerdesin Söylersem kızacaksın,belki kemiklerimi kıracaksın Hadi söyle kimsin necisin Şey Ben bir balığım deniz içinde Ben Fidel Castroyum,Che Guverayım Ben bir ormanın ağacıyım Ben ulusların ilerici bir genç neferiyim Ben güçüm,kuvvetim Ben kızıl kanlar içinde bir hücreyim Ben şiirim,romanım,meydanlarda ölenim Ben sonradan doğanım anneler karnından Ben sonsuzum sizler var oldukça Ben vuruldukça çoğalırım Ben zamanım,bulutum,sevgiyim Ben Denizim,Mahirim,İbrahim mim,ulaşım Niye sustun leeen (daktilocu) Ötsene her şeyi Bu söyleceklerim biraz ağır gelecek size Konuş leen (sorgulayıcı bey) Ben vurulan gazetecilerim,aydınlarım Ben dağların şahiniyim,atmacasıyım Ben leninim,maoyum,marksım,buharinim,trockiyim Ben yüzyıllardır ezilen emekçiyim Ben yetimin hakkıyım Ben meydanlarda dayak yiyen analarım Ben kadınların haklarını savunanım Ben barışım,tutukluyum Ama bir şey var ki Bu vatanın bağımsızlığını savunan En güçlü kişisiyim Sorgulayıcı bey Yazman bittimi daktilocu Bitti İmzala şurayı kardaş (daktilocu) Adamı yanaklarından tuttu hücreye Koydu sorgulayıcı Sorgulayıcı gülerek bakıyordu Oturduğu yerden,sinsice Sabahı bekledi elleri,ayakları üşüyerek Bağımsızlığı savunan Vatan evladı Çıktı hakim karşına Karar verildi Kalktılar ayağı Savunduğunu düşünceden dolayı 11 yıl 33 gün hapis cezası Bir başka şey söyleyecekmisin? Evet Söyle Size değil Kime? Sorgulayıcı beye Hey sorgulayıcı bey efendi Babamın anana selamını söyle anladın mı. Eyüp Selahattin Dalkıran
|
|
|
|
#225 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Vay Bölücüler Vay
Baktım Herkes Söyle Diyor Ben Devrimciyim,Milliyetciyim,Sosyal Demokratım,Libarelim,Komunisttim, İslamcıyım,Sosyalistim,CHP'liyim,MHP'liyim,DYP' liyim,PKK'lıyım DTP'liyim. Atatürkcüyüm,AP'liyim,ANAP'lıyım Turancyım,Türk-İslam Sentezcisiyim,SODEP'liyim,HADEP'liyim,DSP'liyim,Ö DP'liyim,REFAH'lıyım, Türk Soluyum,Kürt Soluyum BTP'liyim,Genç Partiliyim,bilmem daha neliyim Arada kalan zavalı ben insanım diyor Nedense öyleyiz diyorlar Hepsi dalga dalga Gel git gibi Geleceği Görmeyerek. Eyüp Selahattin Dalkıran
|
|
|
|
#226 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Veda Buseleri
İnat nedir biliyormusun? Kadere boyun eğmemek değimli.? Sen tutturamazsın Bana karşı palavralarını Olsun sen yinede salla hoş görürüm Veremem ben sana acımı Deler geçer yüreğini. Hadi bir dokundur ellerini dudaklarıma Hadi gece olmadan gündüz geceye geçmeden Tekrarlanacak yaşamın Veda buseleri paylaşılmadan. Eyüp Selahattin Dalkıran
|
|
|
|
#227 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Verirmiş
El çantasının üstünde veririm yazılıydı Sordum verirmisin? evet veririm dedi gözlerine bakarak güldüm geçtim yanından içim yanarak. Eyüp Selahattin Dalkıran
|
|
|
|
#228 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yalancı Aşk
Suç kimde? Sevendemi sevmeyendemi? Alıp gidiyorsa yüregindeki Sevdayı. Yerden yere çalıyorsa sevenini Güneş gibi yakıcı Çağlayan kanını içine Nefret katıyorsa. Gözlerinin yaşarmasına sebep oluyorsa Suç kimde lan lan kimde Eyüp Selahattin Dalkıran
|
|
|
|
#229 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yalancı Hasret
Bir zaman hatasıydı seninle yaşadığımız Başı,sonu belli olmayan bir aşk hikayesiydi Ne bitti denecek Nede bitmedi Öylece asılı kaldı zaman duvarında Bir sayfaydı belki de Çevrilen ama unutulmayan Bir nefeslik zaman içersinde sevdik Büyülendik adeta bir bakış bir söz ile Duygu selinde sürüklendik sonsuza Kendimize geldiğimizde; Aramızda dağlar,yabancı eller vardı Belki de yalancı bir aşktı bizi kör eden Şimdi ise ondan daha yalancı bir hasret Bir zaman hatasıydı seninle yaşadığımız Başı sonu belli olmayan bir aşk hikayesiydi Bizim aşkımız işte böyle sevgilim Elden ne gelir ki İkimiz birbirimize hasret isek Kavuşmak zamanın duvarında öylece asılı Tarih ise çevirir takvim yapraklarını Buluşacağımız güne kadar sürekli Bir kavuşursak yalancı hasretlik bitecek Bir tanem sonsuza değin ölümüne,ölümüne. Eyüp Selahattin Dalkıran
|
|
|
|
#230 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yalım Ölüm
Tanıyordum onları Öyle sıkı sarılmışlardı ki Birbirlerine ölümüne Ama ben biliyordum Sonlarının ne olacağını Gerçeği saklamak Benim kitabımda ayıptı. O gerçekte sustum yalnızca. Aşklarının ölümlü olduğunu Söylemeden onlara Susarak baktım yüzlerine İzlemeden yaptıklarını Sonra o ölümsüz aşklarının Yalın ölümün gördüm gözlerimle. Yalanlı iki elin birbirine Veda edişine tanık oldular El ele tokalaşıp veda ederken Ölümsüz bir ayrılıkla Kimse ölmeden. Eyüp Selahattin Dalkıran
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|