![]() |
![]() |
#31 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57922
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gözlerinin Esiri Oldum
Gözlerinin sanki esiri oldum Bakıp gönlümüze sevda salalım. Sensiz bahçelerde gül gibi soldum Biz de sevdamıza çare bulalım. Sensiz bir hiçim ben yaşayamam ki İstesem de sana kavuşamam ki Koşarım ardından ulaşamam ki Sevgiyle bu derde derman olalım. Baktığım her yerde görürüm yüzün Sarıyor içimi bir başka hüzün Yokluğunda bil ki yaşamam bir gün Yürekten yüreğe sevda dolalım. Dipsiz bir kuyudan beni çıkarttın Benim için sen de saçın ağarttın Sana geleceğim yolu bağlattın Aşkım bu sevdayla mutlu kalalım.
![]() |
#32 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hatır Sormaya Geldim / Atışma
Pas tutmaz ozanın söyleyen dili Hal nice canlarım sormaya geldim Var mı yüreğinde yarası olan Şu canı gönlümden sarmaya geldim.........Osman Öcal İç güveyisinden hallice halim Dostlarımdan yana yoktur vebalim Derde düçar etti beni bir zalim Şu kötü şansımı kırmaya geldim.................Mehmet Nalbant Selamını aldım, aleykümselam Elbet sizlere de yazar bu kalem Benim de hoşlandığım bir alem Bir de hal-hatırı sormaya geldim..................Korkutbey Varırken evine gülün olmalı Açınca kapıyı koku dolmalı Zalim dediğinde neşe bulmalı Şansına bir merhem sürmeye geldim..........Osman Öcal Dostların yüreği devadır cana Sahtesi hiç olmaz sevgiden yana Hediyem yok diye kızmayın bana Gönülden gülleri vermeye geldim..................Mehmet Nalbant Üstatlardan bir şey kapayım diye, Öpecek el bulup, öpeyim diye, Hiç olmazsa bir şey yapayım diye, İp ucundan tutup, germeye geldim................Korkutbey Abimden bir ses var duymamak olmaz Bir ses seda tını olmaya geldim Gönülden daveti çevirmek olmaz Sitemlere cevap olmaya geldim...................Filiz Kayan Hasta yatağımda doktor beklerken Yorulmuş yüreğim böyle teklerken Çileli günleri bir bir eklerken Dostların gönlünde durmaya geldim.............Leyla İnan Bu bir muhabbettir dönsün yarene Gönül pazarından dostluk derene Selam yolluyorum alıp verene Ozanlar davulu vurmaya geldim....................Osman Öcal Yarenler dergahı en güzel mekan Candır cananına sevgiyle bakan Meşktir gönüllerden gönüle akan Yüreklerde tahtı kurmaya geldim...................Mehmet Nalbant Beynimden gururu kibiri silip, Sizleri kendinden değerli bilip, Saygı sofranızdan nasibi alıp, Bir yufkalık dürüm dürmeye geldim................Korkutbey Sensizlik çok zormuş bunu bilseydim Ayrılık acısından ben de gülseydim Gözlerinden akan yaşı silseydim Gönül bahçemden gül dermeye geldim.........Leyla İnan Sesimi duyunca haykırdı canlar Dostluk kıymetini anlayan anlar Herbiri bir ozan bir Yunus bunlar Gelişi hayıra yormaya geldim.........................Osman Öcal Bir dost davetine icabet ettim Söz verdim sözümde durmaya geldim Yürekten severmiş bunu hissettim Gönlümü gönlüne karmaya geldim.................Mehmet Nalbant Yarım asır, “O”nun peşine düşüp, Kendi benliğimden sıyrılıp, aşıp; Edep dergahında ham iken pişip, Nakış-nakış kilim örmeye geldim.....................Korkutbey İstemiştim dostlar yüz yüze gelmek Olmadı muradım yakından görmek Sırasıdır artık dörtlüğü dermek Gönlünüze sunup sarmaya geldim...................Zekeriya Duman Uzakta kalışı bir dem izledim Açıp kapıları yolu gözledim Riyakarlık değil sizi özledim Kardeşlik sırrına ermeye geldim......................Osman Öcal Her dostun sesine veririm kulak Yeterki bir haber getirsin ulak Oturup meşk edek muhabbet bulak Sofrayı ortaya sermeye geldim.........................Mehmet Nalbant Saçıma bu akları sen düşürdün Diş koymadın avucuma indirdin Darbeyide şu sineme bindirdin Taktığım nişana armaya geldim.......................Yusuf Korkmaz Haşlanmış buğdaydan ekin ekilmez, Atlas ile bataklıklar örtülmez Çürümüş bezlerden urba dikilmez, Uymaz ise bize yırmaya geldim………………Korkutbey Hali ahvalimi bir gün sormadın Emekliyor aşkım elim tutmadın. Son bakışımıda mı aşka yormadın. Vururum vuslatı mermiye geldim......................İlhami Bulut Derdim çaresizdir tabip neylesin Söyleyin düşmanlar bayram eylesin Gelsin şu yarama bir şey söylesin Derde deva ise hurmaya geldim......................Mustafa Doğan 2 Korkut der ki; ileride yazarım, Yiğitliği ta gönülden sezerim, İlk katılmam, belki ahenk bozarım. Kendi seviyemi görmeye geldim.......................Korkutbey
![]() |
#33 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hesaplaşma / Atışma
1 Geçit vermez dağları Ferhat gibi delmişim Sevdiğimin uğrunda Kerem olup yanmışım Sevdanın çöllerinde ben Mecnuna dönmüşüm Gönlüm seni buldu ki gözümde tütüyorsun..............Leyla İnan 2 Söz geçmez bu gönlüme başım aldım dönerim Gideceğim yer uzak öğle tahmin ederim Belki bir dost aklına düşer biraz tüterim Ben de bilmem hiç; sorma, sen nere gidiyorsun......İlhami Bulut 3 Gönül dosta gitmek ister geçit verin dağlarım Çaresizlikler içinde kaldım karalar bağlarım Boşa geçmiş bunca yıllarıma ağlarım Belli ki sıcak yürekli kalplere akmak istiyorsun.........Didar İlhan 4 Gözlerimden akıyor kana karışmış yaşlar Ben sana ne yaptım ki neden çatıldı kaşlar Güvenmelisin bana yoksa ayrılık başlar Böyle yapmazsan eğer zulümü seçiyorsun.................Leyla İnan 5 Ben mi seçtim kaderi,alnıma yazdı felek Senin aşkın bitmez dedi; bunu çekmek gerek: Yar derdi yakar seni; sen benden bilmeyerek Sıra gelmez gülmeye boşuna bekliyorsun...................İlhami Bulut 6 Gitti harcanan ömrüm sana böyle hederle Yıllar geçti üstünden bu acı bu kederle Gülmüyor işte yüzüm kötü kara kaderle Perişan ettin beni halimi bilmiyorsun..........................Leyla İnan 7 Bir derde düçar oldum ki tabipler çaresiz Bir güldü soldu yüzüm şimdi artık haresiz Yaşamak mümkün değil kalınca can paresiz Bir can gidiyor gülüm sen hala sezmiyorsun…….....Mehmet Nalbant 8 Ademden beri durmadan yandım ocak ocak; Ben bulamadım; var mı acep çare bulacak, Hiç bilmiyorum bizim sonumuz ne olacak.. İkrarın da duymadım demek ki sevmiyorsun...............İlhami Bulut 9 Sevda zehirini ben şerbet diye içerdim Senin uğruna bil ki canımdan da geçerdim Gonca gülleri sana ellerimle seçerdim Neredesin yıllardır sen neden gelmiyorsun…….........Leyla İnan 10 Bir bilsen benim çektiğim yol ince mi ince Har oldum harmanlar gibi savruldum ömrümce.. Yine şikayet etmedim kavruldum kendimce.. Çok yorgunum bir bardak su bile vermiyorsun...........İlhami Bulut 11 Su oldum çöllerine ırmak gibi çağladım Yokluğunda her gece karaları bağladım Bir gün gelirsin diye sessiz sessiz ağladım Kurudu çiçeklerim gönlüme girmiyorsun.....................Leyla İnan 12 Tabip tabip döndüm yaran çok derin dediler.. Ne Kerem ne Ferhat ne Yusuf böğle sevdiler.. Aşkı gizli çeker Anadoluda yiğitler Demiyorsun....Niye böğle dalgın geziyorsun..............İlhami Bulut 13 Her karanlık gecenin aydınlıktır sabahı Sabırla bekleyenler elbet bulur felahı Ta yürekten sevmenin asla olmaz günahı Herkes gülüp geçiyor sen neden gülmüyorsun..........Leyla İnan 14 Elin ver nerde elin yaşanmaz ayrı ayrı Bu aşk hüzün diyarı gülmek haramdır gayrı İçim dolusun sen, sensiz neylerim diyarı Merhemdir o gözlerin niye hiç sürmüyorsun...............İlhami Bulut 15 İmaya temayül var,söylenmez mi bu direk? Faraza sevgilerden, şikayetci bu yürek. Adı Ceylan olana,vuslat düğümü gerek; Dumanı başımdadır,meyledip görmüyorsun..............Osman Öcal 16 Mecnun misalisin sen çöllerde geziyorsun Seven yürek hisseder bunları seziyorsun Kötülük gördüğünde canından beziyorsun Neden zalim olanın defterin dürmüyorsun....................Leyla İnan 17 Sen dağlar sümbülüydün,solgun gördüm yaz günü. Hep kendimden geçerdim,dinler iken ezgini. Bu sendeki durgunluk,hangi dergin bezgini? Seherden nem kaparak,ortaya sermiyorsun...............Osman Öcal 18 Ne gecem belli ne de gündüzüm divaneyim Gül açar bülbül öter bahar gelmiş neyleyim Gidişin hazanmış bana nereden bileyim Nice hasretler bitti bir tek sen dönmüyorsun................Mehmet Nalbant 19 Selamımı salmışım, bil ki yıldıza aya; Çürüsün mehtapları,düşmesin hiçbir suya. Gömülsün karanlığa,dağ,bayır,bütün doğa; Yalnızlık yarim oldu,bir selam vermiyorsun...................Osman Öcal 20 Sevdiğim senin için ben canımı veririm Gitme diyorsan eğer yine sende kalırım Yedi kat yerde olsam döner yine gelirim Ben sana koşuyorum elini vermiyorsun........................Leyla İnan 21 Ne yazıp duruyorum,her heceye yar düşmüş. Ben rüyadan uyandım,kısmetime har düşmüş. Gülden ırak bülbülün,sedasına zar düşmüş. Boşa orak çalarım,derdimi sormuyorsun.....................Osman Öcal 22 Benden bu kadar canlar kalemim yazmaz oldu Hüzün çiçeklerinin yaprakları hep soldu Dertli akşamlarımda gözlerim yaşla doldu Yeter sabrım taşıyor gönlüm sen durmuyorsun.............Leyla İnan 23 Olanca türkülerim hepsi senin içindir Patladı mısralar gel de efkarımı indir Bu mavi sevdamın aldığı en son biçimdir Sende mi beni gizli gizli çok özlüyrsun..........................İlhami Bulut 24 Son sözümü söyledim,baktım ki duyanım yok. Az mı verdiğin acı? Üzmeye doyanım yok. Yolun açık,şen olsun,bahtıma uyanım yok; Mevlam çizer kaderi,değilse ermiyorsun.....................Osman Öcal 25 *******i hayalin gönlümün öğretmeni, Gündüzleri bırakıp gitmesin söyle beni. İçimdeki sevgiler ışıtırken evreni, Sevgime bir mum kadar değeri vermiyorsun...............Mehmet Nacar 26 Birleşirken elimiz yeminler etmedik mi? Söz söylenirken sevgiye çekip de gitmedik mi? Yaşarken aşkımıza yüreği katmadık mı? Şimdi neden bir tanem sözünde durmuyorsun? .........Türkan Dinçer 27 Sesini çıkartmadan dura dura kinlendin Sanırım bu arada birazcık da dinlendin Boyun uzamadı da sanki biraz enlendin Mevlanın verdiğini ya neden görmüyorsun? ..................Erol Duran 28 Gönlümde daha yer yok, hasrete doymuyorum Aşık, divane, deli, desinler duymuyorum Yollara, yolculara, postaya sormuyorum Yollar teller bir yana, gelmiyor, gelmiyorsun..................İbrahim Çelikli 29 Bu hesap sürer gider, bitermi kolay kolay Her şairin dörtlüğü kendi başına olay Şükür sonuna geldik gelin çekelim halay Leyla hocam hesabı ne diye kesmiyorsun? .................Mehmet Nalbant
![]() |
#34 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hırçın Dalgalar
Yüreğindeki hırçın dalgalar Her vurduğunda kıyıya birer, birer Kumsaldaki çakıl taşları gibi Sürüyüp götürür içindeki benliğini. Sahte gülücükler takınıp yüzüne Çevrene resim vermek adına Tebessümlerle bakarsın etrafına, Oysa içinde kopuyordur fırtına. Kendini kâh bir dağın yamacında Kâh bir derenin başında bulursun, Ya da iskeleye kadar yürümüşken hani Denize dalıp kaybolmak geçer içinden. Pamuk ipliği ile mi bağlıyız hayata, Ha koptu ha kopacak denilen cinsten?
![]() |
#35 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hoş Geldin Bebek
Günlerce beklendin özledik seni Hoş geldin bebeğim bizdeki öze. Kokladık doyunca tertemiz teni Nasıl anlatayım kokuyu size. Senin hayalinle geçirdik yazı Hoş geldin dünyaya kızımın kızı Sevgiden boğulduk görünce yüzü Mutluluk bahşettin sen şimdi bize. Sen artık bizlerin ecesi oldun Evlat sevgisinin yücesi oldun Duygularımızın hecesi oldun Bilmiyorum nasıl başlanır söze. Gün bizden alacak sana verecek Bizde bu mutluluk uzun sürecek Gençliğini ömrü olan görecek Görmez isem hasret kalırım yüze. Sendeki güzellik Allah vergisi Gözlerde belirir anne sezgisi Bir başka oluyor torun sevgisi Maşallah diyelim gelmesin göze.
![]() |
#36 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hüzün Gözlüm
Gözlerin neden nemli? Bu ürkek ve kırılgan halinin nedeni Yoksa zalim bir sevgili mi? Yarı yolda kim bıraktı seni? Kim incitti yüreğini? Dost bildiklerin mi hançerledi? Ağu mu içtin sevdiğinin kadehinden? Ya da… Kardeş dediklerin mi vurdu can evinden? Sakın vazgeçme hayata asılmaktan. Başın dik, gözlerin mağrur Haykır dünyaya avazın çıktığı kadar! —Ey hayat, sana rağmen ayaktayım hala! Yıkamazsın beni, bükemezsin bileğimi, sevdiklerimin ihtiyacı var bana. Sen çelme taktıkça düşmem için, ben sana inat kalkacağım kalkacağım tekrar ayağa. Yenilmeyeceğim inan yenilmeyeceğim sana.
![]() |
#37 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İyiyim Dersin Usulca
İyiyim demek adettenmiş Ya sevdiklerimizi üzmemek Ya da güçlü görünmek adına Sığınırız bu kelimenin ardına Migrenin tutmuştur oysa Belki azmıştır yine ülserin Hastane koridorlarında Beklemişken saatlerce Durmakta zorlanıyorsundur Şişmiş ayakların üzerinde Kim bilir? Beş para etmez birine kapılmış Büyük acılar çekiyorsundur Belki de... Ama yine de… Sorunca hatırını biri Gülümsersin ve İyiyim dersin usulca...
![]() |
#38 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kadınsın işte
Kadınsın işte güçsüzsün Benim koyduğum kurallara Uymakla yükümlüsün Ben dünyanın merkeziyim Öyle davranmak zorundasın Canım istemezse döner arkamı Yastığıma sarılıp yatarım İstediğim zaman sever okşarım Kızdığım zaman hiç acımam Gözünün yaşına bile bakmam Karımmış kızımmış tanımam Kafam atarsa daha da kötü olur Huyumu bilirsin sen benim İşte kapı orda görüyorsun Uymazsan kurallarıma Ardına bile bakmadan Çıkıp yürüyorsun.
![]() |
#39 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kalbimi Sende Unuttum
Çekilmez çilelerim, elindedir fermanı, Sevdiğim sarıl bana, kalbe dolmaya geldim. Sevdalı bakışında dertlerimin dermanı, Unuttuğum kalbimi sende bulmaya geldim. İçimde bir ateştir, sana olan özlemim, Sen de beni özledin budur benim gözlemim, Vuslata umutlarım benim artık son demim, Ayrılığa gücüm yok, canda kalmaya geldim. Sen yokken yüreğime umut katamıyorum, Uzanıyor ellerim, seni tutamıyorum, Hayalini her gece, sarıp yatamıyorum, Al beni kollarına senin olmaya geldim. Sevdamla ağlıyormuş kahverengi gözlerin, Adımla bitiyormuş sevda dolu sözlerin, Yüreğinde yolcuyum, rehberimdir izlerin, Aç kapını bir tanem sana ölmeye geldim. (Kırklareli – 05.05.2008) (Gönül Dostlarıma Teşekkürler) Çektiğim çileleri geçmişime dökerek, Gelecek günlerime sevinçleri ekerek, Bir sevgi bahçesine senin ile bakarak, Sevgimizi paylaşıp, artık gülmeye geldim....................Mehmet NACAR Bilcümle dertlerine dermen olmaya geldim, Ol muhabbet ile gönlüne dolmaya geldim, Al al açıp gönül bahçende solmaya geldim, Ta ezelden ebette senle olmaya geldim......................Bilal ÖZCAN Dalıp dalıp gidiyor gözlerim uzaklara, Ayrılık vermesin mevlam seven yüreklere, Duadadır dilim akşamdan hoş sabahlara, Dostluğun güzelini sende bulmaya geldim.................Nuray ULUSU ŞANLISOY Sevgiyi bulduğumuz o muazzam mecraya, Hali arzettiğimiz yıldızlara ve aya, Gök mavisi boyanmış sevgi denen deryaya, Zerre sitem etmeden şimdi dalmaya geldim...............İbrahim COŞAR Her şeyimde sen varsın hem yoğum hem de varım, Memleketimsin benim, köyüm şehrim diyarım, Goncaydım sende açtım sensin benim baharım, Sende koku vermeye sende solmaya geldim..............Mustafa ŞEKERCİ Bazen olursun,canıma canan gibi, Bazen güzelleşirsin Yusufu Kenan gibi, Bazen gül olursun ruhumda açan gibi, Veririsen bir çiçek,işte almaya geldim........................Orhan ERDOĞAN Gökten uçuşan tüm kuşlara sordum, Dağlara, ovalara,ve taşlara sordum, Gözden çeşme gibi akan yaşa sordum, Dermansız derdime çare bulmaya geldim..................Fatma ALAGEYİK Kendinden saymıyorsan niçin yakınımdasın, Bilmez misin bir tanem benim her anımdasın, Bırakta senin için bütün bedenim yansın, Yalnız külüm kalsada senin olmaya geldim................Sinan KARAKAŞ Bir bakışınla yaktın,gözlerine vuruldum. Aşk nedir bilmez idim,şimdi aşığın oldum. Ben benden geçtim artık,seninle dopdoluyum, Bana sensiz yaşamak,ne mümkün,nasıl bilmem.......Şükrü TOPALLAR
![]() |
#40 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kapında Bekliyorum
Sabahtan akşama dek okunan duaları, Duyup bilesin diye kapında bekliyorum. Bazı sabah erkenden, bazı da gece yarı, Bana gelesin diye kapında bekliyorum. Kalbimi söküyorlar seni alıp giderken Hani akşam olup da gün ufukta batarken İçin için ağlarım düşlerimde yatarken Beni dilesin diye kapında bekliyorum. Yastığa gömüyorum ağlayarak yüzümü Seni çok seviyorum unutmadım sözümü Seni görmemem için oysalar da gözümü Yaşı silesin diye kapında bekliyorum. Onulmaz bir dertteyim yoktur bunun kaçarı Sevda derler adına bulunmaz hiç açarı Açılan pencereden hasretinle içeri Sarıp alasın diye kapında bekliyorum. Ta ezelden beridir itilmiş horlanmışım Sevdanın ateşiyle yanarak harlanmışım Yıkılan umutlardan tutuşup darlanmışım Benim olasın diye kapında bekliyorum. (Kırklareli - 06.08.2008 – 03.42) (Gönül Dostlarıma Teşekkürler) İnanki yanıyorum senin için bitmedim Uyumaktan korktum da kirpiğimi kırpmadım Bıraktığın yerdeyim hiç bir yere gitmedim Bende kalasın diye kapında bekliyorum....................Ahmet DAŞ Her anneye kutsaldır doğurduğu evladı Her evladın dilinden düşmüyor anne adı Sığındığın en sıcak yerdir anne kanadı Öpüp salasın diye kapında bekliyorum......................İbrahim COŞAR Bilirdim uyumazdın başımda bekliyordun Yürekten yalvarırdın dualar ediyordun Yavrun büyüdü Anne şimdi senin kapında İçim bilki yanmakta kapında bekliyorum...................Sinan KARAKAŞ Gökte yıldızlar öpüşüyor bu akşam Döneceğini beklemek etti beni perişan Varmıdır benim gibi sevgi için savaşan Sağlıkla gelesın diye kapında bekliorum.................Orhan ERDOĞAN Yastığa gömüyorum kabuslarla başımı İçe akıtıyorum sicim gibi yaşımı Zehir ediyorum hep ekmeğimi aşımı Beni bulasın diye kapında bekliyorum......................Erol DURAN Mahsun mahsun baktığım ahvalimi görerek Canım diye elini yanağıma sürerek Tam ortadan ikiye belik edip örerek Saçım bölesin diye kapında bekliyorum..................Şemseddin DERVİŞOĞLU İçimdeki sevdanla gece gündüz üzülen, Hasretin ipliğine tane tane dizilen, Hayaline baktıkça gözlerimden süzülen, Yaşı silesin diye kapında bekliyorum........................Mehmet NACAR Doyamazken yüzüne hasret kaldım yıllardır, Bizi bize koymayan acımasız yollardır, Yarınlarım umutsuz sabahlarım korlardır, Umut olasın diye kapında bekliyorum.......................Ayfer YABA Aç gözünü aç annem, koşup sana geldim ben, Gülücükler saç annem, hüzünlendim, doldum ben, Sevgin ile büyüdüm, senle mutlu oldum ben, Koynun alasın diye, kapında bekliyorum...................Fatma BİBER
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|