![]() |
![]() |
#261 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57924
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Eski Beste
Gözümde bir aşkın Küllenmiş kıvılcımı var. Dilimde bir aşkın hep aynı güftesi, Kafamda hep aynı sisli düşünceler Kulaklarımda yârin sesi. Gönlümde umutlar Hepsi ona yönelmiş, Ben onu kendimden bir parça sanırdım Anladım o da elmiş... Önce,gülmek benim içinmiş derdim Ah! şimdi ağlamak işten bile değil İçten... O besteyi değiştirmek istiyorum Sazlar bile bıktı o besteden Sabreylemiştim ona bir ben... Alper Kürük
![]() |
#262 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Eski Ve Yeni Aşklar
Ey aşk sen ne büyüksün,sen nelere kâdirsin Anıtlaşmış bir' Kapı ' yaptırırsın TARSUSTa, Güzel Kleopatra şehre oradan girsin Diye çalıştı belki binlerce işçi,usta... AMASYA'da su için kayalar deldirirsin Bir demir külünk ile yiğit âşık FERHAT'a, Onun sevgisi büyük,onun amacı ŞİRİN Seven herşeye razı ermek için vuslata... Ben de bir yapı yaptım,yapı değil bir saray Gönlümün erişilmez en zirvesinda durur, Oradan doğar Güneş ve oradan çıkar Ay Ece kadınım benim işte orda oturur... Ne kapı yaptıran var şimdi ne kaya delen Bekleme sevgi için yok yollara gül döken, Çıplak ayakla basma aşk yolları hep diken Sanma bastığın yerde fışkıracak kardelen... Alper Kürük
![]() |
#263 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eski Ve Yeni Zaman
Kırdım eski şeylerimi Eski zaman sinmiş ta içredek Yayıldı yeni havalarıma. Geçmiş zaman,yeni zaman Sarmaş-dolaş oldular Meğer bir ömür boyu Bana olmuş olan... Anılar bırakmışım arkamda Acısından,tatlısından. Dudaklarım kalmış kadehlerde Gençliğime şâhit, Gözlerim didiklemiş güzellikleri Paramparça,didik didik Gözlerimin takıldığı yerde Başlamış gençlik hayâlleri. Aşk peşine takıp gönlümü Bir bağlamış,bir salıvermişim başıboş Anılar vermişim zamana Unutmayı almışım karşılık. Unutmuşum geçmişi çoktan Neyleyim,zaman sinmiş eşyalarıma Sinsi sinsi eskitmiş onları Yenilere nispet... Dışımda her şey yeniden yana İçim dolu yeniye niyet... Alper Kürük
![]() |
#264 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eskiciyim
Torbam arkamda değil İçimde benim torbam Gönlüm benim torbam. Çıkarım sabahtan akşama dek Çalarım gönüllerin kapılarını Tek tek. Dertlilerle alış-verişim benim Dertliyi gözünden anlarım Meslek icabı. Eskiciyim,eski dertleri toplarım Yenileri istesem de vermezsiniz Vermek isteseniz bile Onlar sizi terk etmez. Ama,şu zaman ve unutmak yok mu Yeniyi eski eder. Ben de zaten eskileri alırım Torbaya daha uygun düşer Böylesi mesleğe uygun düşer. Boş geldim,torbam dolu gidiyorum İçinde eskiler denk denk İçinde eskiler renk renk... Müşterim karanlık ******* *******e satarım eskilerimi; Gece,onları keser,biçer yeniler Doğan güneşle tekrar Önünüze yeni dertler Yepyeni dertler sürer... Alper Kürük
![]() |
#265 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eşsiz İnciye...
Kimileri AHMED der kimileri MUHAMMED Adının anlamıdır:övülmüş,övülecek... ALLAH'ın sevgilisi, isteğine yok bir set... Dûan ümmetin için...sözü var RAB verecek... RAB'bin yaratığının en şereflisi iİNSAN... Onun da emsâlsizi, habîbsin ey MUHAMMED... Hangi bir kul vardır ki ALLAH ile anılan? Dûam senden şefaat...ALLAH'tan af ve rahmet... Alper Kürük
![]() |
#266 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Evliliğimizin Kırkıncı Yılı İçin
Yuvamızın kırkıncı basamağına bastık Önümüzde ellinci belki altmışıncı var... Birlikte başımızı koyduğumuz tek yastık Tanıktır sevgimize,bir de mutlu dört duvar... Alper Kürük
![]() |
#267 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Evlilik Yıldönümü
Dört dörtlük bir eşimsin,sevgi dolu evimiz Kırk dördüncü yılına bastı evliliğimiz. Mutluluğun sırrını artık ifşa edelim Yeni evli gençlere anahtarcık verelim: Ben,sen değil biz varız,biz böylece yaşarız Kenetlenip elele hep ileri koşarız. İki eşittir bire,gelin bizde görünüz Geçip giden yıllarla siz de taçlar örünüz. Birlikten sevgi doğar,saygı doğar,güç doğar Tek kalan güç kaybeder,ateş yakar,su boğar... Gönlümüzün tahtında kraliçe,kral biz Gönlümüze hükmeder,hep saltanat süreriz... Allah'a boyun eğer,bir ona eğiliriz Başımız dik yürürüz,değilse eziliriz. Kendimizle öğünür,biz bize güveniriz Tanrı izin verdikçe yılları deviririz... Alper Kürük
![]() |
#268 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Evliya Ruhlunun Kalbi
Beni hapsetti dünyasına Bıraktı iyilikler,kötülükler içinde. Bazan iyiye niyet ettim Kötüye saptım. Ne yapsam? Ben de insandım... Uymayayım dedim şeytana Ama ne çıkar? Adem ile Havva'yı aldatan Bir âdemoğlunu o lahzada yıkar. Çaresiz şeytana kandım Hatta rüyalarımda bile... Tümden kötü değildim İyi taraflarım da vardı: İşte,kafam ve kalbim... Bunlar arkadaşlıklarını bırakmadı... Kaç zaman başımın derdini Kalbim sabırla çekti Ama vazgeçemezdi başımdan, O da ne yapsa ne etse Ayrılamazdı sırdaşından. Bir gün bir fikir geldi başıma: Artık dünyaya küsecek, Herşeyi bırakacaktım. Beni Yaratanı görmesem de Bir yere kapatacaktım. Fakat nereye? Onu da buldum. Öyle bir yer ki Nöbetçisi yalnız ben. Biraz meyletsem kötüye Uçacağı belliydi birden. Küçüktü biraz Ama O Uluyu alırdı bol bol... Artık herşeyden temizlenmiş Bir et parçasıydı bu. Gerçekleşti emelim Hapishane oldu böylece Allah için kalbim. Kurtulabilir buradan bence Ancak ben ölünce...
![]() |
#269 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ey Güzel...
Ey gözleri hayâlim kadar güzel kadın Her bakışın bir başka umut vermekte bana, İnsan için bir umut bir bağıdır hayatın Hoş gördürmek nâfile hülyasız yaşayana. Melek yapar çıkarsın bir bakışla beni sen Şeytan şerrimden korkar,elimde sen istersen, Ey gözleri hayâlim kadar özel kadın... Alper Kürük
![]() |
#270 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ezan-ı Muhammedî & Türkçe Ezan
Okunur beş vakitte EZAN-I MUHAMMEDİ Ruhumda hûşû duydum,beynim zorlandı biraz, Sözleri Arabîydi anladın mı ne dedi? YARATAN bile der ki:'DİNDE ZORLAMA OLMAZ...' Günün beş vakitinde tekrarlanan bu sözler Dâvetin en güzeli,sözlerin en güzeli... MUHAMMED'in elçi ve kul olduğunu söyler Üstümüzden kalkmasın O koruyanın eli. Bak,hep seni çağırır,senden ibadet bekler Çünkü tek tapınacak O'dur ALLAHÜEKBER... Alper Kürük
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|