![]() |
![]() |
#441 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57924
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kanunlar Diyarı
Kavramış insanları her taraftan Sımsıkı sarmış onları bağlarıyla. Bahseder kimi Devletten,kimi tabiattan... İnsan zarurî uyacak her birine. Bir tarafta' Yer Çekimi Kanunu ' Canın isterse uyma Bir daha rastlanmaz eserine... Öte yanda 'Cinsî Cazibe Kanunu '... Bırakıyor insan kendini onun İster istemez seyrine Kaybediyor yolunu. Eğer olmasaydı içinde korku Saymazdı hiçbirini insan oğlu Tek uyardı ikincisine... Alper Kürük
![]() |
#442 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kapalı Çarşı
İçim dolu dert, İçim dolu umut Dertten umuttan pazar kurulu içimde Ne ararsan bulursun Tek arayan olsun... Kıskanıyorum seni KAPALI ÇARŞI Senin aydınlığa açılan O kadar çok kapıların var Benimse içim her yanından kapalı Açılacak bir dostu bile yok. Senin malların kapış kapış gider Bende dert çok,umut çok Kuru umut neye yarar? Herkes derdi neylesin? Herkes dertliden kaçar. Senin o geniş kapılarından Aydınlıkla birlikte giren insanların Karanlık kâlplilerinden biri de benim. İçim dolu dert, İçim dolu umut Neyleyim,böyle geçinip giderim... Alper Kürük
![]() |
#443 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kapalı Kutu
Ah şu karanlık gece Yorgan altına sokar herşeyi Kapalı kutu mübarek... İçine almış kilitlemiş; Köpeklerin dalaşmasını, Gariplerin sessizce Yıldızlara karşı ağlaşmasını. Daha neler neler... Rujlu dudakların rujunun Öpüşürken gizlice Bulaşmasını. Ne diyeyim daha Bu kadarı yeter 'Açtırma kututyu,söyletme kötüyü...' Alper Kürük
![]() |
#444 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kapılar
Kapılar da azap çeker Tıpkı insanlar gibi. Açılıp kapanırken Çıkardığı o sesler Azabının sesleri. Kimi kapanmış iyice Dünyasından bıkıp İçine kapanan insanlar misâli. Kimi gerilmiş gerildikçe Gelsin,geçsin diyor ahâli. Kimi Devlet kapısı Başında boy boy memurlar, Kimi han kapısı Önünde gurbetçi yolcular. Bu kapı,şu kapı Hepsi insan yapısı, Dilerim açık olsun Her an 'Hâcet Kapısı '... Alper Kürük
![]() |
#445 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kara Bulutlar
Bulutlar geliyor kara gözlümün memleketinden Bulutlar geliyor,kara bulutlar Kara düşünceler dolu. Nedir bu boğucu hava? Kara bahtım mı çekiyor bulutları? İstemiyorum artık onları. Nerdesiniz ey eskiden Nerdesiniz başımda esen Kavak yelleri? Dağıtın,dağıtın bulutları. Benim göğüm mavi olmalı her an Denizler kıskanmalı göğümü, Ruhları yakan Aşk sesleri doldurmalı göğümü. Bir ben sevmeliyim hayatı Bir de bana banzeyenler Deniz hasretiyle yanarken. İşte gelsin o zaman kara bulutlar Biz dalalım yine kara düşüncelere, Elbet tatlı tatlı bir yağmur yağar Ve kara düşünceler rengini içirir *******e Duyarım o an burcu burcu toprak kokusunu Toprağı sevdirir kara bulutlar bana, Duyarım derin sessizliklerde Ölülerin bölünmez uykusunu... ...
![]() |
#446 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kara Sevda
Aşk bir tatlı uykudur Ama hastalık değil. Yokmu şu kara sevda İşte hastalık budur. İnsan bir tutulursa Artık kara olur dünyası, Tüm âlem derman olsa Bulunmaz derdinin devası. Baktığı herşey kara Yalnız sevgili nur, Morarır gözlerin altı Kara kara halka olur. Bir siyah kasvetli dağ Gelir gözlere oturur, Ruhu yakan bir ateş Durmaz,fışkırır gözlerden. Zavallı Rahmi bey Rahattı bu derde düşmeden önce... O,bu derde düşünce Aldı onu düşünce Düşündü ince ince... Gün gün eridi,soldu, Gece sayıkladı, Gündüz uyukladı, İştahı kesildi,boğazı kurudu Kaldı bir deri,bir kemik Şimdi oldu rahmetlik... Alper Kürük
![]() |
#447 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karadul
Aydınlık çıkarmak zor zifirî karanlıktan Ak tavşanı çıkarmak kolay kara şapkadan, Hurafe kazınamaz örümcekli kafadan Ağ yırtılır,karadul bir köşeye saklanır Uygun zaman gelince yeniden ayaklanır. Bir zorlar ülkesinde yıllardır bu yaşanan Şanssızdır hep kurunun yanında kalıp yanan, Zıtlıklar yakasını hiç bırakmaz bir yandan, Ateş söner geride bir sıcak külü kalır Elini küle sokan yanınca akıllanır... Alper Kürük
![]() |
#448 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karamsar Bir Günüm
Kinlensem hayata her gün yeniden Yine de olanı değiştiremem. Ben yine yalnızım Ben yine ayrıyım sevgiliden. Sevsem hayatı sanki ne çıkar Beni seven biri olmayınca. Ben yine sevgisiz Ben yine öksüz biriyim Gönlünce,umudunca sevgiyi arar... Yaşamaya zorlayıp kendimi Her günün günce kıymetini ah bir verebilsem, Karanlıkları sevemiyorum bir türlü Bir türlü keyfimce geçmiyor gecem. Bağlansam hayata sımsıkı Sevsem insanları kucak kucak sevgilerle, Ölümü unutamıyorum hiç İlk aşkımı unutamadığımgibi... Alper Kürük
![]() |
#449 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kavuşmak Arzusu Ya Da Sigara
Sen Ege tütünüydün Ben ağaçtım dağ başında Herşeyden uzak ve sessiz. Ne yeller esti başımdan... Ne seller aktı altımdan... Daha dolmamıştı çilem. Kâğıt fabrikasında beni birgün İpince sigara kâğıdı yaptılar. Bilmiyordum ne olacağımı... Belki bir rüzgâr önünde Uçup gidecektim bilmediğim bir yere Belki de suya düşüp İçin için eriyecektim. Bir başka ihtimâl çıktı karşıma: Hayat bizi karşılaştırdı. Sen çok körpeydin Varlığımla sardım seni Sen beni içten destekledin Ben seni kucakladım. Ateş,aşkımız oldu bizim. Sen duman duman ayrıldın benden Ben kül kül ayrıldım senden Ateşin bitimine dek. Sen gökte bulut oldun Ben yerde toprak, Şimdi bende tek istek: Birleşip çamur olmak... Alper Kürük
![]() |
#450 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kayak
Bir kayak kafilesidir zaman... Geçeceği yerlerde yer yer Uzanır sarımsı otlarla Yeşil filizler... Kayak sessizce geçerken Ezer,yeşildi,sarıydı demeden Otları,filizleri birden. O yollarda daha binlerce tohum Kimi batar,kimi çıkar... Eski olsun,yeni olsun Kayağın tabanından Kurtulabilen yaşar. Bir kurtulsa,beş kurtulsa Ucu-sonu belirsiz kafilenin Kurbanı olacak nasıl olsa... Alper Kürük
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
|
|