![]() |
![]() |
#771 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57924
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yitirmek, Bulmak, Sevinmek...
Kaybolanı bulmak sevincidir bu Sana olan aşkın yinelenmesi... Seni sevmek mûbah, sevmemek tabû... Dile kolay gelir sevdim demesi... Yitirip de bulup sevinmektense Kaybetmemek için özveri gerek... İnsan oğlu bunu bilir, nedense Çok şeyler elden çıkarır bilerek... Alper Kürük
![]() |
#772 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yok Mu?
Dertliyim türkümü söyleyen yok mu? Hastayım derdimden anlayan yok mu? Kimsesiz,sessizce ölüp gidersem Arkamdan tek kişi ağlayan yok mu? Günümü yitirdim,gecem nerede? Bir vefasız düşürdü beni bu derde, Akıl denen bir şey kalmadı serde Bu aşk delisini anlayan yok mu? Başım düşüncede,ayağım yolda Gözüm bir noktada ne sağda,solda Ey sevgili birazcık vefakâr ol da Demeyim yolumu bekleyenyok mu? Gün geçer ben kendimden geçerim Elbet birgün bu diyardan göçerim, Hasret şarabını hep ben içerim Bir kadeh benimle kaldıran yok mu? Sözüm kendimedir ele ne diyem Mısralarım olsun size hediyem, Gönlümce zenginim ama neyliyem Bir kefenle ölümü kaldıran yok mu? Alper Kürük
![]() |
#773 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yolcu Geçirirken
Hasretlik saati yaklaştıkça Gözlerde yaş,ruhlarda sükûnet, Atiden bir şeyler sezerken gönül Nerdeyse insan getirecek cinnet... Bir düdük sesi koparır birden Bağlı gönüllerin son bağını Ya şimdilik ya da ebediyyen. Bir acı gülümseme dolaşır Üzgün,bîçare,solgun yüzlerde, Tam hareket saati yaklaşır Yaşlar çözülüverir gözlerde. Yırtıcı,acı bir düdük sesi, Ani,zorakî bir gülümseme, Söner ruhların en son neş'esi Bir ara insan döner serseme... Toplanabilen son kuvvet Sarfedilir mendil sallamak için, O,uzaklaşıp gittikçe artık Görünür ön kapısı hasretin... Alper Kürük
![]() |
#774 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yolculuk
Bilmezdim bu kadar güçsüz olduğumu Bu kadar çocuklaşacağımı, Bir yolculuk öğretti bana Ölümsüz öksüz olduğumu. Göz pınarlarım kurudu sanmıştım Bu kadar ayrılıktan sonra Son yaşın aktığına inanmıştım İlk tesellisidir her ayrılığın Bu,kadere uymaz inançlar. Bir düdük sesinde gördüm Azrail'i Bir duman renginde kara ruhumu, Anladım gittiğim her yerde ben Selâmsız,sabahsız garip olduğumu... Alper Kürük
![]() |
#775 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yollar
Hangi yola girersen Sonu ölüme çıkar, Nerelere gidersen Seninle gider yollar. Kimi uzun incedir Kimi geniş ve kısa, Çözülmez bilmecedir Bilineni de olsa... Birbirine bağlanır Kısa ve uzun yollar, Yolculukta ağlanır Yıllar ki nice yıllar... Yıllar yıllara ekli Yollar ise yollara, Koşuyorum âhenkli Açılmış o kollara... Alper Kürük
![]() |
#776 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yosunlu Gözler
Çok mu ağladın böyle Yosun tutmuş gözlerin? Gerçek âşıksın belli hâlinden. Ağlamak lâzım ara-sıra Yeşertmek için gözlerde Yeni aşk filizlerini. İşte Ateşin cavcavlı zamanında Kavrulurken filizler Bazı kere Bir ayrılık samı eser Gözleri kurutur O an kâlplerdeki sıcaklık Ölü soğukluğuna bürünür âniden. Dinmez göz yaşı artık Yosun bağlar gözler seninki gibi... Şimdi bakacak olsam gözlerine Kayıyor,tutunamıyor gözlerim Benzemiyor gözlerin eskisine. Alper Kürük
![]() |
#777 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yükselme Hırsı
İnsanın insan olduğunu İnsan içinde olduğumda anladım. Tıpkı benim gibilerdi hepsi Hepsinin bir ağzı,iki kaşı Velhâsıl düşünce ve arzuyla şişmiş Vardı birer başı. Bir ruhu vardı hepsinin Bir aşk taşırlardı içlerinde Para aşkı,kadın aşkı,Allah aşkı... Aşkta birleşir ve tekleşirdi Kâlpleri kâlp olalıdan beri. Ne zaman ki onlardan Kule kule yükseldim Yol yol uzaklaştım İçime kapanalı. Büyüdüm,evet büyüdüm Ama küçüldü insanları görüşüm Bir an Beyazıt Kule'sindeydim Gözüme az göründü yükseklik Gururum örselendi. Eyfel'e geçtim... Gözüm doymuyordu bir türlü İnsanları gözümde hiç eden yüksekliğe. Hırsımdan çabaladım,çabaladım Ne yapsam, ne etsem Hâşâ Allah olamazdım ya... Çünkü bir insandım... Nihayet bir insandım... Toprağa mum oldum şimdi Ne geçti elime sanki? Yükselmek istiyordum mâdem ki Çıkıp minareye Ezan okusaydım. Ne olurdu insanı insan görebilseydim İnsanca duyabilseydim İnsan olduğum müddetçe... Alper Kürük
![]() |
#778 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zafere Doğru...
(ŞANLI ORDUMUZA SAYGIYLA VE MİNNETLE SUNULUR...) Zafer göründü bize biz de zafere koştuk 26 AĞUSTOS günü sel gibi coştuk. AFYON tepelerinde girlevikleşti pınar Başımızda MUSTAFA KEMAL PAŞA bir çınar. Bu günler bir Ulusun namus kurtuluşuydu Bu günler AKDENİZDE bitecek bir koşuydu. BAŞ KOMUTAN buyurmuş: ' ORDULAR HEDEFİNİZ Bir saniye durmak yok! İlk duraktır: AKDENİZ...' Kaçan kovalanır hep savaş özünde bu var Kaçan kalleş olursa kaçarken yakar,yıkar... İşte YUNAN ORDUSU dökülürken denize Yanmış bir İZMİR geçti o anda elimize... Yakılan,yıkılanlar yapılır,onarılır Ne yazık ki burunda yangın kokusu kalır... TANRI 'm böyle tarihler yazdırma artık bize Kıskancız ÜLKEMİZE ve de ŞEREFİMİZE... Alper Kürük
![]() |
#779 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zalim Ve Mazlum
Gelin ata biner,ya nasipten başka demez, Zulmetmeyen Allah zulmü ve zâlimi sevmez. Hem kendine,başkasına zulmeden insandır Mazlum Allah'tan bilir bu ne biçim imandır? Mazlumun âhı yakar mutlaka zulmedeni Başka neden aranmaz apaçıktır nedeni. Alma mazlumun âhını çıkarmış âheste Kurtuluşu yok bunun son taksit son nefeste... Alper Kürük
![]() |
#780 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zaman
Akreple yelkovan arasına Sıkışan dakikalar Çoğaldıkça uzanır saatlar. Saatler günleri, Günler ayları,yılları takibeder. Kısa,uzun her an Çığ gibi karda yuvarlanan Büyüdükçe büyür. Yer yer toplu anıları Eski anıların,günlerin Beyaz-siyah,acı-tatlı Yaşanan rüyası içinde Ezer,birleştirir kendinde. Heyecanla beklenen saniyeler Olurken yıl kadar uzun, Boş geçen nice seneler Geçer bir saniye hızıyla Hâfızalara bir hâtıra oymadan. Nankördür bütün saatler Su gibi içerler zamanı Usanmadan,doymadan, Geride birşey koymadan... Alper Kürük
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|