![]() |
|
|
#71 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57950
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Beni Kurşuna Dizecekler..
Seni Böyle sevdiğimi bilseler Beni kurşuna dizerler Seni Hala sevdiğimi bilseler Beni kurşuna dizerler Seni Ölene kadar seveceğimi bilseler Beni kurşuna dizerler Ben Kurşunlara gelince Sana kavuşacağım Ben bastığın toprağın altında Ve sense üzerimde yürüyeceksin Beni Kurşuna dizecekler Ben sana kavuşacağım.. 12.12.2004 Adana Olgun Ekinci
|
|
|
|
#72 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Beni Sevme Ama?
Önce dinle lütfen Sonra yargıla İnfaz et Öldür….. Şiirlerim sustu Şarkılarım, türkülerim tükendi Diğerlerini ne güzel dinledin Bir kez de kanayan yüreğimi dinle Ama dinle…sonra öldür.. Dinle ama anla Anla ama öldür Öldür ama bir kez dinle Güllerim soldu iklimsizliğinde Gözlerim uçurumlarına akıyor, kör oluyor Ağlayışlarım alkol şişelerinde gizli Uyanışlarım esrik Tenimde kanayacak yer kalmadı İçim kanıyor Yüreğim kanıyor Dinlediğin herkese inandın Bir bana inanmadın…. 27.01.2005 - Adana Olgun Ekinci
|
|
|
|
#73 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Benim Dünya Güzelim
Sen benimle mi güzelsin Seni sevdiğim için mi? Bu şarkılar, türküler, besteler, senfoniler Sen varsın diye mi Seni sevdiğim için mi güzel? Şu çiçek, bu böcek, kırmızı benekli kelebek, Bu insanlar, rüzgar kanatlı martılar, O yağmur yürekli sevdalara yazılan şiirler Sen varsın diye mi Seni sevdiğim için mi güzel? İnadına ve her şeye rağmen Sen böyle dünya güzeli iken….. Ben nerenin çirkiniyim birtanem? Beni hangi heykeltraşın kaidesinde Yontarak, üreterek kendine benzetmeye çalıştın? Ben seninle mi güzel oldum Seni sevdiğim için mi? 24.08.2005 - Adana Olgun Ekinci
|
|
|
|
#74 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Benimle Hangi Evde Yaşarsın? - Yaşayabilirsin?
Sen... Sana sunacağım alternatif yaşam biçimlerinden hangisinde benimle yaşayabilirsin? Ben... Taşın, toprağın üzerinde... Ben kirden kağıt gibi yırtılan battaniyelerin ve bitli yatakların olduğu Sirkeci otellerinde… Ben yıldızsızından beş yıldızlısına kadar her mekan ve otelde ortamın karizmasına uyarak ve günlerce banyo yapmadan yaşadım ve konakladım… Bir damla suya aşık, bir yudum su ile yeni dünyalar kuran ben bu ortamlarda suskunluğuma, isyankarlığıma muhalefet ederek sustum. Yüzüm, tavrım, dışım sustu ama yüreğimin deli maviliği hiç susmadı..hiç dinmedi… İçimde depremler, fırtınalar, anaforlar yaratmasına rağmen susmadı, susmayacak... ŞİMDİ SEN HANGİ EVİ SEÇER, İSTERSİN? KÜTÜK EV: Tavanı, tabanı, duvarları, odaları kütüklerle kaplı, suyu, elektriği olmayan, gece ayışığı ve yıldızlarla aydınlanan, su getirmek için hemen her gün ellerinde bidonlar, beşyüz metre gidip, beşyüz metre dönüş yolunu adımlayarak ve elini yüzünü şarıl şarıl akan bir çeşmeden değil, bir ibrikle damla damla dökeceğim bir evde yaşaya bilirmisin? Duş küveti ve hortumu olmadan, çağlayanlar gibi suları akmayan, küçücük bir tasla su dökeceğim ve ninemim dedemin çocukluğumun leğenlerinde bağdaş kurup yıkanacağın bir evde yaşarmısın? En önemlisi bu evde bıkmadan, sinirlenmeden, lanetler okumadan, yardımı istemeden bana çorba yaparmısın? Biliyorsun ki ben çorbasız yaşayamam, hayat damarlarımdan biri eksilir çorbasız bir günde. Katlanamadığım çorbasızlığıma çorba/derman olur musun? TAŞ EV: Adı üstünde işte taş ev. Kütük evden beşyüz metre ileride. Çeşmeye bir o kadar daha yakın. Su yok ama elektrik var. Duş, banyo yine sorun. Taşların özelliğinden içeri yazları serin kışları ılık. Olsun der misin? Çorba yapa rmısın? Akşamları çıtır çıtır meşe odunları yanan şöminenin önündeki kuzu postunda benimle şarap yudumlar mısın? TAŞ VE KÜTÜK EV: Dışı yörenin özgün taşlarıyla, taban parke, duvarlar kütüklerle kaplı bir ev. Suyu, elektriği, mütevazi bir bahçesi olan bir evde benimle yaşayabilirmisin? Çayı çay, kahvesi kahve kıvamında, kahvaltısı sarmaşıklarla kaplı bahçede, akşam yemekleri, yıldızların altında yenen bahçeli, küçük, otantik bir evde benimle yaşaya bilirmisin? Çorbama lezzettler katar mısın? SARAY EV-YADA DUBLEX-TRİPLEX EV: Süper bahçeli, ağaçları, çiçekleri, böcekleri, kuşları, bahçevanı, fıskiyeli çim sulayan hortumları, yüzme havuzu, fin saunası, türk hamamı, alafrangası, alaturkası, duşlı kurnaları, ebeveyn banyoları, kat kaloriferli, split klimalı, merkezi müzik yayınlı, her kat balkonunda barbeküsü, şöminesi, seramikli, ahşap parkeli, mermerli, ferforje demirli, panjurlu, pvc.li, Amerikan iç kapılı, çelik dış kapılı, çift camlı, alçı tavanlı, saten boyalı, müzayedelerden alınan paha biçilmez tablolu, gömme dolaplı, kilerli, çamaşır kurutma odalı, çocuk odalı, bodrumlu, çekme katlı, amerikan mutfaklı, macar yemek takımlı porselenli, gümüşten çatal-bıçak-kaşık takımlı, dışarıdan çeşmeli buzdolaplı, jaluzili, elli-yetmiş-yüzyetmiş ekranlı tv.leri, dvd.leri, pc.leri, kumandalı müzik aletleri… Daha ekleyeyim mi? Daha sayayım mı? Konforu, lüksü? Daha var... Daha iyisi, daha kötüsü var… Uğruna arkadaşlarımızı yitirdiğimiz, halkımın yaşadığı, pencereleri kırık dökük ve aralıklardan kışları son teknoloji ile üretilmiş klima serinlikleri giren, yağmurların krater gölleri oluşturduğu tek göz bir GECEKONDU'da yaşaya bilirmisin? Komşu Melahat hanım teyzeyle dedikodu yaparken, diğer yandan tarhana çorbamı tahta kaşığınla karıştırıp akşama hazırlar mısın? Çiçekli pazen pijamanlarınla bu evde rahat edermisin? VE EN KÖTÜSÜ: İçi, dışı önemli olmayan…. yazı, kışı belli olmayan... çorbaları olmayan… Giysileri sevgiden, içi, dışı, duvarları sevgi ile örülmüş... çeşmelerinden sevgi akan... sabahları sevgi ile yüzler yıkanan… sabahlara sevgi ile uyanılan, akşamlara sevgi ile yatılan… Bir sevgi evinde benimle sevgiyle yaşar mısın? Yaşa bilirmisin? 27.10.2004 - adana Olgun Ekinci
|
|
|
|
#75 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Anlamı Olmalı
Yaşamın bir anlamı olmalı İnsanın değerleri olmalı, rutinsiz.. Yıkmalı rutinleri, anlam yüklemeli yaşama Her sabah işe evden, evden…. Her gereksinim de çarşı-pazara Taksitler, kredi kartları, kontörler Yol üstünde varsa ve ya çıkarsa Diye sayısal, şans topu, iddaa! ! ! HAYDİ BOL ŞANSLAR HEPİNİZE… Üretmeden kazanın, hak ettiniz Paylaşmadan tüketin, emek verdiniz __Kültürünüz ____Sanatınız ______Değeriniz Hak etmeklerinizle, üretmediklerinizle Emek vermediklerinizle Elbetteki kuş beyinlerinize uygun Ve layık yetiştirdiğiniz çocuklarınızla Size, ülkeye, bayrağa, Vatana, millete, Sakarya'ya Ne mutlu…sizlere ne mutlu NE MUTLU ÜRETMEDEN KAZANANLARA… 29-07-2005 / Adana Olgun Ekinci
|
|
|
|
#76 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Avcısın Sen..........
Avcısın sen Silahsız, mermisiz, bıçaksız Avcısın sen Silahı kelimeler Sevgisi mermiler Yüreğime işler gümbür gümbür Avcısın sen Bıçağın yüreğimi deler Kelimelerin beynime işler Munzur dağlarında gezen Beresiz Guevara'sın Ben Yaralı ceylan.... Aman avcı Yeter vurma beni..... Olgun Ekinci
|
|
|
|
#77 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Dünya Kurdum
..Bir dünya kurdum ikimize… Gerçek Evrenden milyonlarca kez küçük…minicik bir dünya... ..Sen ve ben varız dünyamızda... Öyle bir dünya ki bu, bir tek ülke var içinde. O ülkede sadece sen ve ben… Bu kentte tek bir mahalle ve mahallede sadece bir ev var… Sevdayla atılmış temeli, sevdayla boyanmış duvarları, sevdayla örülmüş çatısı, bahçesinde sevdayla ekilmiş ve sevda sevda büyüyen çiçekleri… ..Bu mahallenin, kentin, ülkenin, dünyanın yöneten ve yönetilenleri yok. Her sabah sevdayla doğan ve batan güneşin ardında gök kuşağı renkleriyle yürekleri bezenmiş iki sevdalı, iki deli mavi var. ..Dünyamızdaki nehir, orman, deniz, dağ ve ovalar ikimizin… Sevdamızla akıyor, yüreğimizle yeşeriyor, ruhumuzla dalganıyor ve sevda başakları filizleniyor bereketli ovalarında, yaylalarında. ……Sen dünyamın onur çiçekli meleği ……….Ben dünyamın asi, uysal, tapan kardeleniyim …………..Kardelen'inim…Senin'im… 6.5.2004-Adana Olgun Ekinci
|
|
|
|
#78 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
BiR KADIN / BİR ADAM / BİR SEVDA
_____Kadın, Yüklendiği, sevdalarıyla dolu Öznesi yüreğinde saklı Gözlerinde sıcağının şefkati Emekçi annenin meleksi hüznü.. Varoşları buz tutmuş kenti, gök yüzünden İnci kanatları, merhametiyle saran, sarmalayan.. _____Adam, Saklı kentleri, yaşanmamış sevdaları Gözleri lacivert hareli Çocukluğunda büyük adam Büyüdü oysa, Küçüklüğünü özleyen ve büyüyemeyen Deli mi? kendi de bilmeyen… _____Kadın, Onuru sevdasında anlamlı İçlerine akıtmış hüzünlerini, ırmak ırmak Isıtmak için nefer şimdi ve her zaman O deli adam ve deli çocuğa, hasretinde.. _____Adam, Susamış, saklı kentlerin sevdalarına İçmek yudum yudum, kana kana Doymak derdinde, açlığından, Hüzünlü bir kadının Öznesini, hüznünü, merhametini.. Sarılırken şefkatine, Çıkarken geçmişine onurla, sahiplenirken, Onu ve geleceğini ve payına düşeni.. Tüm bedellerini ödemeye hazır Ve diyetlerini dün geceden ödemiş bu aşkın.. _____Bir kadın ki…seviyor, _____Bir adam ki…tapıyor, Kim engel ki! bu sevdaya Kim olabilir ki bu sevdaya engel 30.01.2005 - Adana Olgun Ekinci
|
|
|
|
#79 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Ölünün Gözleriydi Sevdiğin…
Sırları, yolun yarısı tamamlanmış Giderken bilinmezliğine Çapraz sunumlardı örtüşen paylaşımlarda. Çıktın, çıktım, çıkageldik Tüm yalın, duru, saklısız saklanmışlığımızdan Ne yaş kırkı geçmişti Ne de onsekiz altıydık iki yaş bileşkesinde Yaş... Yaşanmamışlıklarımıza ekleyeceklerimiz Ve utandıracak öpüşmelerdi gençleri. Öncesi, sonrası işte tam şimdi Giyinmekti ölü toprağını sessiz ve örtüsüz *******de Çıkıverdin sen, geliverdim ben Yırtarak, atarak ve parçalayıp bir halkın Gelenek dedikleri şeytan tapınmalarını Sarılmaksa aşka, üretmekse sevdayı Yeniden doğduk köreltilen gözlerimizin kirpiklerinden. Y a ş a m a d ı m k i sensiz sensizlikte Doğmamış bebeğe biçilen don Ölçüsü alınmamış kumaştan yapılan takım elbise Yani sana anlatmak isterdim, anlatamazdım Seninle başlayan, öncesinde olmayan hayatı Gün ışığıyla buluşan sırlar Isınırken sevgi sarmalında. Sevdanın çağlayanında dünyaydı büyüttüğüm Açan çiçekler gülümsemen.. Tınıların yol gösterir gecede, zifiri aydınlık Kucaklıyorken dünyayı İkimizdik sadece nefeslenen Birimiz kuzey yarım küre, yarımız güney İkimiz yerküreydik.. t e k t i k.. sadece biz biliyorduk Tek yürekte a ş k t ı k. Kıyılarıma vuran ölü balıkların Gözleriyle bakışırdı gözlerim Düz ovada avlanan kekliğin kırık kanatları İğnesini yitiren arının çalınmış balı Mayalanmamış yoğurdun sütüne katılan su Dengeleri alt üst eden ne varsa Bende, içimde, her yerimde…buydum ben. Elektroşokla canlanan balığın gözlerinden Ovalara akan ırmak, bal yapan arı Süt sağaltan sabahlardan yayılan kokuydun Canıma can, yüreğime aşk katan.. Aşka anlam, bana aşk, aşıma katık sunan Sevdiysem, tapındıysam, düştüysem yollarına Yollardaki çizginin, molalarımdaki çayın Adı aşk, aşk sen olduğun içindi. Sunduğun, yaşattığın yürek koyduğun sevda Adı konulmamış aşk masalının Destansı öyküsüydü yazılmamış, yaşatan.. Ömrümce susup unuttuğum cümleler Dilime çarpıp kör kuyularda boğulurken Uzattığın urgandı sesin, sessizliğime Can yeleğiydi gözlerin, ölü gözlerime.. Yüreğin değerken yüreğime Açarken gözlerimi sevdana Gözlerinin gördüğü bir ölüydü Bir ölünün gözleriydi sevdiğin Bir ölünün gözleriydi… 18.7.2007 - Adana Olgun Ekinci
|
|
|
|
#80 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Birbirimize Yazılmışız
Bir gemi güvertesinde aynı yolcuyduk seninle Sahilde aynı kıyıya oltalar sallardık.. Aynı ormanda yanyana iki büyük ağaç Kumsalda iki farklı ve çok renkte Çakıl taşlarıydık yanyana Aynı gök yüzünün iki yıldızıydık seninle Çıralı'da bir gece vakti Aşıklar el uzatsa dokunacaklar ışığımıza Onlara yakın, biz bize uzak ve habersiz… Yüreklerimiz aynı dili konuşuyordu Dillerimiz hiç konuşmasa hep sussa bile Güverte de, kumsal da karşılaşmadık.. Ormanda aynı havaya soluklanırken, Kumsal da aynı denizin dalgaları, Köpükleriyle örteyken renklerimizi karşılaşmadık Aşıkların el uzattığı dokunacağı yakınlıktaki uzak yıldızlardık Altmış yaşınada gelsek, karşılaşmasak Birbirimize yazılmıştık….biz…. Güvertede, kıyıda, ormanda Kumsal da, ormanlar da, yıldızlar da buluşmasakta Birbirimize yazılmıştık… 26.10.2004 - Adana Olgun Ekinci
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|