![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57906
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() 19 Mayıs 1919...
Bir güneş doğdu Sabaha karşı Samsun'da Anadolu'nun kararan bahtına. Bir güneş doğdu Yurdumun gelecek aydınlığına Kurtuluşuna,özgürlüğüne Anadolu'nun... Tozlu,çamurlu yollarına Adım adım koştuğu Kollarından tutup Ayağa kaldırdığı gündü bugün. Kükreyen bir arslan gibi Samsun'dan uzattı ellerini Amasya'ya,Erzurum'a,Sivas'a. Büyüyen bir çığ gibi Kurtuluşuna yurdumun. Genç,ihtiyar,kadın-kız Yol oldu nehir nehir Dört yanında bu yurdun Özgürlüğüne aktı,gürül gürül Ne bulduysa koştu yarınına... Göğüs göğüse vuruştu Kocatepe'de Ölümüne boğuştu Günlerce Sakarya'da, Afyon'da,İnönü'de Dumlupınar'da... Halaylar çekti tüm Mustafa Kemaller Yan yana,omuz-omuza Bağımsızlığına tüm Anadolu El ele,gönül-gönüle... Efeler diz kırdı İzmir'de Kordon boyu Al bayraklar dalgalandı Çekilince göndere. Selam Mustafa Kemal gibi Şanlı Büyük Öndere. Selam Tüm Mustafa Kemallere Selam 19 Mayısın Tüm Mustafa Kemallerine... Tirebolu- 19 Mayıs 2005 Bahri Köksal
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Anneme...
'Annemin anısına saygıyla..' Senden günlerce böyle çok uzak Yaşamak bir bilsen ne acı anne Yılların saçında bıraktığı her ak Şu yalnız gönlümün son tacı anne... Elemi,acıyı gel artık unut Gönlünü kederlerden uzak tut Bu garip başımı birazcık uyut Şu yaslı gönlümün ilacı anne... Sevgiyi,şefkati ben senden aldım Sevgi,şefkatinden uzakta kaldım Bazen *******i gizli ağladım Yalnız *******in ışığı anne... Her an o mavi gözlerini ararım Arada dağlar var uzak yollarım Hep kucaklamak ister seni kollarım Tüm mutlulukların gölgesi anne... Yeter bu kadar söyletme beni Sevgiyle öperim o ellerini Geçmişte bir gün,üzdümse seni Suçumu bağışla,olur mu ANNE... Tirebolu- Mayıs,1996 Bahri Köksal
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk...
Kimini mesut eder Kimini deli. Kimini mahveder Kimini serseri. Kimini yok eder Kimini de zır deli. İşte bunları yapan Bu üç harfin eli... Tirebolu-1985 Bahri Köksal
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ata'ma Söz Veriyoruz...
Bıraktığın bu ülke Her zaman hür olacak Dört yanda güzel yurdum Seninle var olacak... Ay yıldızlı bu bayrak Her yanda dalga dalga Biz ölmeye hazırız bu uğurda bu yolda... Hürriyet bağımsızlık Rehberimizdir bizim Aradan yıllar geçti Kaybolmadı hiç izin... Eldeki bu meşale Sönmeden hep yanacak Seninle İlkelerin Yıllarca yaşayacak... Güvendiğin bu gançlik Önünde söz veriyor And içtiler ta baştan Hep birlikte el ele... Aydınlık uygarlığa Yürürüz hiç bıkmadan Biz senden ilham aldık Selam sana ey ATAM... 19 Eylül 2005 Tirebolu Bahri Köksal
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Atam...
Anlayamadık seni bir türlü,anlatamadık Tarihin yüzyıllarına koyduk,dinletemedik Ağlamakla geçirdik,hiç ilerleyemedik Törenlerde andık,hiç gülümseyemedik Ülkemin gençlerine o yolu gösteremedik Resimlerinle avunduk,izini göremedik Kalbimizdesin dedik...Ama,yolunda yürüyemedik... Bahri Köksal
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Benim Öğrencilerim...
'Boynuyoğun Köyündeki Öğrencilerime' Benim öğrencilerimdir bunlar Ayaklarında kara lastikleri Kenarlarında sarı çamurları Geldikleri belli uzak yollardan... Beyaz yakaları krem rengi Burunlarını çekerek Sökük önlüklerine siler ellerini. Gözleri donuk ve mat Ezik bir köşede ağlarlar Benim öğrencilerimdir bunlar... Saçları makasla kesilmiş Alçak-yüksek Ellerinde çamurlar Yanaklarında boyalar Dokunsan sanki ağlayacaklar Benim öğrencilerimdir bunlar... Bir saatlik yoldan gelir kimisi Islanmış kirpiklerinden Süzülür yağmur damlaları Ağlarken bile Gülmeye çalışırlar Benim öğrencilerimdir bunlar... Kitapları bir naylon torbanın içinde Koltuklarının altında Saklarlar hazinesi gibi. Aydınlığa çıkmak için uğraşırlar Çiçektir.tomurcuktur Okşayıp seversen açacaktır onlar Benim öğrencilerimdir bunlar... Uzak köylerden,patika yollardan Düşe kalka gelirler Kara tahta başında Beyaz bir tebişirin ince çizgilerinde Bir harf,bir rakam örenmeye çalışırlar Benim öğrencilerimdir bunlar... Bez bir torbadaki çıkınları Öğlen umutlarıdır Mısır ekmeği,acımış çökeleği Yol olur uzarlar yarına Aydınlğına yurdumun cıvıl cıvıl Umuttur,neşedir,sevinçtir onlar İşte benim öğrencilerimdir bunlar... A.Bahri KÖKSAL Y.Boynuyoğun-Mayıs,1988 Bahri Köksal
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Başkadır Benim Sevdam...
Bir başka olur benim sevdam İlmek,ilmek nakışlıdır Gönlümdeki duyguların Her noktasına... Tutkuludur güzelliklerinin Her zerresine. Saçlarının tellerine konan Kumruların sevdasında İlkbahar çiçeklerinin Her renginde arar seni... Bir başkadır benim sevdam Gökteki yıldızlar kadar Denizlerdeki sular kadardır. Bazen bir yağmur damlasındadır Bazen gökkuşağının bir rengindedir Bazen de sabahın Çiy düşmüş damlasındadır. Gözünün rengindedir Burnunun ucundadır Bir akşam üstü Batan güneşin kızıllığındadır. Taa yüreğimin derinindedir Benim sevdam. Betmez-tükenmez bir coşkuyla Sendedir,seninledir Ve tüm bedenimdedir senin sevdan... Tirebolu-19 Eylül 2006 Bahri Köksal
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Nar...
Ahmet Canını dişine takarak Uzandı bir nar aldı ağacından. Koydu dizinin üstüne İndirdi yumruğunu kuvvetlice Sonra onları topladı tek tek Avuçladı,bakındı etrafına Bir anda yükseldi binler el Gürledi binlerce ses Açtı o iri gözlerini Serpti binlerce avuçların üstüne narı... 16 Aralık 1975 Bahri Köksal
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Yaşam ki..
Karanlık *******in katlettiği gündüzler Doyasıya mutluluk vermiyor hayata Alabildiğince hançerlenmiş aydınlıklar Can alıcı yerinden vurmuşlar ak kuzuyu Yalan etmişler gerçek olan doğruyu Mahkum etmişler güzel olan her şeyi Unutturmuşlar,kardeşliği,dostluğu Ve de sevgiyi.. Zindanlara atmışlar onları Ayaklarına prangalar vurmuşlar Kan revan içinde. Sisli blutları nöbetçi yapmışlar Çirkinlikler,haksızlıklar ve kötü olan her şey Hakim olmuş meydanlara Bu meydan ki Düşen ölüyor bir o yana,bir bu yana. Vaadedilen güzel günler Yok edilmiş gaddarca.. Habersiz olanlara,yeniden doğanlara Dağıtılsın bu bulutlar artık Çirkinliklere son verilsin Göz alabildiğince Güzellikler,dostluklar Ve en candan kardeşlikler var olsun Umutlar vaadedilsin,gelecek günlerimize Salıverilsin tüm kötülükler Gökyüzünün sonsuz maviliklerine... 3 Haziran 1978 Bahri Köksal
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Birlik Olalım Birlik..
Gelin dostlar gelin birlik olalım Bırakalım artık şu kini,nefreti Gelin dostluğa,kardeşliğe bakalım Arayalım beraberce bir aydınlığı Gelin bu meşaleyi,hep birlikte yakalım... ************* Yok olsun bundan böyle Tüm kötülükler yok Sevgi,saygı olsun en büyük aşkımız Dostluğun koyuluğuna Kardeşliğin pekliğine doğru Hiç durmadan Hep beraber kalksın tüm adımlarımız... ************ Bütün gönüllere sevgi dolsun Yüreklerdeki kin,nefret kaybolsun Herkes yaşamında Daha mutlu,daha umutlu olsun Daha güvenle bakabilsin yarınlara Dostça,kardeşçe el ele Yürüyelim hep o aydınlıklara... *********** Hepimiz bacı,hepimiz kardeşiz Biz bu topraklar üstünde Edirne'den Van'a kadar Mutluluk okunsun herkesin yüzünde İyi günde,kötü günde hep beraberiz Çünkü yurdumun dör yanında Gönül gönüle,can-ciğeriz... *********** Gelsin Ahmet'ler,Mehmet'ler Gelsin Ayşe'ler,Fatma'lar Karanlıklar olmasın ATA'MIN yurdunda hiç Gelin bu güzel vatanımızı Layık olduğu yere kadar yükseltelim.... Bahri KÖKSAL Tirebolu-15 Ekim 2005 Bahri Köksal
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|