![]() |
|
|
#111 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57933
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bulanık Bir Sevda
Ne umutlar beslemiştim, neleri hayal etmiştim Sabahlara kadar uyumayıp seni beklemiştim Yüzün bir güneş gibi, sözlerin en tatlıdan tatlı Senle yaşlanıp öleyim diye dualar etmiştim Önce karanlık bir sevdaydı sensiz seni bekleyiş Sonra göründün, çırpındı kalbim Allah’ım bu ne iş Görünce seni dizlerimdeki şu çılgın titreyiş Sana aşık olmak, seni sevmek öpmek istemiştim İçi bulanık sevda oldun günler geçtikçe geçti Durulmadı isteklerin, bekleyişlerin hiçti Bir tırpan darbesi, içimde yeşereni biçti 'Bulanık bir sevdanın ucunda seni kaybetmiştim' Boşuna güvenmişim meğer çok sevmişim boşuna Geç anladım güneşle ay birlikte olamaz, olmaz Doğumundan belliydi zaten gitmese de hoşuna Bu sevda ki sevda olarak kalamazdı demiştim Sen ayrı dünyanın hükmedeni, ben ayrı dünyanın Ayrılmak değil zoru şu kimsesiz rüyalarımın Gözyaşlarıdır toplayamadığım damlalarımın Yoksa biliyordum seni bulduğumda kaybetmiştim Turgut Uzdu |
|
|
|
|
|
#112 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bulut Olsam
Bulut olsam Yükseklerde dolaşan, Dünyanın her köşesini gezen, Denizleri seyreden, Pamuk gibi beyaz Bir bulut olsam. Çiçekleri koklasam bahçeler dolusu, Ağaçların üzerinde ağlasam... En yüksek tepelere beyazlığımı yakıştırsam, Kar olup lapa lapa yağsam, Beyaz ve yumuşacık Bir bulut olsam... Okyanuslar görsem, Dalgalarla yarışsam... Bütün gemilere el sallasam, mutluluklar dilesem Umutları gibi her insanın Şekilden şekle giren Sevda dolu kalplere benzeyen Bir bulut olsam... Şehirlerin üzerinde gezsem sessizce, Seyretsem koşan, coşan insanları, Dertlilerin derdine merhem olsam, damlasam... Onların yerine avuçlarımı koyup yüzüme En kurak çöllerde ağlayan Bir bulut olsam... Bir bulut olsam hep sana aşık, Gölgen olsam güneş yakmasın diye, Üzüldüğünde ben ağlasam... Kızdığında şimşek olup çaksam, Sadece seni seven Aşkı gibi saf beyaz Bir bulut olsam... 16/12/2006 Turgut Uzdu |
|
|
|
|
|
#113 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bülbülün Aşkı
Şafakların ışıkları çatlatsa da zırhını goncanın Günün her doğuşu bülbül için hüzünlü bir yeni gündür Hükmü olmaz gonca gibi içinde canı saklayan canın Şu pişmanlıkla çıkan feryatları dinleyeni üzgündür. Rüyasında görür goncasının sevdayla açıldığını Bir edalı taze gelin gibi dökülüp saçıldığını Rüzgârda şafakla gel diyen davetle kuşatıldığını Bir türlü erken uyanamayan uykusuz gözler üzgündür. Gül bülbülüne sunsa da suçu yoktur tüm sevdalarını Hep geciktirerek açmak ister güzelim goncalarını Gözünde çiğ taneleriyle karşılar tüm şafaklarını Gül kokusunu bülbüle götüremeyen yeller üzgündür. Garibim şu garip bülbül gibi bu dünyada yerim dardır Gönlümdeki ateş düğün değil şenlik değil ah-u zardır Bilirim kara toprakta bana da bir avuçluk yer vardır Bülbüllere acıyıp da kendini yazan diller üzgündür. Turgut Uzdu |
|
|
|
|
|
#114 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Can Düşer
Kurşunlar uçuşur, hepsi kahpedir Uçlarına gizlenmiş ölümler birer birer Gece gündüz demez, dağ taş bilmez Ayaklar kalleş mayınların üzerinde, korkusuz Vatan bekler, aldırmaz bazı aç, bazı susuz. Ana şefkati uzaktadır, babanın yıllanmış yüzü Küçük bebeğini özler, uyanmasını gecenin bir yarısı Nişanlısının, eşinin gülmesini Her gece yarısı gönlüne hasret düşer Vatan hainlerine bin nefret düşer. Emir gelir görevdir bekleyen Aklında kalmaz ne yar, ne anne, ne bebekler Ateşler kusmaya başlayınca tüfekler Takdir, onun payına bir kurşun düşer “Allah! “der dili, sonra sükûn düşer. “Vurulup tertemiz alnından” yahut göğsünden Sızılar bilinmedik yerleri, acı başlar Göl olmak için toprağa Bayrak rengi kan düşer Yüreğinden can düşer Yufka açar, oğul tüter tandırdan Teskerenin adımları çok yavaş Kapı çalınır tıkırtılar üzgün İsteksizce dile 'Şehit! ' düşer Yaş düşer, feryat düşer, it düşer. Kurşunlar uçuşur, hepsi kahpedir Uçlarına gizlenmiş ölüm birer birer Gece gündüz demez, tertipleri dağ taş bilmez Ayaklar kalleş mayınların üzerinde, korkusuz Vatan bekler, aldırmaz bazı aç, bazı susuz. Turgut Uzdu |
|
|
|
|
|
#115 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Canım Bayrağım
Binlerce yıllık kahraman bir milletin Onuru, şanı, şerefi, her şeyi sensin Rüzgârlar bile okşamadan geçmez seni Cephede damadısın, yurtta gelini Göğsünde imanı, hürriyetisin. Bu nesil seni tanımalı, sevmeli Her zerrende binlerce kan olduğunu bilmeli Halel gelmesin diye sana Dağda, kırda, bayırda Senin için öldürmeli, ölmeli. Allah’tan bir dileğim var Dokunmasın bir zerrene düşmanın eli Kimse yok etmesin üzerimden gölgeni Tüm nesiller şunu iyi bilmeli Kandır, intikamdır hainliğin bedeli. Canım Bayrağım, Toprağın altından şehitler seni alkışlar Ben yaşadıkça seni varlığım sayacağım Eğilsin diye sana hain bütün başlar Uğrunda atalarım gibi Ben de severek savaşacağım. Varlığın hayat pınarıdır ruhumun, bedenimin Sen var olduğun sürece ben yaşayacağım Bir leke gelmesin diye hiçbir şeyine Uğrunda atalarım gibi Ben de severek savaşacağım. Dalgalanırsın ruhum gibi gönderinde Ben sana sevdalıyım Ay Yıldızlı Bayrağım Bürünmüşsün şehâdetin kırmızı rengine Uğrunda atalarım gibi Ben de severek savaşacağım. Yeter ki gülümse kıyamete kadar İstersen senin için kan döküp can alacağım Kasırgalar kopsa, çökse gök, yer yarılsa bile Uğrunda atalarım gibi Ben de severek savaşacağım. Turgut Uzdu |
|
|
|
|
|
#116 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Çaresi Yok
Yok işte çaresi Her gece öncekinden beter olur Daha bir karanlık, daha acımasız Nereye gidersem gideyim Yalnızlık bırakmaz peşimi beni bulur. Hükümdarıdır bütün yoklukların Her yoklukta da hep sen varsın Göz kapaklarım seni taşır Garip bir ikilem Ben yalnızlığı yaşadıkça sen artarsın. Nereye baksam adın yazılı Seni çizer hep bulutlar Çiçekler sen olup kokar Uzaklara bakarım çevirip başımı Adınla gelir umutlar. Nerde gençliğimin vurdum duymazlığı Umursamamayı becerdiğim günler Hepsi dökülen yapraklar gibi En hafif rüzgârda Sararmış bir yüzle gelir Yok işte çaresi Ne senden, ne sensizliğinden kurtulamadım Garip bir derya içindeyim Sislere gömdüm kendimi Gözümde yaşsızlığı bulamadım. Turgut Uzdu |
|
|
|
|
|
#117 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Çaresizliğim
Yoksun işte Ne elimden tutuyorsun Ne nefesin okşuyor beni Her zamanki gibi yine Yokluğun yoruyor beni. Gelmiyorsun işte Rüyalarımı bile mahkûm ettin Her anında bin feryat sensizlik ******* bile isyanda Bütün yıldızlarda matem ve sessizlik. Bilmiyorsun işte Bilsen gider miydin Sevdanın nasıl güneş olduğunu Alev alev yanarken bile yüreğimin Bilsen kendi alevinde nasıl donduğunu. Duymuyorsun işte Her atışında söylediğini yüreğimin Her şafak güneşi çağırdığımı Gelmez miydin duysan Şafaktan şafağa hıçkırdığımı. Almıyorsun işte Giderken bıraktığın aşkını göğsümden Her köşesine senin adın çarpıyor Bıraktığın şu gözler, aslında sana değil Gidişine ağlıyor. Çaresizim işte Gelsen diyorum, bu acı bitecek Kalmayacak şarkıların tadı Gelmezsen şayet Ölüm olacak bu acının maksadı. Turgut Uzdu |
|
|
|
|
|
#118 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Çıkıp Gel
Çıkıp gel Bir şafak vakti ya da gece karanlığında Topla dünyanın mendillerini Deryaları kurut gözümden akan Ne olur Bir şafak vakti ya da gece karanlığında Çıkıp gel. Gönlümde güller solmak üzere Yaklaşıyor artık sonbahar Bütün duygularıma açılmadan o mezar Ne olur Bir şafak vakti ya da gece karanlığında Çıkıp gel. Susamışlığımı bitir Dudaklarım çatlamasın hasret ateşiyle Bir damla ol gönlüme damla yeter Ne olur Bir şafak vakti ya da gece karanlığında Çıkıp gel. Gitmedin sayarım inan ki Gitmedin sayarım gece karanlıklarında Hep yanımdaydı derim Hatıralarınla hasretinle el ele seni bekledik bak Ne olur Bir şafak vakti ya da gece karanlığında Çıkıp gel. Öylesine hasretim ki Gökyüzünün bütün atmacaları sana vurgun Her gölgede seni aradım Filizlenmek için yeniden şu sevdam Ne olur Bir şafak vakti ya da gece karanlığında Çıkıp gel Çıkıp gel. Turgut Uzdu |
|
|
|
|
|
#119 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Çınar
Bir rüyadan fırlamış Düştüğü yerde duraksamış Heveslenmiş küçük bir fidanken Hayali koca bir çınar olmakmış. Yağmurlar, dolular, kışlar atlatıp Bir tepeye yuvarlamış rüzgârlar Kök salmış hemen en derinlere Çıkmış güçlenmeye hazır küçük dallar. Yıllar geçmiş aradan, yükselmiş bir koca çınar Boyunca onuruyla atiye bakar En korkunç fırtınaları yenmenin gururunu taşırken Gövdesini sarmış zaman zaman çatlaklar. Her zamanki gibi gözü çınardadır böceklerin kurtçukların İçten içe yemek bitirmek isterler Kurutmak için koca çınarı Hep sisli havayı beklerler. Çınar vurdumduymazdır, kendinden emin Yakıcı sıcaklarına aldırmaz güneşin Bir ilahi sese vurgundur artık Başı hep üsttedir çöken sislerin. Ayla yıldız kavuşur bazı ******* İşte o gece çınar en güzel türküleri söyler Itır koksa da ıhlamur koksa da bazen Kaybetmez kendini, hep çınara benzer. Alır yalnızlığını tohumluğundan Daime yarınlara taşır Böceklerle savaşmaz hiçbir zaman Büyüklüğünden utanır. Ordular gibi hücum eder karıncalar Gövdesinde irili ufaklı oyuklar Bir dost arar yalnızlığına Bulamayınca hep yalnızlığıyla oynar. Uzanır kökleri kıta kıta Sessizlikte duyulan o tek nota Köslerin üzerine düşmüştür Rüyalarında her gece damla damla. Çınarların kaderidir bu Kurtçuklarla gelen yok olma korkusu İçten içe yer bitirir koca çınarı Biraz daha büyümemek korkusu. Dudaklarına hüzün çöker, sis çöker En siyah bulutlar çınarın gözyaşlarını döker Dağlara pusu kuran cüceler En taze fidanları söker. Her yanda katman katman kozalaklar Doğmamış taze fidandır Aslında reçine değildir göz göz damlayan Hem duadır, hem kandır Çınar aslında çınar değil Kendi kendini oymuş bir vatandır. Turgut Uzdu |
|
|
|
|
|
#120 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Çocuklara
Gül yüzlü bir güneş doğsun yüreklere, Ne olur, yürekler ışıksız kalmasın; Tutuverin yüreklerin ellerinden, Üşüyen tüm eller yüreksiz kalmasın. Çekinmeden bakın güzelim gözlere, Gözler buğulanmasın, dolsun aydınlık; Bırakın ışıkları vursun sözlere, Gitsin sözlerden kahrolası karanlık. Rüyalar yaşansın hep dünden beklenen, Gönüllerde yepyeni sevdalar olsun; Güzel bahçeler yayılsın her gün çimlenen, Aranan tüm çiçekler orda bulunsun. Garibim ben, dilerim olur mu bilmem, Belki çocukluk sevdalarım bir rüya, Okşanmasını saçın ben de beklerim Allah’tan dualarım tüm çocuklara. Turgut Uzdu |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|