![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 111 Thanked 1,308 Times in 803 Posts
Üye No: 4863
İtibar Gücü: 3033
Rep Puanı : 65437
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() IBM, siber suçlar karşısında virüs saldırılarını durduracak yeni bir sistem geliştirdiğini açıkladı IBM'in açıklamasında hackerların kurumsal bilgi işlem sistemlerine yaptıkları saldırıları yakalamak, önlemek ve analiz etmekte yardım edecek yeni sisteme ''Billy Goat'' adı verildi.
Saldırı sırasında virüslere yönelik sanal bir ortam oluşturan Billy Goat sistemi, virüslerin özelliklerini ortaya armasına yardım ederek, işletim sisteminin hataları yakalamasını sağlıyor. Böylece ağ içindeki virüsler, daha güvenli ve hızlı bir şekilde tanımlanabiliyor. Zarar verecek bir program bulana kadar ağ sunucularını rasgele tarayan ve kendi kendine yayılan virüslerin, sunucularda büyük hasarlar meydana gelmeden önce teşhis edilmesine olanak sağlıyor. IBM'in Zürih Araştırma Laboratuvarı tarafından tasarlanan ''Billy Goat'', hem virüs atakları için erken uyarı yapan hem de yanlış alarmları azaltan bir sistem olarak tanımlanıyor. Yeni sisteminde, sunucuya çok sayıda kullanılmayan adres atanıyor. Bu adresler sisteme saldıracak hacker tarafından bilinmediği için gönderilen virüsler geçersiz kalıyor. Sistem, kullanılmayan adreslere gelen gönderiler için sanal bir ortam oluşturuyor, virüsü yanıltarak kimliğini belirliyor. Bu metot, sistemin ağ içindeki virüsü tanımasına, adresi kaydetmesine ve yöneticisine bildirmesi esasına dayanıyor.
![]() |
#2 |
Guest
Üye No:
![]() bilgi için tşk kanka
|
![]() |
![]() |
#3 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2005
Teşekkür Etme: 61 Thanked 1,454 Times in 518 Posts
Üye No: 11
İtibar Gücü: 2510
Rep Puanı : 79583
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() sonunda ...
sağol paylaşım için kanka
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Parsan Makine 11 gün iş durduracak | GooD aNd EvıL | Ekonomi&Borsa Haberleri | 0 | 04-11-2009 07:42 PM |
Sistem Ayni Sistem | WrAtBoY | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-08-2008 02:40 PM |
Neçirvan Barzani: PKK'nın Türkiye'ye son saldırılarını yasa dışı buluyorum / 29 Ekim | KoJiRo | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-29-2007 05:01 PM |
Zapsu'yu kim durduracak? | bluekeys™ | Eskiler (Arşiv) | 3 | 07-28-2006 10:01 PM |
Cep Telefonları Virüsleri Ve Çözümleri (Anti-Virüs Programları) (Virüs Açıklamaları) | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 1 | 02-04-2006 03:05 PM |