![]() |
|
|
#11 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57934
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Mendirek Mezarlığı
- C.Baudelaire anısına… yüreğin mendireği küskün suya kapılıyor taşlar içime alıyorum dalgaları soğuk ve acımasızlar deniz üşütüyorum bağrımda işgaldesiniz kıyılarım ey! Albatros* hükmündeki ruhun kaptansız fırtınasında direkler paramparça ufkumda bir mendirek yıkılıyor ölümle dinermiş acılar varsın kadere kalsın yazmak susacağım artık! dimdik duracağım ağulu yürek intiharımda pullarda ağıt seğirten son masum balığa gümüşi bir iz bırakmaya gidiyorum ölü mendirekten fermanlı meleklerin yittiği azgın sulara mendirek mezarlığına! (*) Baudelaire’in 'Albatros' şiirinde, albatros şairi simgeler. Çağrışımlarla şiirini oluşturur. Kendini sürgünde gibi hisseder. Hep başka bir yerin özlemi ve arayışı içindedir. Çocukluğundan beri yalnızlık duygusu yakasını bırakmamış ve yazgısı olmuş, herkesten farklı olduğunu duyumsamıştır. 'Herkesin tersine ve herkese karşı vardım kendi varlığımın bilincine'. Her zaman kendi özelliğini ve varlığını aramış ve kendi içine dalmıştır. Kendisini gereksiz biri olarak gördüğünden sık sık intiharı düşünmüştür…(Kaynak: Hürriyetim: 11 Haziran 2001) (22 Şubat 2004) Naime Erlaçin
|
|
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|