![]() |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Mar 2006
Teşekkür Etme: 332 Thanked 181 Times in 102 Posts
Üye No: 11279
İtibar Gücü: 1784
Rep Puanı : 9245
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Bu olay, Marmara Universitesi
Ingiliz Dili ve Edebiyati Bolumu'nu 1993 > > > > > >>>>> > > > > > > yilinda bitiren Dilek isimli bir >kizin basindan > > > gecmis. > > > > > >>>>>(Boyle > anlatiliyor, soyadi yok) Dilek bir >gun okuldan > > cikmis, > > > > > >>>>>durakta > > > > > >>>>> > > >minibus > > > > > >>>>> > > > > > > bekliyomus. Yalniz korkunc yagmur >yagiyormus bu > > arada. > > > > > >>>>>kizin > onune bir araba yanasmis. Iyi >giyimli, temiz yuzlu > > bir >>>>>genc, > > "Yanlis > > > > > anlamayin n'olur. Ben de yakin >zamana kadar > > > ogrenciydim. > > Islanmayin, > > > > > > gelin ben sizi uygun bi yere kadar >birakayim" > > > > demis.Dilek, > > > > > > > >>>>>basta biraz >>>>> > > > > > > tereddut etmis ama cocugun iyi >niyetine inanmis ve > > > > arabaya > > > > > >>>>> > > > > > > binmis.Yolda sohbet filan >etmisler.Hoslanmislar > > birbirlerinden.Cocuk, > > > > "Lutfen izin verin sizi evinize >birakayim. Bakin > > > yagmur > > > > da > > > > > > iyice hizlandi" demis, Dilek kabul >etmis tabii. > > Sohbet >>>>>iyice > > >koyulasmis. > > > > Kizin evine gelmisler, bu arada >telefon degis > tokusu > > yapmayi da ihmal etmemisler.Dilek cok >etkilenmis > cocuktan. O hafta > > > > > >>>>> > > >her > > > > > > > telefon caldiginda yuregi hop >etmis, "Ay benimki > mi ariyor?" > > > > > >>>>>diye > > > > te! lefona kosmus. Ama arayan >olmamis maalesef. > > Dilek yuzunu > > kizartip > > > > >cocugu > > > > aramaya karar vermis, "Belki >numarami > kaybetmistir, > > > > > >>>>>n'olucak ki > > ben > >arasam" > > > > > > > > deyip kandirmis kendini. Telefonu >aglamakli bi > kadin > > > > sesi acmis. > > >Meger > > > > teyze, bizim cocugun annesiymis ve >hickira > hickira, >>>>>oglunun > > >>>>>trafik > >kazasinda > > > > > > > > > oldugunu soylemis. Anlattiklarindan >Dilek anlamis > > ki, > > > > > >>>>>cocuk onu > > > > > >>>>> > > > > >biraktiktan > > > > 5 dakika sonra yapmis > > > > > > kazayi. "Keske eve birakmasaydi. >Benim bunun > > > sorumlusu" > > > > > >>>>>diyerek > > hemen > > > > > > kendini suclamaya baslamis. >Sucluluk duygusundan > > > > kurtulmak > > > > > > > > > > >>>>>icin > > >teyzeden > > > > > > adresi almis, "En azindan >bassagligina gideyim > bari" > > > > diye > > > > > >>>>> > > dusunmus. > > > > > > Ziyaret aglamakli ve de yasli >gecmis.Ayrilma vakti > > > > > >>>>>geldiginde > > > > > >>>>> > > iyice > > > > > >>>>> > > > > >havaya > > > > giren > > > > > kiz, "Bana oglunuzdan bi hatira >verir misiniz? Onu > > > > > >>>>>gercekten cok > > > > >sevmistim" > > > > > demis. Bunun uzerine anne iceriye >gitmis, > dondugunde > > > > > >>>>>elinde > > > > > >>>>> > > cocugun > > > > > >>>>> > > >kaza > > > > > >>>>> > > > > > > gunu uzerinde olan gomlek varmis. >ustelik de hala > > > kanlar > > > > > >>>>> > > icindeymis > > gomlek.Dilek cok kotu olmus, >gomlegin niye > > saklandigi > > > ! > > > > ve > > > > > niye >>>>> > > ona > > > > verildigi anlamsizligina ragmen >yine de kadini > > > kiramayip > > > > > >>>>>almis > > > > > >>>>> > > kanli > > > > gomlegi. Ama eve gelir gelmez ilk >isi gomlegi > > yikayip > > > > > >>>>>utulemek > > > > >olmus.Butun > > gece gomlege baka baka, >aglamis.Surekli de, "Onu > ben > > > > > >>>>>oldurdum, > > > > > >>>>>onu > > > > > >>>>> > > > > > > > >>>>> > > >ben > > > > > >>>>> > > > > > > oldurdum" diye tekrar ediyomus >kendi kendine.Artik > > > > > >>>>>aglamaktan > > > > > >>>>> > > bitap > > > > > >>>>> > > > > > > dustugunde gomlegi yastiginin >altina koymus ve > > yatmis. > > > > > >>>>>Sabah > > > > > >>>>> > > >uyandiginda > > > > > >>>>> > > > > > > kendini daha iyi hissediyomus. Ama >yastigi > > > kaldirdiginda > > > > > >>>>>bir de > > > > > >>>>> > > >gormus > > > > > >>>>> > > > > >ki > > > > > >>>>> > > > > > > gomlek yine kanlar icinde. >Inanamamis bu duruma. > > > > "Herhalde > > > > > > > > > > >>>>>dun o > > > > > >>>>> > > >kafayla > > > > > >>>>> > > > > >iyi > > > > > >>>>> > > > > > > > > > > > >>>>> > > > > > > yikayamadim" diyerek yeniden >yikamis gomlegi.Ama > > > ertesi > > > > > >>>>>sabah da > > > > > >>>>> > > hic > > > > > >>>>> > > >bi > > > > > >>>>> > > > > > > degisiklik yokmus gomlekte, yine >kanlar > icindeymis. > > > > Bunun > > > > > >>>>>uzerine > > > > > >>>>> > > >Dilek > > > >kiz > > > > > > girdigi ruhsal cokuntunun de >etkisiyle bir hocaya > > > > gitmeye > > > > > >>>>>karar > > > >vermis.Cunku > > > > > > > > > > > basina gelen olayi mantiksal olarak >bir turlu > > > > > >aciklayamiyormus.Cevresinden > > > > > > edindigi bilgiyle degerli bir insan >olan Riza > hocayi > > > > bulup > > > > > > > > > > >>>>>olayi > > > > >basindan > > > > > > sonuna anlatmis. Riza hoca uzun >uzun dualar > > okuduktan > > > > > >>>>>sonra > > >>>>>Dilek > > > e > >gomlegi > > > > > neyle yikadigini sormus. Dilek de >tam iki kez > > > deterjanla > > > > > > yikadigini, > ilk > > > > basta gomlegin temizlendigini fakat >sabah tekrar > > > kanlar > > > > > >>>>>icinde > > > >oldugunu > > > aglayarak anlatmis.Bunu duyan Riza >hocanin gozleri > > > > faltasi > > > > > >>>>gibi > > > > > > >acilmis > > > > > > > >ve > > > > > > > > > ellerini Dilegin kafasina >dokundurarak sorunun > > > cozumunu > > > > > >>>>>soylemis: > > > > > > > > > > > > "A benim salak kizim, hic normal >deterjanla kan > > lekesi > > > > > >>>>>cikar mi? > >>>>> > > Hem > > > > > > >renkli > > > > > > > > hem de renksiz camasirlarinda ACE >kullanmalisin!" > > > > > > hehehehehe... |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|