www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-13-2006, 01:56 AM   #1
M@D_VIPer
Forum Kalfası

M@D_VIPer Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 26
Üye No: 4853
İtibar Gücü: 2995
Rep Puanı : 16800
Rep Derecesi : M@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond repute
Varsayılan Okul tabelasında T.C. tartışması / 13 ekim

Okul tabelasında T.C. tartışması

Milli Eğitim Bakanlığı Kurum Tanıtım Yönetmeliği ile eğitim kurumlarının tabelalarında T.C ibaresinin MEB logosu içine alınmasına tepki geldi. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Artık okul tabelalarında ’Türkiye Cumhuriyeti (TC)’ ibaresini yazılı olarak göremeyeceğiz" dedi.

İnce, "Milli Eğitim Bakanı’na sesleniyorum, Cumhuriyet ve Atatürk ile sorunun ne? Cumhuriyetin altını oymaya çalışıyorsun. Yeni ibarede T.C. logonun içinde yer alacakmış, o logonun içine kimse bakmaz, yazıklar olsun?" dedi. CHP Ankara Milletvekili Bayram Meral de okul tabelalarından T.C ibaresinin çıkarıldığını hatırlattı ve "Utanıyor musunuz T.C’den? Bakan T.C’yi içine sindiremiyor mu?" diye sordu.

GÖRSEL BÜTÜNLÜK İDDİASI

Bakanlıktan yapılan açıklamada ise uygulamanın eğitim kurumlarında görsel bütünlük oluşturmak ve nizami olmayan tabelaların oluşturduğu görüntü kirliliğini gidermek amacıyla yapıldığı belirtildi. Açıklamada "İddia sahiplerinin kurumsal kimlik çalışmalarını incelemedikleri çok açıktır. Eğer çalışmayı incelemiş olsalardı, her okul tabelasının solunda MEB logosuyla birlikte ’TC’ kısaltmasının da yer aldığını göreceklerdi" denildi.

M@D_VIPer Nickten Öte..Bir Markadır...

Her Gidişin Bir Dönüşü,Her Bitişin Bir Başlangıcı Vardır..!!!
M@D_VIPer çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı