![]() |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2549
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Yeni kurulan Giresun Üniversitesi dün eğitim ve öğretime büyük bir coşkuyla başladı...
Rektöre büyük alkış Yeni kurulan Giresun Üniversitesi dün törenle eğitim öğretim yılına başladı. Giresun Kültür Merkezi’ndeki törende konuşan Rektör İbrahim Özen “Giresun’un kaderini değiştiren bu kararla kurulan üniversiteyi ancak Giresunlunun el ve omuz vermesiyle büyür” dedi. Özen’in irtica ve bölücülük uyarısı yaptığı konuşmasında Papa’yı kınaması ayakta alkışlandı. Dün Giresun’da büyük bir mutluluk ve heyecan vardı. Yeni kurulan Giresun üniversitesi’nin açılış törenine kentin bürokratları büyük ilgi gösterirlerken KTÜ ve Giresun Üniversitesi’nin rektörlüğünü yapan Prof. Dr. İbrahim Özen de salonda yaptığı konuşmasıyla ayakta alkışlandı. Giresun Kültür Merkezi’ndeki törene Giresun Valisi Şükrü Kocatepe ile birlikte Jandarma Bölge Komutanı ile KTÜ Rektör Yardımcısı ve öğretim üyeleri, Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tüfekçi, Giresun’un siyasetçileri ile bürokratları katıldılar. FKB Yönetim Kurulu Üyesi Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu da törene katılan isimler arasındaydı. Açılış yılı sebebiyle konuşma yapan Giresun Üniversitesi rektörlüğü’ne de tedviren bakan Prof. Dr. İbrahim Özen, önemli uyarılar yaptı. Özen konuşmasında, Üniversitenin Giresun için önemine işaret ederken, fındık konusuna da değindi ve üreticinin alın terinin hakkının ödenmesini istedi. Rektör Özen şöyle dedi: "Değerli Giresunlular, siz bu üniversiteye destek verirseniz üniversite dal budak salar ve Giresun’un kaderini değiştirir. Değerli öğretim üyesi arkadaşlarım ve sevgili öğrenciler, sizler bu üniversitenin temel direklerisiniz. Sizin varlığınızdır üniversiteyi güçlü kılan. Süreç olarak çağımızda tarım toplumundan sanayi toplumuna, sanayi toplumundan ise bilgi toplumuna geçiş yaşanmıştır. Değişen, gelişen ve küreselleşen dünyamızda amansız bir rekabet vardır. Rekabetin varlığı ister istemez kaliteyi de zorunlu kılmıştır. Bizler de bu rekabetin içerisinde yer almak zorundayız. Dünya küçülmüştür ve dünyadan kopamayız. Bu nedenle yarıştan kopmamak adına bizlere düşen görev çok ama çok çalışmaktır. Sizlerin de bu hedef doğrultusunda gayret göstereceğinize yürekten inanıyorum." Rektör Özen, Giresunlulara ayrıca şu mesajı verdi: "Karadeniz bölgesi’nin geçim kaynağı tarım olarak fındık ve çay ürünleridir. Geçen yıl fındıkta büyük sıkıntılar, olumsuzluklar yaşandı. Ümit ederim bu yıl tekrarı olmaz ve aynı sıkıntılar yaşanmaz. Ülke, uluslararası piyasa ve ekonomik koşullar gözetilerek üreticinin alın teri ve emekleri korunmalı ve fındık politikası oluşturulmalıdır." Konuşmasının son bölümünde terör ve bölücülüğe değinen Özen sözlerini söyle tamamladı: "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı, Türk ulusu ve demokratik laik Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında toplanarak, el ele gönül gönüle birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya gayret etmeliyiz. Konuşmama son vermeden önce Papa 16. Benedict’in sözlerine değinmek istiyorum. Dinlerarası diyaloğun önem kazandığı günümüzde bugüne kadar dünyanın en hoşgörülü dini olan, dinimizin hakkındaki görüşlerinden dolayı kendilerini laik bir devlet olan ülkem adına esefle kınıyorum."
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Aydın Üniversitesinden Necla | nonamez | Adult eski arşiv | 2 | 11-18-2008 04:58 AM |
Giresun | serkanoksuz | Eskiler (Arşiv) | 19 | 08-09-2007 03:10 PM |
Bolu Abant Üniversitesinden Bir Kız Bebek Gibi Maşallah | RoStWell | Adult eski arşiv | 81 | 04-08-2007 12:11 AM |
~~GiReSuN~~ | DHeMLy-CHaY | Eskiler (Arşiv) | 5 | 01-08-2007 12:36 AM |
Giresun TV | XMaT | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-19-2006 01:36 PM |