www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 12-10-2006, 02:02 PM   #1
Bostandere
Forum Aşığı

Teşekkür Etme: 111
Üye No: 4863
İtibar Gücü: 3037
Rep Puanı : 65437
Rep Derecesi : Bostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond repute
Varsayılan Gençlik Olimpik Yaz Festivali Trabzon'da..

2011 Gençlik Olimpik Yaz Festivali'nin organizasyonu Trabzon kazandı. 5 Avrupa kenti ile yarışan Trabzon, yapılan oylama sonucunda delegelerin çoğunluğunun oyunu alarak büyük bir başarıya imza attı

Letonya'nın Riga, İtalya'nın Genova, Danimarka'nın Herning, Hollanda'nın Utrecht kentleriyle yarışan Trabzon toplam 28 oyla oyunları kazandı.

İlk turda Riga, 2. turda Herning, 3. turda Genova elenirken, 4. turda Utrecht ile yarışan Trabzon oylama sonunda oyunları almaya hak kazandı.

Çok çekişmeli geçen oylama sonunda 4. turda Trabzon'un kazanmasında, Trabzonspor'un eski teknik direktörü Belçikalı Urbain Braems'in konuşması oldukça etkili oldu.

Braems, yaptığı tanıtım konuşmasında, Trabzon'u unutamadığını belirterek, ''Trabzon, çok güzel bir şehir. Dünyada gördüğüm en güzel misafirperverlik ve insanlığı Türkiye'de yaşadım. Halk sporu çok seviyor. Trabzon'daki anılarımı unutamıyorum'' dedi.

Trabzon'un kazanması nedeniyle dünyadaki en mutlu insanlardan birisi olduğunu ifade eden Braems, ''Hollanda'nın oyunları alacağını düşünmüştüm. Gerçekten adaylar çok güçlüydü. Trabzon'un buradan birinci çıkması çok büyük başarı. Oylama sırasında heyecandan titremeye başladım. Oylama tamamlanınca da kendimden geçerek bir an ayağa kalkarak bağırdım'' diye konuştu.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı ise Avrupa'nın çok güçlü 5 kentiyle mücadele ettiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:
''Bizim için onur verici olan oyunları almak için çok reklam yapmıştık, şimdi de kazandık. Fransa bile bize oy verdi, bizim yanımızda oldular. Sözlerinde durdular. Avrupa ile ilişkilerimiz iyi görünmese bile bir kez daha Türkiye ile Avrupa arasında herhangi bir sorun olmadığı ortaya çıktı. Avrupa'nın bizi unutmadığı ve yanımızda olduğu burada bir kere daha kanıtlandı. Bu oylama olimpiyatlar kadar zor bir oylamaydı. 4. turda tamamlandı. Her turu da birinci geçmemiz bizim için büyük başarıdır.''

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay da oylama sırasında çok büyük heyecan yaşadıklarını kaydederek, ''Her turda Türkiye'nin kazanacağına daha çok inandık ve sonunda kazandık. Çok başarılı çalışmalar yaptık, sonunda da bunu ispat ettik. 2016 olimpiyatları için daha sıkı bir çalışma yapacağız ve 2016'yı da alacağımıza inanıyorum. Gittikçe daha çok tecrübe sahibi oluyoruz. Avrupa burada bir kez daha bizi sevdiğini ve yanımızda olduğunu gösterdi. Yalnız olmadığımızı bir kez daha gördük'' dedi.

Bu arada Avrupa Olimpiyat Komitesinin Denetleme Kurulu, açıkladığı raporunda Trabzonspor'un oyunları kazanmasındaki avantajlarını da belirtti. Raporda, Trabzon'daki oyunlara 14 ile 17 yaş arası yaklaşık 3500 sporcunun katılacağı belirtilerek, şunlar vurgulandı:
''Trabzon'un en büyük avantajı sporcuların vizeyle değil, kimlikleriyle oyunlara katılabilecek olması. Sporcular oyunlara katılabilmek için sadece 30 Avro ödeyecek. Trabzon, yeşil alan üzerine kurulu ve deniz kenarında. Ayrıca havaalanına 10 dakika uzaklıkta.''

Bostandere çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı