www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 05-16-2007, 02:08 PM   #1
Tilki_Andre
Forum Aşığı

Tilki_Andre Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 235
Üye No: 31562
İtibar Gücü: 2441
Rep Puanı : 11542
Rep Derecesi : Tilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond repute
Smile kıymetini bilmemiz gerekenler

5 şeyin kıymetini biliniz
c. Yaşlılık gelmeden önce gençliğin kıymetini,
d. Fakirlik gelmeden önce zenginliğin kıymetini,
e. Meşguliyet gelmeden önce boş vaktin kıymetini.

İMANIN ŞARTLARI
1-Allah'ın birliğine inanmak.
2-Meleklere inanmak.
3-Kitaplara inanmak.
4-Peygamberlere inanmak.
5-Ahiret hayatına inanmak.
6-Hayır ve şerrin Allah'dan geldiğine inanmak.

İSLAMIN ŞARTLARI
1-Kelime-i şahadet getirmek (Eşhedu enlâ ilâhe illallah ve eşhedu enne Muhammeden abduhu ve rasuluhu).
2-Namaz kılmak.
3-Oruç tutmak.
4-Zekat vermek.
5-Hacca gitmek.

Kötü ahlaktan kurtulmak
Haramlardan (şüphelerden ) ve günahlardan sakınmaya takva denir.Takva, ibadetlerin en kıymetlisidir.Çünkü; bir şeyi süslemek için önce pislikleri ve kötülükleri yok etmek lazımdır.Bunun için, günahlardan temizlenmedikçe, taat ve ibadetlerin faydası olmaz.Hiç birine sevap verilmez.Kötülüklerin en kötüsü ise küfrdür, yani kafir olmaktır.Kafirin hiçbir iyiliği, hayratı, hasenatı, ahirette faydası olmaz.Kafir olarak ölen Cennete hiç giremez.İmanı olmayanın hiçbir iyiliğine sevap verilmez.
Bütün iyiliklerin temeli haramlardan sakınmaktır.Her şeyden önce, buna çalışmak lazımdır.Dünyada rahata ve huzura kavuşmak, kardeşçe yaşayabilmek, ahirette de sonsuz azaptan kurtulmak, sonsuz nimetlere ve saadetlere kavuşmak, ancak takva ile nasip olur.

“Kötülüklerin en kötüsü ise küfrdür” Şu zamanda herkezin ağzına bulaşmış herkezin dilinde olan bu kötü şeyin büyük günah olduğunu biliyormuydunuz yada farkındamıydınız.Bu küfürlerin büyüklüğüne göre dahada kötü bir günaha giriyorsunuz.küçük gördüğünüz bir küfrün bile günahı büyüktür ve her şeyin hesabı verilecektir.LÜTFEN BUNDAN SONRA NEFSİNİZE UYMAYIN VE AĞZINIZDAKİ TÜM KÜFÜRLERİ ATIN. BUNDAN SONRASI SİZE KALMIŞ BİLDİĞİNİZ HALDE KÖTÜ OLAN BİRŞEYİ YAPMAYIN.

Duanın Çevrilmediği Yer ve Zamanlar (en fazla kabul edildiği zamanlar)
-Yağmur yağarken yapılan dualar
-Kabey'i Muazzama görüldüğü zaman yapılan dualar.
-Rüzgar eserken yapılan dualar
-Zeval vaktinde yapılan dualar
-Arefe gününde yapılan dualar
-Recep ayının ilk gecesi yapılan dualar
-Cuma gecesi yapılan dualar
-Bayram *******inde yapılan dualar
-Ramazan ayında yapılan dualar
-Kur'an-ı Kerim hatmedildiği vakit yapılan dualar
-Farz namazlarından sonra yapılan dualar
-İnsanların gaflet içinde bulunduğu vakit yapılan dualar
-Allah Teala'dan başka kimsenin bulunmadığı, ıssız yerlerde yapılan dualar
-Bütün arkadaşları kaçtığı halde düşmanın karşısında yalnız kalan kimsenin yaptığı dualar
-Allah korkusundan vücut titrediği ve gözler yaşardığı vakit yapılan dualar
-Berat ve kandil *******inde yapılan dualar
-Seher vaktinde yapılan dualar
-Arafatta yapılan dualar Müzdelidede yapılan dualar
-Mültezime ve Hacer'ül Esfed'de yapılan dualar
-Zemzem suyu içilirken yapılan dualar.

Zemzem Suyu Hakkinda Bilinmeyenler

1-)Avrupa`da labaratuarlarda yapilan arastirmaya gore Zemzem suyu diger sulara gore cok daha az kukurt tasimaktadir.
2-) Yine ayni arastirmaya
gore diger sulara gore cok daha besleyicidir ve cok daha fazla mineral
barindirmaktadir.
3-) Kaynagi henuz bulunamamistir. Nereden geldigi su
anki teknolojiye gore bile bilinemiyor. Yakinlarinda hicbir kuyu yok ve
denize de 80 km uzaklikta.Bu sartlarda suyunu denizden veya baska bir
uyudan almasi imkansiz. Nasil oluyor da yillardir suyu bitmiyor,bunu kimse
bilmiyor.
4-) Acligini gidermek icin icen kisinin acligini, susuzlugunu
gidermek icin icenin susuzlugunu giderir.
5-) Sadece 1,5 metre derinligindeki ufacik bir kuyudan cikan su,hac mevsimi boyunca milyonlarca
hacinin tum su ihtiyacini gostermemektedir.
6-) Dunya Saglik Orgutu (WHO)`nun raporlarina gore Dunya`daki en icilebilir ve saglikli sulardan biri.
7-) Amerika`da yapilan test sonuclarina gore Dunya`da icinde
mikroorganizma ve bakteri bulundurmayan TEK su zemzem suyu.
8-) Ayrica zemzem hicbir zaman belden asagi inmez ve anladigini uzere idrar yoluyla atilmaz yani sadece ter ile vucuttan atilir bunlarin hepsi bilimsel deneylerle kanitlanmistir

ŞEYTANIN ARKADAŞLIĞI (NAMAZ)
Eski zamanlarda arabistanda bir yolcu (Müslüman) tek başına çölde seyehat ediyormuş.Şeytan bu adamı kandırmak için insan kılığına girer ve adamın karşısına çıkar.
Şeytan
---Meraba arkadaş görüyorum ki tek başına yolculuk ediyosun istersen sana yolculuğun boyunca arkadaşlık ederim.Benim de yolum senin gittiğin yeredir.der
Adam çok sevinir
---Tabi der hemen kabul eder.İnsan kılığındaki Şeytanın arkadaşlığıyla giderken öğlen olur.İkindi olur Akşam olur sonunda gece olur.Şeytan ben senle arkadailık etmek istemiyorum der.
Adam
---Ne oldu bir kusurum mu oldu ki ben sana ne yaptımda arkadaşlık etmezsin bana der.
Şeytan cevap verir
---daha ne olacak ki ben sabahtan beri takip ediyorum sen hiçbir vakitte namaz kılmadın.Oysaki ben insan kılığında şeytanım seni kandırmak için senle arkadaşlık ediyordum.Baktım ki kandırmama gerek yok.Ben ALLAH’a bir kere secde etmedim isyan ettim ALLAH beni sonsuza dek lanetledi. Sen ise beş vaktin hiç birinde ALLAH’a secde etmedin yani günde beş kere ALLAH’a secde etmeyerek karşı geliyosun.Ben senin yanında birkez daha lanetlenirim diye ALLAH’tan korkarım seninle arkadaşlık etmekten vazgeçiyorum.Senin durumun benden de kötü.

Görüyorsunuz ki namaz kılmayanla şeytan bile arkadaşlık etmiyo.Ondan kaçıyo.Şeytan imanlı insanlarla çok uğraşır onları ölünceye kadar kandırmaya çalışır.İmansız kimselerle uğraşmaya çalışmaz zaten acıncak durumdalar diye düşünür.LÜTFEN DÜŞÜNELİM
ŞEYTAN BİZLE ARKADAŞLIK EDERMİ ? SAYGILAR

AH ŞU DİLİMİZİ TUTABİLSEK (gıybet)
Birgün büyük alimlerden olan Hasan basri hazreleri öğrencileriyle sohbet ettikten sonra bir öğrencisi kendisine yaklaşır ve şöyle der.
---Efendim dün akşam şu karşıkı evde misafirdim fakat senin hakkında ileri geri konuşuyolardı.Siz böyle kötü biri değilsiniz.Bu duruma çok üzüldüm der.
Bunu üzerine Hasan Basri hazretleri çıkardığı üç altını öğrencisine verir ve

---gidip bu altınları o eve götür ve teşekkür ettiğimi söyle der.
Öğrencisi şaşkınlık içinde ama efendi onlar senin için kötü şeyler söylediler ama sen onları mükafatlandırıyosun deyince Hasan Basri hazreleri şunları söyler;
---Hayır ben onları mükafat için vermiyorum bu altınları onlar benim hakkımda konuşarak yaptıkları iyi amelleri, ibadetlerini bana vermiş oldular.Benim günahlarımı aldılar kendi iyi amellerini bana verdiler.Yani asıl onlar beni mükafatlandırıyolar ama haberleri yok der.

Belki bizde farkında olmadan yada farkında olarak başkaları hakkında gıybet ediyor, sevdiğimiz beklide hiç sevmediğimiz kişilerin günahlarını üzerimize alıyoruz.Tabiki kendi yaptığımız iyi ameller ibadetler beklide boşa gidiyor.Dilimizi tutsak insanlar hakkında yorum yapmasak ne güzel olurdu.Biz ne yapıyoruz hergün başkalarının günahlarını üzerimize alıyoruz sevaplarımız onlara gidiyo ama farkında değiliz.
Hep kadınlar gıybet eder, onlar çok konuşur deriz ama erkeklerde şimdi kadınlardan geri kalmıyo.Herkes için geçerli yani.Bırakalım başkası için yorum yapmayı önce kendimize bakalım.Başkaları hakkımızda ne derse desin eğer biri sizin hakkınızda konuşuyolarsa bırakın günahlarınızı alsınlar, yaptıkları iyi amelleri bize versinler.Biz susalım sukut en büyük hazinedir.Tabi başkaları sizin yanınızda başkasının hakkında konuşuyosa gıybet ediyosa onu uyarın sizi dinlemezse ordan uzaklaşın.O nun günahına ortak olmayın.Binbir güçlükle yaptığınız iyi amelleri, kıldığınız namazları, ibadetleri başkasına vermeyin dilinizi tutun.SUKUT ALTINDIR.

ÖN YARGI
Uzaklarda bir köyde, kocasi, çocugu dogmadan ölmüs, tek basina
yasayan hamile bir kadin kendisine arkadas olmasi açisindan
dagda yarali olarak buldugu bir gelincigi evinde beslemeye baslar.
Gelincik kadinin yanindan bir an bile ayrilmaz. Her ne kadar evcil
bir hayvan olmasa da, oldukça uysallasir. Bir kaç ay sonra kadinin
çocugu dogar. Tek basina tüm zorluklara gögüs germek ve yavrusuna
bakmak zorundadir. Günler geçer ve kadin bir gün bir kaç
dakikaligina da olsa evden ayrilmak ve yavrusunu evde birakmak
zorunda kalir...Gelincikle bebek evde yalniz kalmislardir. Aradan
biraz zaman geçer ve anne eve gelir. Gelincigi ve kanli agzini
görür. Anne çildirmisçasina gelincige saldirir ve oracikta
öldürür hayvani.Tam o sirada içerdeki odadan bir bebek sesi duyulur.
Anne odaya yönelir...Ve odada besigi, besigin içindeki bebegi ve
bebegin yaninda duran parçalanmis bir yilani görür.
Einstein'in söyledigi rivayet edilen bir söz var: "insanlardaki
önyargiyi parçalamak benim atomu parçalamamdan çok daha zor "HİÇBİR ZAMAN ÖNYARGILI OLMAYALIM ÖNCE KARŞIMIZDAKİNİ ANLAYALIM.

teşekürleri ve yorumları eksik etmeyelim:yes: :yes: :yes: :yes:

emeğe saygısı olmayan insanın kendisinede saygısı olmaz.

ne mutlu türküm diyene!
lütfen yorum bırakmayı unutmayalım
beğendiğzek teşekür edelim

Tilki_Andre çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı