www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 06-26-2007, 10:11 AM   #1
Nǿ ŦΞДЯ™
Forum Kalfası

Nǿ ŦΞДЯ™ Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 75
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2833
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi : Nǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond repute
Varsayılan 06/26/07 - Sınava türbanla girme tartışması

Danıştay kararına rağmen AÖL sınavlarına türbanla girilmesi tepki çekti. Bakanlık, 'Karar AÖL öğrencilerini bağlamıyor' diyor.

Danıştay'ın, merkezi sistem sınavlarına "başı açık" olarak girilmesi yönündeki kararına karşın, Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) geçen hafta sonu düzenlenen Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınavlarına bazı öğrencilerin türbanla katılması tartışma yarattı.
Eğitim - Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, "Yargı kararlarını defolu hale getiren, hukuk tanımaz tutum sürüyor" derken, Eğitim - İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, "Hukuku ve Danıştay'ı tanımıyorlar" diye konuştu.
Dinçer, Danıştay kararlarına uymayan yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, "Seçim yatırımı olabilir. Hükümeti ve bakanlığı bir kez daha yargı kararlarına uymaya çağırıyoruz. Öğretmenlik alan sınavıyla ilgili KPSS'ye de türbanla girilebilmesi için hazırlık yapıldığı iddia ediliyor" diye konuştu.
Adıbelli de, "Bakan, seçim olsa da olmasa da türbanı sürekli gerginlik konusu yapıyor. AKP'nin atadığı yöneticiler, kraldan çok kralcı. Öğrencilerin sınava türbanla girmesine izin veren yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunulacak" dedi.

Danıştay kararı var
Eğitim - İş Sendikası, MEB'in Merkezi Sınav Yönergesi'nde, sınavlara katılanların kılık kıyafetlerinin nasıl olacağını düzenleyen yönerge maddesini değiştirerek, eski yönergedeki "başı açık" ifadesine yer vermemesi üzerine Danıştay'da dava açmıştı. Danıştay, "başı açık" ifadesinin bulunmadığı yeni yönergenin ilgili maddesinin yürütmesini durdurmuştu. Bunun üzerine yayımlanan genelgeyle, eski yönergedeki "Örgün ilk ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören adayların merkezi sistem sınavlarına başı açık, temiz, düzenli ve aşırılığa kaçmayan bir kıyafetle girmelerini sağlamak" hükmünün uygulanmaya devam edileceği bildirilmişti.
Eğitim - Sen'in de AÖL Yönetmeliği ile ilgili olarak benzer gerekçeyle Danıştay'da açtığı dava sonucunda da öğrencilerin ancak "başı açık" olarak sınavlara katılabileceği kararı çıkmıştı.
MEB yetkilileri ise Danıştay kararının AÖL öğrencilerini kapsamadığını savundu. MEB yetkilileri, mevzuata göre "örgün ilk ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören adayların merkezi sistem sınavlarına başları açık olarak katılmak zorunda olduklarını" belirterek, "Bu durum örgün öğretim dışındaki AÖL öğrencilerini kapsamaz. Yönergede 'örgün öğretim' denildiği için AÖL öğrencileri türbanla sınava girebilir" görüşünü öne sürdü.
CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, bu görüşe karşı çıkarak, "Yapılan seçim için göz kırpma. Örgün öğretimde hangi kurallar geçerliyse AÖL'de bunlar uygulanır. Anayasa ve Milli Eğitim Temel Kanunu var" dedi.

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı