![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 32 Thanked 29 Times in 24 Posts
Üye No: 43307
İtibar Gücü: 1765
Rep Puanı : 7482
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bilinçli Üretim Yapan Avukat, Çiftçilere Örnek Oldu
Çanakkale'nin ünlü avukatlarından olan ve 32 yıl bu mesleği yapan Cavit Gökkaya, merak yüzünden hobi olarak başladığı meyve yetiştiriciliğini, sahip olduğu 90 dönüm arazide Avrupa standartlarında kiraz ve elma üreterek devam ettiriyor. Çanakkale'nin ünlü avukatlarından olan ve 32 yıl bu mesleği yapan Cavit Gökkaya, merak yüzünden hobi olarak başladığı meyve yetiştiriciliğini, sahip olduğu 90 dönüm arazide Avrupa standartlarında kiraz ve elma üreterek devam ettiriyor. Saraycık köyündeki babadan kalma toprakları ekmeye karar veren Gökkaya, bu işi avukatlığından arta kalan zamanlarda yapıyor. Asıl amacının ürettiği meyvelerden para kazanmak olmadığını belirten Gökkaya, köyde bulunan meyvecilerin bugüne kadar atalarından gördükleri usullerle üretim yaptıklarını ve her seferinde aynı kalitede ürün aldıklarını, kendisininse bilimsel araştırmalar ışığında üretim yaptığını belirtti. Bu konuda uzman öğretim üyeleriyle fikir alışverişinde bulunduğunu anlatan Cavit Gökkaya, 44 dönümlük meyve bahçesinde gala, delkof, redstar, samuset ve galaksi gala türü elma ağaçları bulunduğunu, 2 yaşındaki ağaçların 4 yaşında göründüğünü ve normalde bir ağaçtan 100 kilogram ürün alınırken kendisinin 300 kilogram aldığını anlattı. (Cihan Haber Ajansı) 3 dakika önce.. [918615]
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çiftçilere kimyasal bildirim zorunluluğu geliyor | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-26-2008 12:51 PM |
Irkçı açıklama yapan James Watson emekli oldu | KoJiRo | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-26-2007 12:48 PM |
Bu Kurlarla Türkiye'de Üretim Yapan Kalmayacak 25 Ekim | KoJiRo | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-25-2007 05:20 AM |
19:03 ÇKS'ye kayıtlı çiftçilere kuraklık desteği verilecek | TiTaN | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-18-2007 07:04 PM |
ABD'ye örnek oldu / 24 eylül | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 1 | 09-25-2006 08:30 AM |