www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-21-2007, 09:16 AM   #39
Nǿ ŦΞДЯ™
Forum Kalfası
 
Nǿ ŦΞДЯ™ Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: Napcan!??
Mesajlar: 7,221
Teşekkür Etme: 75
Thanked 78 Times in 60 Posts
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2850
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi : Nǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan

Buhara pilavı

Eti, üzerini hafif geçecek kadar su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kalan suyunu ayırın. Yayvan bir tencerenin en altına haşlanan etleri dizin. Üzerine soyulmuş ve iri iri doğranmış soğanları koyun. Soğanların üzerini kapatacak şekilde karabiber serpin. Üzerine kıyılmış maydanozları koyun. Maydanozun üzerine soyulmuş ve küçük küçük doğranmış sivribiber ve rendelenmiş havucu koyun. Diğer tarafta 1 saat tuzlu suda beklettiğiniz pirinci sıvıyağda, pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Tenceredeki malzemelerin üzerine yerleştirin. Suyu ve ayırdığınız et suyunu katıp, tereyağını ekleyerek, kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak pişirin. Pilavı ateşten indirdikten sonra 1 saat dinlendirin. Büyükçe, yuvarlak bir tabağı tencerenin ağzına kapatarak ters çevirin ve servis yapın.

MALZEMELER
* Yarım kg. yağsız kuşbaşı et

* 1 demet maydanoz

* 1 adet orta boy havuç

* 1 adet küçük domates

* 3-4 adet sivribiber

* 2 adet soğan

* 2 su bardağı pirinç

* 3 su bardağı nYarım su bardağı sıvıyağ

* 1 buçuk çorba kaşığı tereyağı

* Tuz, karabiber
__________________
Eskidendi O .
Nǿ ŦΞДЯ™ çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
 


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:49 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.