![]() |
|
|
#11 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12152
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
BİR ŞİİRE GİRİŞ DENEMESİ
Merhaba güneşin billur akışını emen deniz yapraklarını hafif bir rüzgârla raksettiren ağaç kaldırımda yürüyen Rabbini tesbih eden İhtiyar. Söze başlarken merhem konuşurken misküamber tebessümü gül olamaz mıydı çehremin Üsküdar bir hülya olur muydu olur muydu gönlümün bahçelerinde gözlerinin içine baktığımda kaybolduğumda o serazat derinliğin beni çeken beni yok eden beni bir ah mıydı. Durun alâ-i valâ renkler durun dolmabahçe sarayı seyre dalmakta denizi şehla bir yalnızlık bariton bir arya biraz ilerisinde çırağan kaplumbağa sırtına binmiş gece feneridir düveli küffara mahcup olarak hançerliyor çınar ağaçlarını denizin dalgalarını. Söyledim ben bir Gülzar ile gelmiştim dünyaya içime doğan güneş uzun uzun sabah ezanları Şeyh Said ben yokken şehit olmuştu. Ey uçup giden kuşlar ey memleketimin baharları söyledim merhaba dedim alnından öptüm Şeyma’nın. Sur çatladığı zaman sulukule tarihi bir vakıa olarak mevcut uçtu Bizanslı çekirge bir daha uçtu kondu patrik’in uçurtmalı köşegenlerine fener söndü, şehir düştü ateşe yandı gönül. Şehzadebaşı zalim bir gelin gibi uçarı, intikamlı, karasevdalı akıyordu halbuki muhabbetimiz baki yaz gününde kıvrım kıvrım dalgalar açık anlaşılır bir melodi bir martı uçması yüzüm, rüzgâr alan yüzüm Sinan ulu bir çınardı Süleymaniye muhteşem. Merhaba iki gözüm Merhaba çocuklarımın anası. |
|
|
|
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|