![]() |
![]() |
#11 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57905
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Hal Ki
Taht-ı Süleyman yıkılıyor üstüme Tarihin en büyük yangını bizim için kurulmuş görüyorum, Şaşkın gözler etrafımızda temaşa etmektedir, Akıbetimden korkmuyorum aslında.. Mancınıkla, ateşe İbrahim peygamberle beraber atılıyoruz Bir yetimin canhıraş ağlaması duyuluyor önce Ve sonrasından kaçınamıyoruz zaten, bir şehir talan edilir gizlice Kaçamıyoruz, kaderin anaforuna tutuluyoruz öylece, Derken gagasında bir tutam çalıyla bir kuş belirir Ve atar dağ gibi odunların içine onu, Bir ceylanın gözyaşı düşer toprağa Ketum ve sükuti umutlar yeşerir sonra, İbrahim peygamber farkına varır olan bitenin ve kuşa: “Zaten büyük bir ateşin içerisindeyim Bilirsin ki eğer kastın varsa faydası yok” der Fakir ruhların gizlenmeyen adaveti belirir havada, Ve İbrahim peygamberi asıl bu kuşun son sözleri yakar “Ben de biliyorum.” der. “ Maksat düşmanlığımız belli olsun” .. Bir ceylan dağdan suya iner sessizce Obadaki nergisler içler açar, Bir şehir yeniden kurulur tüm Cengiz’lere inat Yalnızlık şairlerin ilhamıdır kalabalıklarda, Tarihlerde bir “sin, şin” muhabbeti! Ve Hallac’ın yüzülen deri menkıbesi anlatılır.. Derken bir kuş daha belirir, çaresiz ve bitkindir Ağzındaki iki damla suyu ateşe bırakır aniden Bir kuş da olsa tüm İbrahim’ler (a.s) için Çarpan bir kalp vardır anlaşılan, İbrahim peygamber sorar bu kuşa da: “Görüyorsun ki ben zaten büyük bir ateşin içerisindeyim Bilirsin ki bana hiç bir yardımın dokunamaz” der Ve kıyamete kadar tüm kalplerde iz bırakacak Alevler içerisindeki yüreklere su serpecek Şu sözleri söyler: “Ben de biliyorum, ey Halil İbrahim! MAKSAT DOSTLUĞUMUZ BELLİ OLSUN” der Taht-ı Süleyman tekrar üstüme yıkılıyor.. Bir hal var şimdi tarifsiz Bir hal ki geçmişe tekrar dönüş imkansız Bir hal ki adama aslında bu yakışır Bir hal ki kaybetmek aslında yok bir daha, Merhaba sabah Merhaba arkadaşlar, merhaba...
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|